Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Desmitgades vērienīgākie basketbola svētki "Krastu mačs" jau pēc mēneša

Andrejs Siliņš

Desmitgades vērienīgākie basketbola svētki "Krastu mačs" jau pēc mēneša
Foto: Krastu mačs

Ar aizvadītām 216 stundām basketbola spēles laukumā, “Krastu mačs” piesaka savu desmitgades vērienīgāko spēli, kas notiks pie Rīgas kongresu nama jau pēc mēneša - 17. augustā. Kā ierasts, “Krastu mačs” norisināsies visu diennakti, un tā laikā būs iespēja ne vien baudīt spraigu basketbola spēli starp labā un kreisā Daugavas krasta iedzīvotājiem, bet arī piedalīties dažādās atrakcijās un konkursos, baudīt Latvijas labāko DJ un mūziķu priekšnesumus, kā arī vienlaikus baudīt izmeklētus ēdienus.

Jubilejas gadā “Krastu mačs” būs parūpējies par pārsteidzošiem viesiem laukumā. Neizpaliks arī ierastais aktieru un mūziķu mačs ar zelta sastāviem, kā arī politiķu basketbola saspēles. “Desmit gadu laikā, kopš pirmā “Krastu mača” turnīra, tajā ir aizvadītas 224 spēles, piedalījušās 448 komandas, laukumā izgājuši 4480 spēlētāji, ir iemesti 20397 punktu, gūtas emocijas, kādas basketbols nevar piedzīvot bez līdzjutējiem un entuziastiem. Šos basketbola svētkus šogad gribam atzīmēt īpaši vērienīgi, pasakoties ikvienam atbalstītājam, līdzjutējam un dalībniekam,” norāda “Krastu mačs” idejas autors un basketbola kluba “VEF Rīga” valdes priekšsēdētājs Edgars Jaunups.

Tāpat ikvienam “Krastu mača” dalībniekam, līdzjutējam un viesim būs iespēja baudīt izmeklētu dažādu meistaru ēdienu un dzērienu Mežpils alus garšu tirgū. No kraukšķīgiem salātiem, sulīgiem burgeriem, dzestra saldējuma, pašu gatavotām limonādēm līdz putojošam alum. Garšu tirgus piedāvās arī izklaides bērniem, ēšanas turnīrus, lidojošās kūkas foto sienu un citas garšīgas un jautras izklaides.

“Man desmitais “Krastu Mačs” ir ļoti tuvs un dubultīpašs, jo esmu kopā ar basketbola maratonu jau no pirmssākumiem. Tāpēc šī gada turnīrs būs neaizmirstams notikums, kam kopā ar komandu esmu gatavojies jau visu gadu. Esam parūpējušies ne vien par plašu izklaides programmu un tādiem mūziķiem kā Ansis, Aminata un citiem, bet arī par dažādiem pārsteigumiem. Jubilejas “Krastu Mačs” būs svinīgs, smaidīgs un daudzpusīgs,” stāsta “Krastu mača” radošās komandas dalībnieks, viens no pasākuma vadītājiem Renārs Zeltiņš.

Pieteikšanās basketbola vērienīgākajam turnīram notiks 31. jūlijā un noritēs 24 stundas. Dienu vēlāk, 1.augustā, notiks komandu izloze un desmitgades Krastu mača oficiālā krekla prezentēšanas pasākums. Krekla dizaina autors ir mākslinieks Kristians Brekte.

“Krastu mačs” ir diennakts basketbola turnīrs, kurā tradicionāli piedalās un savā starpā sacenšas Daugavas labā un kreisā krasta iedzīvotāji. Kopvērtējumā ar 5:4 vadībā izvirzījušies Daugavas kreisā krasta basketbolisti. Uzvarējusī komanda savā īpašumā uz gadu iegūst ceļojošo kausu, tā autors ir Latvijas Mākslas akadēmijas profesors, tēlnieks Aigars Bikše. “Krastu mačs” 2019 notiks sadarbībā ar Rīgas brīvostas pārvaldi, kas jau kopš pirmā gada ir šī turnīra patrons, Rīgas domi, AAS “Balta”, basketbola klubu “VEF Rīga”, “Helio” televīziju, SIA’Uniso”, SIA “Pata kokmateriāli”, AS “Aldaris” un SIA “Sportland”.

Informāciju sagatavoja
Zane Rutkovska