Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Laura Zuzāne: "Liepāja uzlabojusi komandas spēli"

Laura Zuzāne: "Liepāja uzlabojusi komandas spēli"
Laura Zuzāne spēlē ar "RTU/Merks"
Foto: Aivars Račko, Sportacentrs.com

"Izslēgšanas spēlēs būs ko pacīnīties. Hanzas vidusskolas zālē mums nav īpaši viegli spēlēt, jo šeit ir ļoti silts," iespēju LSBL "play-off" vēlreiz spēlēt ar "RTU/Merks" (bilance 11-13) komandu komentēja "Liepājas metalurga" basketboliste Laura Zuzāne.

Otrdien liepājnieces izbraukumā pieveica „RTU/Merks” 63:56. Spēles ceturtajā ceturtdaļā pēc 0:11 izrāviena laukuma saimnieces samazināja rezultāta starpību līdz vienam punktiem, taču divi Zuzānes tālmetieni un Niedolas rezultatīvā spēle ļāva viešņām nosargāt uzvaru.

Pirmajās vienpadsmit regulārās sezonas spēlēs Liepājai bija viens panākums un septītā vieta kopvērtējumā. Nākamajās vienpadsmit izcīnītas astoņas uzvaras un komanda pakāpusies uz ceturto vietu, kas ļauj piedalīties izslēgšanas spēlēs.

Sabīne Niedola: Zinājām situāciju turnīra tabulā. Zinājām, ka jāiet uz visu banku. Tiesa, ir vēl viena iespēja – spēle ar „TTT Juniorēm”, taču negribējās visu atstāt uz pēdējo brīdi. Domāju, spēlē ar juniorēm spriedze būtu lielāka, jo tagad spēles vidū nevarējām savākties.
Laura Zuzāne: Atbildīga spēle, uztraukums bija, to varēja redzēt. Visas bijām ļoti nervozas. Tāpēc daudz kļūdījāmies, sevišķi piespēlēs. Tomēr noturējām (uzvaru), viss kārtībā.

Līga Alilujeva. Foto: Mārtiņš Sīlis

Sabīne Niedola ir liepājnieču līdere punktu gūšanā, atlēkušo bumbu vākšanā, piespēļu dalīšanā, bumbu pārtveršanā un metienu bloķēšanā. Laura Zuzāne ir labākā trīspunktu metienos, šajā rādītājā ieņemot ceturto vietu līgā (22 spēlēs realizēti 46 tālmetienu) un precizitātē ir sestā labākā ar 43,8%.

Laura, beigās iemeti divus tālos...
Sabīne: „Izšķirošos.”

Kristīne Bauze. Foto: Mārtiņš Sīlis

Par komandas spēli

Laura: Uz kopējiem treniņiem cenšamies sanākt reizi nedēļā. Četras meitenes – es, Kristīne Bauze, Laura Pelše, Viktorija Nazarova ir Rīgā. Pirms „play-off” spēlēm kopā nākam biežāk. Ir obligātie treniņi sestdienās, citreiz svētdienās. Viktorija šobrīd atgūstas no savainojuma, tāpēc nepiedalās visās spēlēs. Manuprāt, komanda kopumā ir pielikusi meistarībā. Uzlabojusies tieši komandas spēle. Pērn sešas meitenes bija Rīgā, sešas Liepājā, bija grūtāka situācija.

Sabīne: Viss atkarīgs no tā, cik cītīgi strādā treniņos. Trenere nosaka, kura piedalīsies spēlēs, kura paliks mājās. Šogad Liepājā ir vairāk spēlētāju, liela daļa vecākās grupas meiteņu trenējas „metalurgos”. A grupas komandai pievienojos tikai LJBL spēlēs. Tur laukumā bieži esam piecas meitenes, kuras trenējas „Liepājas metalurgā”, izmantojam iespēlētās kombinācijas. Vairāk sanāk pašām spēlēt, trenerei palīdzot mazāk.

Sabīne Niedola. Foto: Mārtiņš Sīlis

Par „RTU/Merks”

Sabīne: Domāju, ka (otrdienas) spēle „RTU/Merks” komandai neko īpaši nemainīja. Neuzskatu, ka viņas spēlēja ar pusspēku, nebija satraukuma, jo vieta izslēgšanas spēlēs jau bija nodrošināta. Pat nezinu, kas viņām būtu parocīgāks pretinieks. Daugavpils ir Daugavpils, mums arī nav īpaši viegli spēlēt ar RTU.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Metjū Kostello starp Torniki Šengeliju un Danielu Heketu. Foto: Baskonia
3

Lielisks sezonas sākums, briesmīgas beigas: "Virtus" netiek Eirolīgas ceturtdaļfinālā

ULEB Eirolīgas sezona ar zaudējumu otrajā pārspēlē noslēgusies Lukas Banki trenētajam un Riharda Lomaža pārstāvētajam Itālijas basketbola klubam Boloņas "Virtus", kas izbraukumā ar 77:89 piekāpās Vitorijas "Baskonia".
Pīdžejs Paipss aizsardzībā pret Renāru Birkānu. Foto: Dāvis Lejasmeiers
32

Viesspēlētāji nogremdē Ausēja centienus, Paipsa 25 punkti dod Vefiņam bronzu

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotās līgas bronzas spēlē Latvijas klasikā pie nebūt ne viegla panākuma tika "VEF Rīga" basketbolisti, kuri ar 84:76 spēja noturēt aiz sevis "Ventspils" vienību. Rīdziniekiem 25 punktus guva Pīdžejs Paipss.
Roberts Freimanis. Foto: Ģirts Gertsons
6

"Liepāja" iekarst no tālienes un panāk izšķirošo ceturtdaļfināla spēli

"Pafbet" Latvijas basketbola līgas ceturtdaļfinālā starp "Liepāju" un "Ogri" būs nepieciešama piektā spēle, kura pirmdien norisināsies "Ogrē". Pirmajā puslaikā, saberot grozā 11 no kopumā 15 izmestajiem tālmetieniem, "Liepāja" uzvarēja ar 99:73, tādējādi izlīdzinot sērijas rezultātu 2-2.