Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Riga Ghetto Basket" ar divām vieglām uzvarām sāk turnīru Ķīnā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Riga Ghetto Basket" ar divām vieglām uzvarām sāk turnīru Ķīnā
Edgars Krūmiņš. Foto: ghetto.lv

Latvijas 3x3 basketbola izlases bāzes komanda "Riga Ghetto Basket" ar divām uzvarām sākusi Ķīnas pilsētā Kunšanā notiekošo Pasaules tūres "Challenger" turnīru. Latvieši pirmajās divās spēlēs pārliecinoši pieveica Ķīnas un Slovēnijas komandas, iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Pēc lieliska Pasaules tūres sākuma, uzvarot gan "Challenger" turnīrā, gan "Masters" turnīrā, latvieši atgriezušies Ķīnā, lai piedalītos Kunšanas "Challenger" turnīrā, kur, kā ierasts, būs starp galvenajiem favorītiem. Šajā turnīrā "Riga Ghetto Basket" pārstāv Kārlis Pauls Lasmanis, Artūrs Strēlnieks, Nauris Miezis un Edgars Krūmiņš.

Pirmā spēle latviešiem bija pret Ķīnas komandu "ZhongGang Edu". Spēles rezultātu pēc teju spēlētas minūtes ar caurgājienu atklāja Krūmiņš, bet pēc tam tālmetienu realizēja Strēlnieks un Lasmanis. Ķīnas komandai pirmo punktu ar soda metienu guva amerikānis Tiras Veids, kurš arī sadeldēja rezultāta starpību (3:5). Krūmiņš atbildēja ar vēl vienu precīzu tālmetienu, bet Lasmanis ar precīzu metienu no groza apakšas. Komandas sāka uzņemt apgriezienus uzbrukumā, pēc Lasmaņa precīzā tālmetiena rezultātam kļūstot 12:6.

Ķīnas komandai spēle aizsardzībā nevedās, ko latvieši lieliski izmantoja, regulāri izpildot brīvus metienus, kas vairumā gadījumu arī sasniedza mērķi. Līdz spēles laika vidum mača liktenis jau bija izšķirts, bet vajadzēja vēl noskaidrot gala rezultātu. Krūmiņš ar precīzu tālmetienu panāca 20:11, bet Lasmanis lika punktu spēlei ar vēl vienu - 22:11.

Grupu turnīra otrajā spēlē pretī stājās jau nopietnāks pretinieks - Slovēnijas komanda "Kranj". Abas komandas jau bija garantējušas vietu izslēgšanas spēlēs, bet vajadzēja noskaidrot grupas uzvarētāju. Spēli labāk sāka "Riga Ghetto Basket", pēc Strēlnieka un Mieža precīzā tālmetiena izvirzoties vadībā ar 7:1. Slovēņiem spēle uzbrukumā nesekmējās, kas latviešiem ļāva būt komfortablā vadībā. Pēc trīs spēlētām minūtēm rezultāts bija 10:3 Latvijas komandas labā.

Nākamajā minūtē slovēņiem izdevās samazināt rezultāta starpību līdz sešiem punktiem, bet latvieši ātri atjaunoja astoņu punktu vadību (13:5). Atkal labs nogrieznis padevās "Kranj" basketbolistiem, spēles vidū sadeldējot deficītu līdz trīs punktiem. Latvieši pamodās un ar pāris precīziem tālmetieniem izšķīra mača likteni. "Riga Ghetto Basket" centās maču noslēgt ar precīzu tālmetienu, ko paveica Lasmanis - 22:11.

Līdz ar to "Riga Ghetto Basket" uzvarēja savā grupā un rīt varēs turpināt aizstāvēt favorītu statusu ceturtdaļfinālā. Tajā pretinieki noskaidrosies pēc grupu turnīra beigām.