Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Artūrs Zanders

VEF atsāks cīņu par Eiropas kausu

VEF atsāks cīņu par Eiropas kausu
Rīgas VEF
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Basketbola klubs "VEF Rīga" šodien sāks ULEB Eiropas kausa otro kārtu jeb "Last 16", kuras pirmajā spēlē jātiekas ar Čehijas klubu "CEZ Nymburk". Spēles sākums "Arēnā Rīga" plkst. 19:30.

VEF sastāvā Beilija un Boudrija debija

Pēc ULEB Eiropas kausa regulārās sezonas noslēguma VEF bija to 16 komandu skaitā, kas turpinās cīņu par uzvaru šajā turnīrā. Rīgas VEF priekšā vēl vismaz sešas spēles, kurās noskaidrosies tās komandas, kas iekļūs astotdaļfinālā. Otrās kārtas atklāšanas mačā rīdziniekiem savā laukumā tikšanās ar Čehijas klubu "Nymburk". Ar šo komandu VEF tikās arī pagājušajā sezonā, kad abos Eiropas kausa grupu turnīra mačos tika piedzīvoti zaudējumi. Šoreiz VEF lūkosies pēc revanša, kas būs nepieciešams, lai veicinātu izredzes izkļūt no I grupas, kurā bez abām minētajām komandām ir arī Riharda Kuksika pārstāvētais Spānijas ACB līgas klubs "Valencia Basket" un Francijas klubs "Gravelines". Otrdien Valensija izbraukumā Francijā ar 69:63 pieveica "Gravelines", izvirzoties grupas līderpozīcijās.

Gaidāms, ka VEF sastāvā spēlē pret "Nymburk" debitēs divi nesenie pirkumi - amerikāņu saspēles vadītājs Moriss Beilijs un uzbrucējs Brendons Boudrijs. Rīgā abi ieradās tikai pirms dažām dienām, paspējot aizvadīt vienu pilnvērtīgu treniņu dienu, kas bija otrdienā. Pēc divu spēļu izlaišanas atpakaļ ir lietuviešu centrs Antans Kavaļausks, kurš apsteidzis sākotnējās atveseļošanās prognozes un laukumā atgriezies ātrāk kā bija cerēts. Savukārt iepriekšējo VEF spēli, kas bija svētdien Kazaņā pret "Unics", potītes savainojuma dēļ izlaida otrs centrs Kortnijs Simss, kurš arī atgriezies ierindā. Vienīgais trūkums VEF sastāvā būs rezerves saspēles vadītājs Jānis Kaufmanis, kurš nespēlēs nākamos četrus mēnešus.

"Nymburk" sastāvs ar Latvijā zināmiem spēlētājiem

"Nymburk" komandas sastāvā vērojams balanss starp ārzemniekiem (visi amerikāņi, kopskaitā seši) un čehu spēlētājiem, kas arī ir seši. Nimburkas līderis otro sezonu ir 29 gadus vecais amerikāņu uzbrūkošais aizsargs Tre Simonss, kurš vēl pirms dažiem gadiem baudīja Eirolīgas spēļu garšu Telavivas "Maccabi" sastāvā. Simonsam piebalso viņa tautietis, 31 gadu gadu vecais Lemeins Vilsons, kurš 2002./2003. gada sezonā spēlēja Rīgas "Skonto" sastāvā.

Tāpat arī trešo sezonu Nimburkas sastāvā pavada bijušais "Ventspils" aizsargs Maiks Lenzlijs. Bīstams mēdz būt cits amerikānis A. Dž. Abramss, kuru pagājušajā sezonā Itālijas otrās līgas klubā Veronas "Tezenis" nomainīja Mareks Jurevičus. Savukārt "Nymburk" rezerves centrs Drū Neimiks pussezonu Spānijas klubā "Caceres" spēlējis ar Kasparu Bērziņu. No čehu spēlētājiem izceļami divi - Petrs Benda un Pāvels Pumprla, kas ir nozīmīga spēlētāja galvenā trenera Robina Gincburga rotācijā.

Eiropas kausa pirmo kārtu "Nymburk" noslēdza C grupas līderpozīcijās (bilance 5-1), aiz sevis atstājot Grieķijas klubu Saloniku "Aris", Lietuvas vienību "Rūdupis", kā arī holandiešu "GasTerra Flames". Šī turnīra 16 labāko komandu skaitā "Nymburk" ir jau trešo gadu pēc kārtas. Augstākais sasniegums bija 2009./2010. gada sezonā, kad "Nymburk" aizkļuva līdz astotdaļfinālam, kur piekāpās Jāņa Blūma pārstāvētajam "Bilbao Basket". Pagājušajā sezonā "Nymburk" apstājās pie "Last 16" kārtas.

