Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Pēc uzbrukuma "Panathinaikos" autobusam Grieķijā atceļ pirmo finālspēli

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Pēc uzbrukuma "Panathinaikos" autobusam Grieķijā atceļ pirmo finālspēli
"Panathinaikos" autobuss pēc uzbrukuma
Foto: Alekss Maričs

Grieķijas čempionāta fināli basketbolā ceturtdien, 17. maijā, sākas ar vardarbību. Pašreizējo čempionu "Panathinaikos" autobuss ceļā uz izbraukuma spēli pret "Olympiacos" tika apmētāts ar akmeņiem, diviem spēlētājiem gūstot vieglus savainojumus. Līgas vadība nolēma pirmo finālspēli atcelt un pastiprināt drošības pasākumus.

Nedēļas nogalē abi Grieķijas superklubi startēja “Turkish Airlines” Eirolīgas “Četru Finālā” Stambulā. “Panathinaikos” dramatiskā pusfinālā spēlē piedzīvoja zaudējumu pret Maskavas CSKA, bet “Olympiacos” finālā pret maskaviešiem pēdējās divpadsmit minūtēs atspēlēja deviņpadsmit punktu deficītu un otro reizi vēsturē triumfēja prestižajā turnīrā.

Atgriežoties dzimtenē, “sarkano” spēlētājus lidostā sagaidīja tūkstošiem fanu, taču svinības neturpinājās ilgi, jo bija jāgatavojas Grieķijas fināliem. Pirmā spēle bija paredzēta “Olympiacos” laukumā, taču to aizkavēja nepatīkams incidents.

Ceļā uz arēnu “zaļo” autobuss tika apmētāts ar akmeņiem. Autobusa kreisās puses logā tika izsists caurums, bet “Panathinaikos” spēlētāji Stratoss Perperoglu un Stīvens Smits guva vieglus savainojumus. Abi tika hospitalizēti, bet nopietns kaitējums viņiem netika konstatēts.

“Panathinaikos” autobuss sasniedza arēnu, taču drošības apsvērumu dēļ spēle tika atcelta. Grieķijas sporta ministrs gatavojas paziņot par jauniem drošības pasākumu, kuru rezultātā finālspēles varētu apmeklēt mazāks cilvēku skaits nekā parasti.

Autobusa salonā iemestais akmens. Foto: internets

Izmantotie resursi:
Home of Basketball | TalkBasket.net

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-05-17 23:10, pirms 12 gadiem
normāli atmarozaki tur dzīvo.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-05-17 23:33, pirms 12 gadiem
Vini laikam tiesam viens otram tur nepatik

     [+] [-]

, 2012-05-18 00:20, pirms 12 gadiem
Mans tevs ir griekis.Tgd zinu no kurienes tas karstasinigais temperaments nak.Bet principa ta ir visa pasaule.Anglija MU pret MC,spanija RM pret Barsu.