Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Latiševs: "Mana karjera attīstās proporcionāli ieguldītajam darbam"

Jānis Celmiņš

Latiševs: "Mana karjera attīstās proporcionāli ieguldītajam darbam"
Oļegs Latiševs
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Basketbola tiesnesis Oļegs Latiševs atzīst, ka ar krietnu darba apziņu ir pierādījis, ka arīdzan ne no basketbola lielvalsts var sasniegt augstas virsotnes, ja vien strādā mērķtiecīgi un kvalitatīvi. Ar līdzšinējo karjeru Latiševs ir apmierināts, jo 36 gados iespētais liek justies gandarītam par paveikto. Kā atzīst Latiševs, tad basketbola laukumā ar svilpi rokās plāno atrasties vismaz līdz 50 gadu vecumam.

“Viss rit savu gaitu. Domāju, ka līdz brīdim, kad beigšu tiesneša karjeru būšu notiesājis visus finālus, kurus vēlos, un, sasniedzis augstas virsotnes,” atzīst Latiševs. Tiesneša darbība neizpaliek bez kritikas. Ar ko Latiševs jau ir apradis. “Esmu ļoti daudz kļūdas pieļāvis. Milzum daudz. Katrā spēlē kļūdos. Ir labi pieņemti lēmumi, bet neizpaliek arī tādi, kurus, protams, otrreiz nepieņemtu. Eju daru savu darbu, un cenšos darīt to pēc iespējas labāk. Tomēr man nav grūti atzīt, ka esmu kļūdījies. Vairākas reizes esmu piegājis pie spēlētājiem, treneriem un atvainojies.”

Šovasar Latiševs piedalījās savās otrajās olimpiskajās spēlēs, kur atkal satikās ar savu paziņu – ASV basketbola izlases galveno treneri Maiku Kšiževski. “Treneris Kšiževskis zināja manu vārdu. Pirmajā tikšanās reizē, kas bija 2010. gadā Turcijā – pasaules čempionātā, viņš teica – sauc mani par Maiku, es tevi saukšu par Oļegu. Vai tā var? Teicu, ka neiebilstu.”

Latiševs visnotaļ rezervēti attiecas pret spilgtākajiem mirkļiem savā karjerā. Nemēģinot kaut ko, pārlieku izcelt, vai nopelt. “Iespējams, agrāk piedomāju pie šādām lietām. Tomēr, lai būtu profesionālis tajā, ko es daru – cenšos līdzvērtīgi attiekties gan pret spēli ar NBA basketbolistu piedalīšanos, gan Latvijas līgas spēli. Tāpat nemēģinu atcerēties visas spēles. Spilgtākais mirklis, ja man jānosauc, tad būtu vēl no laika, kad pats spēlēju. Skolas laikā, kad pusfināla spēlē iemetu izšķirošo grozu, un mūsu komanda ar beigu sirēnu iekļuva finālā. Jā, to es atceros. Tas bija nozīmīgs mirklis kā spēlētājam. Savukārt kā tiesnesis, cenšos būt nepamanāms, lai nemana laukumā. Ja kādam pēc spēles pajautātu, kurš tiesāja, lai viņi neatminētos. Tad tā ir labi aizvadīta spēle.”

Pilnu sarunu ar Oļegu Latiševu meklē šeit: Latiševs par olimpiskajām spēlēm, NBA un...

  +2 [+] [-]

, 2016-10-17 16:15, pirms 8 gadiem
Visu cieņu Oļegam! Tiešām augsta līmeņa tiesnesis. Lai karjera turpina augt!

     [+] [-]

, 2016-10-17 17:23, pirms 8 gadiem
Būtu interesanti, kad Latiševam vajadzētu tiesāt Lietuvas izlases spēli, kur tagad galvenais tiesnesis ir Adomaitis. Abiem savā laikā bija diezgan saspīlētas attiecības, kad Adomaitis vēl bija spēlētājs. Atminos, ka finālā(šķiet, Barons spēlēja pret ASK), abi tur tā pamatīgi salecās un pēc strīdīgas situācijas zem groza(kārtējās), kur Adomaitis prasīja sodu, Latiševs pasūtīja Adomaiti na kuj, par ko leitis tik ļoti sadusmojās, ka skrēja un gribēja Latiševam noraut galvu, bet abiem paveicās, ka pārējie spēlētāji Adomaiti noturēja. Laiks, protams, ir pagājis, taču maz ticams, ka abi ir izlīguši.