"Nymburk" – komanda, kas gandrīz iekļuva Eirolīgā

Iepriekšējā sezonā "Nymburk" izmēģināja spēkus Adrijas līgā, kur ierindojās 8. vietā. Neizdevīgo nosacījumu dēļ šī līga tika pamesta, kā vietā pāriets uz VTB līgu. Pašreiz čehu klubs atrodas 6. vietā B grupā ar bilanci 5-5, saglabājot labas izredzes pakāpties uz augšu, jo 3. vieta ir ar tikpat uzvarām, bet ar zaudējumu mazāk. Trešais turnīrs, kurā šosezon startē "Nymburk" ir vietējā līga, kur pārliecinoša pirmā vieta (22-1). Tieši Čehijas līgā "Nymburk" aizvadīja pēdējo spēli pirms došanās uz Rīgu, kad izbraukumā pārspēja "Prostejov" (94:79). Seši spēlētāji Nimburkas sastāvā guva vismaz 11 punktus, no kuriem rezultatīvākais bija Vilsons, kuram 23 punkti, astoņas atlēkušās bumbas un trīs rezultatīvas piespēles.

Jāpiebilst, ka pirms sezonas "Nymburk" piedalījās ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā Šarleruā, kur bija ļoti tuvu iekļūšanai pamatturnīrā. Arī VEF devās uz Šarleruā, taču tālāk par pirmo kārtu netika, apstājoties pie Berlīnes ALBA mūra. Savukārt "Nymburk" kvalifikācijas turnīru sāka ar Turcijas klubu "Banvit" apspēlēšanu (69:57), kam sekoja Maskavas apgabala Khimki komandas šokēšana un izslēgšana no cīņas par Eirolīgu (86:79). Izšķirošajā dienā pietrūka spēku, ko izmantoja laukuma saimnieki Šarleruā, iegūstot ceļazīmi uz Eirolīgu (53:79). Eirolīgas vietā Eiropas kauss, bet atšķirībā, piemēram, no minētās Šarleruā komandas"Nymburk" Eirokausu sezona turpinās. Sakarā ar spēlēšanu vietējā līgā "Nymburk" spēļu skaits ir ievērojams, kas pašreiz sasniedz 42 maču atzīmi (uzvarēts 34 no tiem). Dažiem klubiem pa sezonu nav tik liels spēļu kopskaits, cik jau tagad sasniegusi "Nymburk" vienība.

Spēles sākums "Arēnā Rīga" starp VEF un "Nymburk" komandām gaidāms plkst 19:30. Tiešraidē spēli rādīs arī LTV7 kanāls.

Izmantotie resursi:
BASKETBOLA KLUBS | 
VEF RĪGA

Eurocup - Welcome to Eurocup


, 2012-01-18 10:12, pirms 12 gadiem
nu vajadzētu uzvarēt.veiksmi !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: KaputHitler
, 2012-01-18 10:30, pirms 12 gadiem
Par uzvaru!
, 2012-01-18 10:30, pirms 12 gadiem
Es domāju pēc vakardienas Ventspils spēles, daļa fanu ir pārgājuši VEF. Laipni lūdzu klubiņā.

Gaidāma ļoti aizraujoša Euro Cap spēle. Par VEF!
, 2012-01-18 10:31, pirms 12 gadiem
Sniegs klāt un nēģeri arī klāt [Armands Puče]

Par uzvaru!

Ceru jaunpienācēji palīdzēs ar savu sniegumu uzvarēt!
, 2012-01-18 10:33, pirms 12 gadiem
Juri$$$ rakstīja: Ceru jaunpienācēji palīdzēs ar savu sniegumu uzvarēt!
Domāju, ka jaunpienācēji netiks pat 8min spēlēt
, 2012-01-18 10:34, pirms 12 gadiem
Jēkabpils rakstīja: Es domāju pēc vakardienas Ventspils spēles, daļa fanu ir pārgājuši VEF. Laipni lūdzu klubiņā.

