Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Strēlnieks pauž atbalstu Vējoņa kandidatūrai LBS prezidenta vēlēšanās

Andrejs Siliņš

Strēlnieks pauž atbalstu Vējoņa kandidatūrai LBS prezidenta vēlēšanās
Jānis Strēlnieks. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Arī Latvijas basketbola valstsvienības saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks nav palicis malā Latvijas Basketbola savienības (LBS) tuvojošos prezidenta vēlēšanu saistībā un atklātajā vēstulē paudis atbalstu Raimonda Vējoņa kandidatūrai. Sportacentrs.com pārpublicē Strēlnieka vēstuli pilnā apmērā.

Latvijas basketbola sabiedrībai!

Spēlējot Eirolīgas klubos, ne brīdi neesmu aizmirsis, ka ne Ventspilī un Kijevā, ne Bambergā un Maskavā nebūtu nokļuvis, ja savulaik basketbolu nebūtu iepazinis un iemācījies spēlēt dzimtajos Talsos. Tāpēc man nav vienalga, kas notiek Latvijas basketbolā un, lai nebūtu pārpratumu, vēlos savu nostāju paust publiski.

Man nav ne personīgu pretenziju, ne antipātiju pret Aneti Jēkabsonu-Žogotu vai manu bijušo komandas biedru Latvijas izlasē Kristapu Janičenoku. Viņi bija izcili basketbolisti un ir labi cilvēki, tomēr uzskatu, ka ar spēlētāja pieredzi vien nepietiek, lai vadītu tik lielu organizāciju kā Latvijas Basketbola savienība. LBS prezidentam būtu jābūt ar lielāku pieredzi politiskā un administratīvā vidē.

Ticu, ka Anetei ir apņemšanās ievēlēšanas gadījumā īpašu uzmanību veltīt komunikācijai un sadarbībai ar visiem biedriem. Tomēr viņas komandas sastāvs neļauj domāt, ka to būs iespējams īstenot, jo izvēlētie padomnieki ne reizi vien publiskajā vidē ir izcēlušies ar Latvijas labākos spēlētājus noniecinošiem epitetiem un basketbola tēla graušanu.

Spēlējot Latvijas izlasē, vienmēr esmu saņēmis maksimālu atbalstu no LBS un neesmu saskāries ar LBS neizdarībām, kas būtu traucējušas labi spēlēt laukumā. Tomēr saprotu, ka tik plašā saimniecībā viss nekad nebūs perfekti un arī sarunās ar Latvijā strādājošajiem basketbola cilvēkiem esmu dzirdējis par lietām, kurām vajadzīgi uzlabojami. Jābūt jaunām idejām un enerģijai tās īstenot, bet pārmaiņām jānotiek pakāpeniski.

Tāpēc domāju, ka pašreizējā situācijā piemērotākais kandidāts LBS prezidenta amatam ir Raimonds Vējonis, kura pieredze var palīdzēt apvienot dažādus basketbola cilvēkus, tai skaitā izmantojot arī Anetes un Kristapa enerģiju un vēlmi strādāt Latvijas basketbolam.

Mūsu zeme - Latvija! Ar cieņu,
Jānis Strēlnieks

1 2 65 komentāri

  +4 [+] [-]

, 2020-01-17 14:27, pirms 4 gadiem
Visu cieņu!

  +3 [+] [-]

, 2020-01-17 14:28, pirms 4 gadiem
Visu cieņu!
Slēpts komentārs: Real Rebel

  +2 [+] [-]

, 2020-01-17 14:34, pirms 4 gadiem
Pagaidām tikai Kalnīša spēlētāji petīcijas raksta (precīzāk - Lauvas pretnieki). Porziņģu ģimene varētu uzrakstīt, ko domā - tas būtu gana neitrāli.

  +3 [+] [-]

, 2020-01-17 14:36, pirms 4 gadiem
Real Rebel rakstīja: Vējonis un apvienot? Es saprotu, ka Strēlnieks nav sekojis mūsu politikai. Būtībā jau viņam ir taisnība, bet nu tas cilvēks nebūs Vējonis.
Jaunups gadiem visus varēja vienot, ucināt un mīlināt. Realitātē bardaks ar katru gadu kļuvis lielāks. Šķelšanās, strīdi, nesmukumi viens pēc otra. Dosim iespēju mēģināt citiem.