  +3 [+] [-]

, 2016-10-17 17:51, pirms 8 gadiem
Emilio rakstīja: Būtu interesanti, kad Latiševam vajadzētu tiesāt Lietuvas izlases spēli, kur tagad galvenais tiesnesis ir Adomaitis. Abiem savā laikā bija diezgan saspīlētas attiecības, kad Adomaitis vēl bija spēlētājs. Atminos, ka finālā(šķiet, Barons spēlēja pret ASK), abi tur tā pamatīgi salecās un pēc strīdīgas situācijas zem groza(kārtējās), kur Adomaitis prasīja sodu, Latiševs pasūtīja Adomaiti na kuj, par ko leitis tik ļoti sadusmojās, ka skrēja un gribēja Latiševam noraut galvu, bet abiem paveicās, ka pārējie spēlētāji Adomaiti noturēja. Laiks, protams, ir pagājis, taču maz ticams, ka abi ir izlīguši.
Tur bija savādāk: spēle Ventspils - Barons, fināla 7.spēle 2009.gadā. Oļegs piešķīra apstrīdamu nesportisko Kravčenko (Barons) spēles galotnē. Adomaitis kā kapteinis gāja iebilst, Oļegs viņu "maigi izsakoties" palūdza iet prom! Beidzās ar to, ka Adomaitis bija gatavs sniegt FIBA iesniegumu par šo gadījumu. Nācās Latiševam atvainoties un Adomaitis atsauca savu vēstuli! Tas bija kā "restarts" Oļegam un viņš ir mainījies uz labo pusi!

  -2 [+] [-]

, 2016-10-17 19:26, pirms 8 gadiem
Nu, ja tiesnesis kļūdās un saprot ka kļūdījies - tad ir jacenšas izlīdzināt savu kļūdu nosvilpjot arī uz otru pusi lieku reizi.

  -3 [+] [-]

, 2016-10-17 21:09, pirms 8 gadiem
oxa rakstīja: Nu, ja tiesnesis kļūdās un saprot ka kļūdījies - tad ir jacenšas izlīdzināt savu kļūdu nosvilpjot arī uz otru pusi lieku reizi.
Dzīvē tā arī parasti notiek..

     [+] [-]

, 2016-10-17 21:36, pirms 8 gadiem
Avatars rakstīja: Tur bija savādāk: spēle Ventspils - Barons, fināla 7.spēle 2009.gadā. Oļegs piešķīra apstrīdamu nesportisko Kravčenko (Barons) spēles galotnē. Adomaitis kā kapteinis gāja iebilst, Oļegs viņu "maigi izsakoties" palūdza iet prom! Beidzās ar to, ka Adomaitis bija gatavs sniegt FIBA iesniegumu par šo gadījumu. Nācās Latiševam atvainoties un Adomaitis atsauca savu vēstuli! Tas bija kā "restarts" Oļegam un viņš ir mainījies uz labo pusi!
Latiševs 2009.gadā apsteidza laiku. Tobrīd vēl nebija pierasts tādus noteikumus fiksēt kā nesportiskus. Laika gaitā traktējums mainījās.

LBS nerod pierādījumus Latiševa pārkāpumam

  +1 [+] [-]

, 2016-10-18 09:11, pirms 8 gadiem
Avatars rakstīja: Tur bija savādāk: spēle Ventspils - Barons, fināla 7.spēle 2009.gadā. Oļegs piešķīra apstrīdamu nesportisko Kravčenko (Barons) spēles galotnē. Adomaitis kā kapteinis gāja iebilst, Oļegs viņu "maigi izsakoties" palūdza iet prom! Beidzās ar to, ka Adomaitis bija gatavs sniegt FIBA iesniegumu par šo gadījumu. Nācās Latiševam atvainoties un Adomaitis atsauca savu vēstuli! Tas bija kā "restarts" Oļegam un viņš ir mainījies uz labo pusi!
Jā, jā - pareizi - tas bija pret Ventspili!