Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Vasaras ielu basketbola 2. posmā rekordliels komandu skaits

Trešdien, 16. jūnijā, stāvlaukumā pie Liepājas Olimpiskā centra norisinājās otrais Liepājas Vasaras ielu basketbola čempionāta posms, kas kopumā pulcēja 50(!) komandas ne tikai no Liepājas, bet arī rajona.

Otrais posms kopumā pulcēja apmēram 170 dalībniekus, kas, salīdzinot ar pirmo, bija krietni vien vairāk. Par piemēru var minēt U-99 vīriešu grupu, kurā startēja 21 komanda. Sākotnēji tika aizvadītas pamatsacīkstes vīriešiem, taču pēc tam laukumos devās arī gados jaunākie sportisti.

Arī par 2. posma uzvarētājiem U-13 vecuma grupā kļuva komanda „Fermeri”, kas tādējādi nostiprinājušies 1. vietā čempionāta kopvērtējumā. 2. un 3. vietā ierindojās, attiecīgi, „Desaiņi” un „Asie Čebureki”.

U-16 vecuma grupā zēniem finālā iekļuva tās pašas komandas, kas sadalīja pirmā divas vietas arī pirmajā posmā. Taču šoreiz gala rezultāts bija apgriezts, un uzvaru izcīnīja komanda „Traktori”, tādējādi, 2. vietā atstājot „Kačokus”. Godpilno 3. vietu izcīnīja „MT” basketbolisti, kuri pirmajā posmā nestartēja. Šajā pašā vecumā meitenēm nepārspētas palika „Cookies”, kuras aiz sevis 2. un 3. vietā atstāja, attiecīgi, „Redīsus” un „Blondo Lauru”.

U-99 meitenēm uzvaru izcīnīja pirmā posma 2. vietas ieguvējas „Bitīt Matos”. 2. vietā ierindojās „LM Zaķenes”, bet 3. vietu izcīnīja pirmā posma uzvarētājas - „Zaķenes”. Vīriešiem cīņas bija pietiekami spraigas un arī šoreiz vislabākie izrādījās „Gateris” pārstāvji, kuru rindas ir papildinājis Kristaps Frīdenbergs. 2. vietu izcīnīja „Vāveres”, bet 3. pozīcijā palika iepriekšējā posma finālisti „Spēks Bumbās”.

2. posma sacensības noslēdzās ar MIX grupas spēlēm un par tā uzvarētājiem kļuva pirmajā posmā nestartējušie „Keksiņi”, kas aiz sevis 2. un 3. vietā atstāja „Big Troiku” un pirmā posma uzvarētājus - „Mākonis”.

Pasākuma laikā tika noskaidrots arī otrs finālists tālmetiena konkursam, un par šī posma trāpīgāko snaiperi kļuva Toms Plūksna, kurš papildinājis finālistu pulku. Atgādinām, ka pirmajā posmā par uzvarētāju kļuva Toms Mackars. Galvenajā balvā, kas tiks pasniegta pēdējā posmā, 25. augustā, uzvarētājs saņems dāvanu karti ceļojumam 50 Ls vērtībā no uzņēmuma „Ap Saule”, kā arī televizoru no „Electrons & K”.

Līdz ar to, pirmie divi posmi jau ir noslēgušies un nākošais posms norisināsies pēc trijām nedēļām, 7. jūlijā. Norises vieta paliek nemainīga – stāvlaukums pie Liepājas Olimpiskā centra. Sākums pulksten 18:00. Pieteikšanās ir iespējama savlaicīgi LOC info centrā, vai arī sacensību norises vietā no pulksten 16:30 līdz 17:00.