  +2 [+] [-]

, 2020-01-17 14:37, pirms 4 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Pagaidām tikai Kalnīša spēlētāji petīcijas raksta. Porziņģu ģimene varētu uzrakstīt, ko domā - tas būtu gana neitrāli.
Ko Kristaps atbalstītu, to ievēlētu. Bet labāk, lai neraksta.

  +1 [+] [-]

, 2020-01-17 14:38, pirms 4 gadiem
loook ploik! rakstīja: Ko Kristaps atbalstītu, to ievēlētu. Bet labāk, lai neraksta.
Es viņu kādreiz vēl izlasē gribētu redzēt, tāpēc labāk, lai ir Porziņģu atbalsts.

  -1 [+] [-]

, 2020-01-17 14:49, pirms 4 gadiem
Universaalais Veejonis, visam grib pielikt savu slinko roku lielaaka tuksaa vieta pie LV stuures bijai tikai Beerzins.Lai tagad "pavada" LBS...
Slēpts komentārs: adidzis

  +1 [+] [-]

, 2020-01-17 15:07, pirms 4 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Es viņu kādreiz vēl izlasē gribētu redzēt, tāpēc labāk, lai ir Porziņģu atbalsts.
Es vairāk uz to, ka viņam noteikti nav nojausma, kurš būtu labāks vai ko kurš bīda.

  +2 [+] [-]

, 2020-01-17 15:13, pirms 4 gadiem
Izskatās ,ka Vējoņa priekšvēlēšanu kampaņa,balstās ar dažu pazīstamu spēlētāju vēstuļu atbalsta.No kura nākošā vēstule?

  +1 [+] [-]

, 2020-01-17 15:22, pirms 4 gadiem
alguns rakstīja: Izskatās ,ka Vējoņa priekšvēlēšanu kampaņa,balstās ar dažu pazīstamu spēlētāju vēstuļu atbalsta.No kura nākošā vēstule?
Skaiti visus vidzemniekus kuri nav pārējo divu atbalstītāji.

  -3 [+] [-]

, 2020-01-17 15:26, pirms 4 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Jaunups gadiem visus varēja vienot, ucināt un mīlināt. Realitātē bardaks ar katru gadu kļuvis lielāks. Šķelšanās, strīdi, nesmukumi viens pēc otra. Dosim iespēju mēģināt citiem.
Kāds Jaunupam sakars? Tu viņu piesauc, kāpēc? Viņam cik gadus LBS nav teikšanas un viņš šajās nekandidē. Es vēlētos kādu citu pretendentu, bet nu Vējonis šajā brīdī arī nav labākais, viņš tak neko nav paveicis savā karjerā bet te tiek uzteikts

     [+] [-]

, 2020-01-17 15:33, pirms 4 gadiem
Unikāli.Šenhofs,Šneps un citi,kuri iecēla Vecvagaru par galveno izlases treneri un kurš savukārt sačakarēja Strēlnieka karjeru pārturot laukumā,tiek atbalstīts no upura puses.kaut kāds Stokholmas sindroms vai nelietīga spēlētāja izmantošana.Ne kauna ne goda šādiem Vējoņa atbalstītājiem.

     [+] [-]

, 2020-01-17 15:34, pirms 4 gadiem
Domāju, ka jātaisa kārtīgs mačs starp Vējoni un atbalstītājiem pret Jēkabsoni un saviem atbalstītājiem. Kas uzvar, tas tiek amatā

     [+] [-]

, 2020-01-17 15:35, pirms 4 gadiem
LBS vajag un vajadzēs naudu!
Vējonis var šo naudu dabūt!

Par Raimondu, basketbola fanātu...
Punkts.

  -2 [+] [-]

, 2020-01-17 15:36, pirms 4 gadiem
Number 0 rakstīja: LBS vajag un vajadzēs naudu!
Vējonis var šo naudu dabūt!

Par Raimondu, basketbola fanātu...
Punkts.
Kā viņš var dabūt,ja pat uz otro termiņu neievēlēja

  -2 [+] [-]

, 2020-01-17 15:38, pirms 4 gadiem
Number 0 rakstīja: LBS vajag un vajadzēs naudu!
Vējonis var šo naudu dabūt!