Gaidāma ļoti aizraujoša Euro Cap spēle. Par VEF!
Staiguļi un staigules tikai pāriet
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-01-18 11:01, pirms 12 gadiem
Jūs zinājāt, ka ja vasarā papēži atsaluši, var ar lieveni uzpist pa rokturi.?!?!
, 2012-01-18 11:02, pirms 12 gadiem
It's all about #23 rakstīja: Tu ganajau esi eksperts no tā paša bariņa, kuri prognozēja max 1 uzvaru pirmajā kārtā VEFam.
Nē es prognozēju ka VTB līgā play off netiks un tālāk par otro kārtu ULEB netiks..
Tā kā samierinies pokemon
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-01-18 11:15, pirms 12 gadiem
Loģiski ka zāģis garantēts (:
, 2012-01-18 11:32, pirms 12 gadiem
It's all about #23 rakstīja: Baigā māksla prognozēt, ka par otro kārtu tālāk netiks! Ej skaties, kā tavi BKV melņi tērē LVM naudu un zaud Nīderlandiešiem, kamēr nopietni vīri spēlē ar normālām komandām.
5 VEF melnie+ lietuvietis tāpat tērē LVM meži naudu + vēl dažu valsts uzņēmumu – tā ka viens pumpis Un tie "nopietnie" vīri tāpat rauj iekšā no normālām komandām...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-01-18 12:45, pirms 12 gadiem
It's all about #23 rakstīja: Ir tomēr atšķirība zaudēt Khimki, Unics vai Leiden, Pieno u.t.t. līmeņa komandām.

Neskaitot VEF, BKV stiprākais ko uzvarējuši pēdejās sezonās ir Azovmash, kuri Eurocup bija tikai kā statisti.

Un ar vai bez LVM naudas, leģionāri būtu tāpat VEFā, ko nevar teikt par BKV. Jo LVM nauda sastāda viņiem pusi no budžeta.
Vispār jau BKV ir vienīgais finasiāli stabilais pēdējā laika Latvijas basketbola klubs...Un kā zīmejumā redzams, viņiem katru gadu ir bijuši leģionāri...
Un nevajag jau muldēt, ka VEFam LVM 500 000 Ls ir tikai tā sīknauda
Un kur palika "VEF - jauno talantu laboratorija"???
Vienīgais kāds pārīts profesionālu dvielīšu padevēju šogad būs uzaudzināti...
, 2012-01-18 13:14, pirms 12 gadiem
Lai veicās un galvenais nedariet kaunu kā vakar BKV.
Slēpts komentārs: bubba
, 2012-01-18 13:32, pirms 12 gadiem
bubba rakstīja: Jā, VEF tiešām ir līmenī, zaudēt Khimku otrajam sastāvam ar pāri pa -20 tiešām ir kaut kas. Vai zaudēt Unics, kuri nespēj iemest sodus visas spēles garumā, pašiem iemetot 50 punktus. WOW!

Leģionāri BKV rindās ir jau kopš pirmsākumiem. Tas tā tavai zināšanai, ja gadījumā vēl tad nebiji dzimis.

Kā tu vari salīdzināt, kas ir uzvarējis ko stiprāku un kas nav? Reāli tavs VEFs smagi iesūkāja Saldū, zaudējot. Pēdējā laikā vienīgās komandas ko VEF var uzvarēt ir tās komandas, kurām ir mazāks budžets un līmeni zemāki spēlētāji.

Atver acis, abas komandas nespēlē ne tuvu iespēju robežām šobrīd.
tu esi smiekligs,neesmu nekads Vefa baigais fans,bet nu reali LAtvija iespeja fanot ir par divam komandam un pec visam lazam un izgasanas reizem,par vakardienu vispar nerunajot domaju,nav vairs japaskaidro
, 2012-01-18 13:34, pirms 12 gadiem
"Rīgas VEF priekšā vēl vismaz sešas spēles, kurās noskaidrosies tās komandas, kas iekļūs astotdaļfinālā."

Es kko nezinu par turnīra izspēles sistēmu vai tomēr tur ir kļūda. Parasti 1/8finālā piedalās 16 komandas. vrb tomēr 1/4fināls?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-01-18 14:35, pirms 12 gadiem
bubba rakstīja: Jā, VEF tiešām ir līmenī, zaudēt Khimku otrajam sastāvam ar pāri pa -20 tiešām ir kaut kas. Vai zaudēt Unics, kuri nespēj iemest sodus visas spēles garumā, pašiem iemetot 50 punktus. WOW!