2. posma rezultāti:

U-13 zēni
1.vieta „Fermeri” (Toms Lagzdiņš, Rihards Rusānovs, Dāvids Kokains)
2.vieta „Desaiņi” (Gustavs Lapiņš, Artūrs Jēcis, Emīls Laivenieks)
3.vieta „Asie Čebureki” (Renārs Spinga, Rihards Spinga, Jānis Ķudis, Ēriks Cinkus)

U-16 zēni
1.vieta „Traktori” (Jēkabs Paipa, Valters Ķupis, Arnis Ate, Jānis Konovaļčiks)
2.vieta „Kičoki” (Filips Ķeiris, Jēkabs Bitenieks, Roberts Krastiņš)
3.vieta „MT” (Reinis Štolcs, Pēteris Štolcs, Edgars Ellers)

U-16 meitenes
1.vieta „Cookies” (Anna Gricjus, Elīna Bože, Anna Dreimane)
2.vieta „Redīsi” (Amanda Kleinberga, Beāte Jagmina, Zaiga Būmeistare)
3.vieta „Blondā Laura” (Kitija Bitere, Laura Krieviņa, Sintija Šulme)

U-99 zēni
1.vieta „Gateris” (Artis Ate, Rūdolfs Otto, Jānis Strungs, Kristaps Frīdenbergs)
2.vieta „Vāveres” (Dāvids Skubiņš, Kristaps Bumbulis, Kārlis Lapuķis)
3.vieta „Spēks Bumbās” (Igors Kuzņecovs, Atis Strazdiņš, Juris Ozols, Uldis Kulpe)

U-99 meitenes
1.vieta „Bitīt matos” (Laura Pelša, Kristīne Cirša, Anete Pinstere)
2.vieta „LM Zaķenes” (Līga Zdanovska, Maija Līne, Kristīne Bauze)
3.vieta „„Zaķenes” (Natālija Leščova, Liene Kupalinska, Diāna Bikova)

MIX grupa
1.vieta „Keksiņi” (Kristīne Bauze, Artūrs Bauze, Kristaps Miglinieks)
2.vieta „Big Troika” (Emīls Sveile, Kristīne Āboliņa, Mareks Malakausks, Edgars Ozoliņš)
3.vieta „Mākonis” (Dāvis Skubiņš, Kristaps Bumbulis, Karīna Skubiņa).

Liepājas pilsētas vasaras ielu basketbola čempionāta kalendārs

3. posms - 7. jūlijs
4. posms - 28. jūlijs
5. posms - 11. augusts
6. posms - 25. augusts.

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Kozlovskis
LOC sporta projektu vadītājs


Rodrigo Būmeisters. Foto: Mikus Kļaviņš

LBL pusfināls sāksies 25. aprīlī Rīgā, dienu vēlāk otras sērijas pirmā spēle Ventspilī

Latvijas Basketbola savienība (LBS) publicējusi Latvijas čempionāta pusfināla spēļu kalendāru. Kā pirmās laukumā dosies aktuālā valsts čempionvienība "VEF Rīga", kas jau ceturtdien sacentīsies ar garā ceturtdaļfināla sērijā ogrēniešus pieveikušo "Liepāju". Savukārt sērija starp "Ventspili" un debitantiem "Rīgas Zeļļiem" sāksies piektdien.
Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Eirolīgā sāksies "play-off": "Real" un "Panathinaikos" pret pārspēļu uzvarētājām

Šovakar ULEB Eirolīgā sāksies ceturtdaļfinālu izspēle. Madrides "Real" cīnīsies pret citu Spānijas komandu "Baskonia", kamēr "Panathinaikos" uzņems Telavivas "Maccabi".
Džeilens Bransons uzbrukumā. Foto. AFP. Scanpix
21

"Knicks" dramatiska uzvara, Marejs ar sirēnlauzi noslēdz atspēlēšanos pret "Lakers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pie otrajām uzvarām pirmās kārtas sērijās tikušas Ņujorkas "Knicks" un Klīvlendas "Cavaliers", kas uzvarēja attiecīgi Filadelfijas "76ers" (104:101) un Orlando "Magic" (96:86). Arī čempione Denveras "Nuggets" tikusi pie otrās uzvaras sērijā – tā atspēlējās no -20 un, pateicoties Džamala Mareja uzvaras metienam, līdz ar spēles beigu signālu nokārtoja čempiones uzvaru pret Losandželosas "Lakers" (101:99).