Par Raimondu, basketbola fanātu...
Punkts.
Kā viņš naudu var dabūt? Viņu neviens, nevienā ministrijā, vai uzņēmumā, īsti negaida. Pat otrādi, tā kā daļa ir zem JKP, tad ZZS cilvēku viņi var noignorēt

  +2 [+] [-]

, 2020-01-17 15:39, pirms 4 gadiem
Gunča rakstīja: Kā viņš var dabūt,ja pat uz otro termiņu neievēlēja
Valsts Prezidents un Politiskā valsts ziņā ir kaut kas cits, Basketbola prezidentūra un sporta politiskā nozīme atkal ir kaut kas cits. Domāju, ka Vējonim ar šo amatu būs vieglāk strādāt kā Valsts prezidentūras laikā.

  +1 [+] [-]

, 2020-01-17 15:40, pirms 4 gadiem
Kaut ko esmu palaidis garām? Janičenoks kandidē uz LBS vadītāja amatu?

  +1 [+] [-]

, 2020-01-17 15:41, pirms 4 gadiem
Te viens otrs kā Real_Rebel,tēlo muļķi un izliekas nezinām par Jaunupa shēmošanām,intrigām,nemaz nevajag būt kādā amatā.Viņam kā ne kā no saviem darba devējiem to vajadzētu zināt.Brīdi iepriekš iepriekš jau paziņoja,-ienākusi informācija ka Anetei balsis pietikšot.Interesanti kurš bija informators,L vai J ?
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Jaunups gadiem visus varēja vienot, ucināt un mīlināt. Realitātē bardaks ar katru gadu kļuvis lielāks. Šķelšanās, strīdi, nesmukumi viens pēc otra. Dosim iespēju mēģināt citiem.

  -1 [+] [-]

, 2020-01-17 15:42, pirms 4 gadiem
arvils rakstīja: Kaut ko esmu palaidis garām? Janičenoks kandidē uz LBS vadītāja amatu?
Nē, Štālberga vietā un Štālbergs Šņepa vietā

  -3 [+] [-]

, 2020-01-17 15:44, pirms 4 gadiem
Džonnijs rakstīja: Valsts Prezidents un Politiskā valsts ziņā ir kaut kas cits, Basketbola prezidentūra un sporta politiskā nozīme atkal ir kaut kas cits. Domāju, ka Vējonim ar šo amatu būs vieglāk strādāt kā Valsts prezidentūras laikā.
Vējonim nav ne respekta šeit, nedz ārpus Latvijas, basketbola vidē viņu neviens nepazīst. Viņam trūkst reprezentācijas spēju, slikta angļu valoda. Trūkst rakstura. Tieši šis pat smagāks amats varētu būt, jo šeit ir jārunā, jāizsit nauda utt. Kas pats trakākais, viņam būs pirmajam cilvēkam kamerās jābūt un mēs esam redzējuši, kā tas viņam padodas kā deputātam un prezidentam

  +2 [+] [-]

, 2020-01-17 15:46, pirms 4 gadiem
Real Rebel rakstīja: Kāds Jaunupam sakars? Tu viņu piesauc, kāpēc? Viņam cik gadus LBS nav teikšanas un viņš šajās nekandidē. Es vēlētos kādu citu pretendentu, bet nu Vējonis šajā brīdī arī nav labākais, viņš tak neko nav paveicis savā karjerā bet te tiek uzteikts
Varētu būt, ka tika piesaukts Jaunpups, jo stāv aiz Žogotas, ne?

  +1 [+] [-]

, 2020-01-17 15:50, pirms 4 gadiem
Ulrihs rakstīja: Varētu būt, ka tika piesaukts Jaunpups, jo stāv aiz Žogotas, ne?
Interesanti tas, ka netiek piesaukts nedz Šņeps, nedz Šēnhofs vecākais, kurš aiz Vējoņa stāv?

Es neeesmu noliedzis, ka tur Jaunups nestāvētu, bet vienkārši esošā retorika ir tāda, ka aiz Anetes stāv Jaunups, kurš bīdīs shēmas, bet Cipruss un Vējonis, ir reprezentabli ar tīrām aizmugurēm. C`mon, visas shēmas, kas ir bijušas ar Vecvagaru utt. ir tieši to veco kadru darbs, kas aiz abiem stāv, tad lūdzu par visām aizmugurēm runāsim, lai diskusija ir atklāta.