Leģionāri BKV rindās ir jau kopš pirmsākumiem. Tas tā tavai zināšanai, ja gadījumā vēl tad nebiji dzimis.

Kā tu vari salīdzināt, kas ir uzvarējis ko stiprāku un kas nav? Reāli tavs VEFs smagi iesūkāja Saldū, zaudējot. Pēdējā laikā vienīgās komandas ko VEF var uzvarēt ir tās komandas, kurām ir mazāks budžets un līmeni zemāki spēlētāji.

Atver acis, abas komandas nespēlē ne tuvu iespēju robežām šobrīd.
Otrais sastāvs ?
VEF drīzāk nebija sastāvs
Apskaties, kas spēlēja to spēli un tad kaut ko pļūtī
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-01-18 15:12, pirms 12 gadiem
ozolinshthebest rakstīja: Tonijs Parkers dodas palīgā VEF pārvarēt ULEB Eiropas kausa otro kārtu.
Tagad vai nekad!
ej smirdini Dinamo rakstus!
, 2012-01-18 15:19, pirms 12 gadiem
bubba rakstīja: Jā, VEF tiešām ir līmenī, zaudēt Khimku otrajam sastāvam ar pāri pa -20 tiešām ir kaut kas. Vai zaudēt Unics, kuri nespēj iemest sodus visas spēles garumā, pašiem iemetot 50 punktus. WOW!

Leģionāri BKV rindās ir jau kopš pirmsākumiem. Tas tā tavai zināšanai, ja gadījumā vēl tad nebiji dzimis.

Kā tu vari salīdzināt, kas ir uzvarējis ko stiprāku un kas nav? Reāli tavs VEFs smagi iesūkāja Saldū, zaudējot. Pēdējā laikā vienīgās komandas ko VEF var uzvarēt ir tās komandas, kurām ir mazāks budžets un līmeni zemāki spēlētāji.

Atver acis, abas komandas nespēlē ne tuvu iespēju robežām šobrīd.
kā raksts par VEF, tā tu te pirmais, bet pēc BKV zaudēm es tavas spēles analīzes kaut kā neredzu?
Es saprotu, ka sāp 2011.gada pavasara zāģis finālā, bet mēģini samierināties, tiec tam pāri! Vismaz līdz pavasarim noturies un nenojūdzies, jo moška šopavasar veiksme uzsmaidīs tavam klubam!
, 2012-01-18 15:26, pirms 12 gadiem
It's all about #23 rakstīja: Puika, paskaties tās spēlēs sastāvu. Tieši VEF spēlēja ar otro sastāvu, bet Khimki ar pirmo.
cilveks princips nevero speles,tikai paskatas statistiku un pluta
, 2012-01-18 15:40, pirms 12 gadiem
Lai Veicas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-01-18 16:14, pirms 12 gadiem
ozolinshthebest rakstīja: Labāk gaidu VEF uzvaru!
nu ja, jo Dinamo jau nevar vinnēt!
Līna Loceniece 2024. gada 24. aprīlī. Foto: Smartway MLKL

Elizabete Bulāne, Līna Loceniece un Līva Liniņa pirmo reizi nopelna Lietuvas sudrabu

Elizabete Bulāne, Līna Loceniece un Līva Liniņa trešdien, 24. aprīlī, izcīnīja sudraba medaļu Lietuvas čempionātā basketbolā sievietēm. Latviešu pārstāvētā Klaipēdas komanda "LCC International University" tādu atzinību nopelnīja pirmo reizi.
Džordans Loids un Niks Kalatess. Foto: EPA/Scanpix

"Fenerbahce" uzvar pagarinājumā, arī "Olympiacos" pārāka viesos

Šovakar ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu sērijas ar uzvarām sākušas Stambulas "Fenerbahce" un Pirejas "Olympiacos", abām virsroku ņemot izbraukuma spēlēs.
Mirklis no Stambulas "Bahçeşehir Koleji" un Kemnicas "Niners" otrās finālspēles. Foto: FIBA

Bundeslīgas vicelīdere Kemnica kluba spožāko sezonu turpina ar Eiropas kausa izcīnīšanu

FIBA Eiropas kausa izcīņā otro reizi triumfējis Vācijas klubs, Kemnicas "Niners" komandai šovakar izbraukumā ar 95:105 pagarinājumā piekāpjoties Stambulas "Bahçeşehir Koleji", taču summā esot pārāka ar 180:179.