Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

7. jūlijā notiks starptautiskais Garkalnes novada Dāmu kauss 3x3 basketbolā

Renārs Buivids
Renārs Buivids

7. jūlijā notiks starptautiskais Garkalnes novada Dāmu kauss 3x3 basketbolā
2018. gada Garkalnes novada Dāmu kausa finālā sacentās "Belarus" un "Ghetto lēdijas".
Publicitātes foto

Garkalnes novada Dāmu kauss jau debijas reizē pagājušajā gadā kļuva par starptautisko 3x3 basketbola turnīru, pirmo vietu izcīnot Baltkrievijas komandai. Šogad sacensības notiks uzreiz trijās vecuma grupās - “Open”, 30+ un U18. Tradicionāli “Open” grupā tiks izspēlēts 350 eiro lielais balvu fonds.

Garkalnes novada un Latvijas Basketbola savienības sadarbības rezultātā Garkalnes centrā 2018. gadā tika izveitots savulaik no Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) dāvinājumā saņemtais 3x3 basketbola divu grozu un laukumu komplekts. Vasaras laikā tur regulāri notika treniņi un nelieli turnīri, kuros varēja piedalīties ikviens novada iedzīvotājs un ciemiņi. Nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ pirmais Garkalnes novada Dāmu kausa turnīrs gan notika Ādažos sporta zālē.

Pagājušā gada 24. novembrī deviņu komandu konkurencē par pirmā turnīra uzvarētājām kļuva Baltkrievijas kvartets “Belarus”, kurā bija apvienotas valstsvienības un U23 izlases 3x3 basketbolistes. Laureātu trijniekā iekļuva arī divas Latvijas komandas – “Ghetto lēdijas” (Marita Puļļa, Alise Bruzinska, Ieva Stefānija Jundase, Zane Neilande) un “Veterānes” (Ieva Veinberga, Ieva Vītola, Laura Audere, Sindija Kudule).

Interesanti, ka spēkus 3x3 basketbolā izmēģināja arī Latvijas 5:5 izlases bijušās spēlētājas – Ilze Ieviņa-Moče, Zanda Redāla un Anita Mikāle. Tieši pēc komandu “Avantis” un “Zieds” basketbolistu ierosinājuma šogad tika izveidota 30+ grupa (1989. gadā dzimušās un vecākas spēlētājas). Savukārt U18 grupa (2001. gadā dzimušās un jaunākas spēlētājas) turnīra programmu papildināja ar ieceri dot iespēju savus spēkus jaunajā olimpiskajā sporta veidā pārbaudīt arī labākajām jaunatnes vecuma sportistēm.

Pateicoties turnīra organizatoru - basketbola kluba “Varenie runči” - sadarbībai ar Garkalnes novada domi, visās vecuma grupās dalība turnīrā ir bez maksas.

Pieteikšanās atvērta FIBA 3x3 basketbola sacensību vietnē “play.fiba3x3.com”. Komandu skaits visās vecuma grupās ir ierobežots. 30+ un U18 grupā sacentīsies pa 12 vienībām, bet “Open” grupā vietas pamatturnīrā jau iepriekš nodrošinās desmit labākās komandas pēc FIBA ranga (uz 4. jūliju), bet uz atlikušajām divām vietām pretendēs maksimāli sešas vienības.

Garkalnes novada Dāmu kauss notiks pēc FIBA 3x3 basketbola starptautiskajiem standartiem – ar tiesnešiem, uzbrukuma laika kontroli un gūto punktu uzskaiti spēlētājām individuāli. Spēlēs tiks izmantota FIBA oficiālā 3x3 basketbola “Wilson” bumba. Ar to tiks spēlēts arī nākamajās trijās olimpiskajās spēlēs – 2020. gadā Tokijā, 2024. gadā Parīzē un 2028. gadā Losandželosā.

Komandu reģistrācijas saite:
https://play.fiba3x3.com/events/a1e...

Jautājumi uzdodami uz e-pastu renars32@gmail.com.

  -1 [+] [-]

, 2019-06-17 22:30, pirms 5 gadiem
Būtu Šneps tik pat nasks uz EČ naudas sarūpēšanu, kā piemājas laukumu būvniecībā...

     [+] [-]

, 2019-06-18 07:59, pirms 5 gadiem
dacii rakstīja: Būtu Šneps tik pat nasks uz EČ naudas sarūpēšanu, kā piemājas laukumu būvniecībā...
Būtu tu tikpat nasks mums jau būtu divi laukumi!