  +3 [+] [-]

, 2020-01-17 15:52, pirms 4 gadiem
Gunča rakstīja: Unikāli.Šenhofs,Šneps un citi,kuri iecēla Vecvagaru par galveno izlases treneri un kurš savukārt sačakarēja Strēlnieka karjeru pārturot laukumā,tiek atbalstīts no upura puses.kaut kāds Stokholmas sindroms vai nelietīga spēlētāja izmantošana.Ne kauna ne goda šādiem Vējoņa atbalstītājiem.
Un ko labāk atbalstīt - Žogotu ar aiz muguras esošo Jaunupu kurš gadiem ņirgājies par vietējo basi, pat esot LBS sastāva? Varbūt Ciprusu, kurš atklāti pateica, ka viņu apmierina Šnepa paveiktais darbs?

  -1 [+] [-]

, 2020-01-17 15:55, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Un ko labāk atbalstīt - Žogotu ar aiz muguras esošo Jaunupu kurš gadiem ņirgājies par vietējo basi, pat esot LBS sastāva? Varbūt Ciprusu, kurš atklāti pateica, ka viņu apmierina Šnepa paveiktais darbs?
Aiz Vējoņa jau arī esošo sistēmu, pa lielam, atbalsta. Ar Vējoni atšķirība tā, ka lielāka nauda plūdīs uz Vidzemi un, nebrīnīšos, ka Valmierā viss jauniešu centrs veidotos, kas īsti labi nebūtu arī, jo tā, pa lielam, ir vecā sistēma, tik centrs nomainās.

     [+] [-]

, 2020-01-17 15:56, pirms 4 gadiem
Real Rebel rakstīja: Interesanti tas, ka netiek piesaukts nedz Šņeps, nedz Šēnhofs vecākais, kurš aiz Vējoņa stāv?

Es neeesmu noliedzis, ka tur Jaunups nestāvētu, bet vienkārši esošā retorika ir tāda, ka aiz Anetes stāv Jaunups, kurš bīdīs shēmas, bet Cipruss un Vējonis, ir reprezentabli ar tīrām aizmugurēm. C`mon, visas shēmas, kas ir bijušas ar Vecvagaru utt. ir tieši to veco kadru darbs, kas aiz abiem stāv, tad lūdzu par visām aizmugurēm runāsim, lai diskusija ir atklāta.
Es vispār atbildēju uz jautājumu "kāpēc tiek piesaukts Jaunups". Par pārējo - tas pie kāda cita.

  +1 [+] [-]

, 2020-01-17 15:56, pirms 4 gadiem
Izskatās, ka Strēlnieks nav tēmā. Piekrītu, ka vadīšanas ziņā Vējonim ir lielāka pieredze, bet ja runājam par basketbola vadīšanu, prezidenta atpazīstamību pasaulē, tad viennozīmīgi Anete.
Domāju, ka Anetei būs daudz lielāka ietekme un enerģija kaut ko labu izdarīt.

  -1 [+] [-]

, 2020-01-17 15:57, pirms 4 gadiem
Ulrihs rakstīja: Es vispār atbildēju uz jautājumu "kāpēc tiek piesaukts Jaunups". Par pārējo - tas pie kāda cita.
Es saprotu.

     [+] [-]

, 2020-01-17 15:59, pirms 4 gadiem
Real Rebel rakstīja: Interesanti tas, ka netiek piesaukts nedz Šņeps, nedz Šēnhofs vecākais, kurš aiz Vējoņa stāv?

Es neeesmu noliedzis, ka tur Jaunups nestāvētu, bet vienkārši esošā retorika ir tāda, ka aiz Anetes stāv Jaunups, kurš bīdīs shēmas, bet Cipruss un Vējonis, ir reprezentabli ar tīrām aizmugurēm. C`mon, visas shēmas, kas ir bijušas ar Vecvagaru utt. ir tieši to veco kadru darbs, kas aiz abiem stāv, tad lūdzu par visām aizmugurēm runāsim, lai diskusija ir atklāta.
Realitātē nav nevienas labas izvēles. Cipruss - ir garantēts nekas nemainās. Žogota - nu sorry, ja aiz viņas ir Jaunups, tad viņu nevar laist klāt pēc visiem Jaunupa izteikumiem par LBL, tračiem ar kalendāriem un galu galā tūtē nolaisto VEF, jo tas parāda, ka bez Martinsona (kurš ir tikpat nētīrs, kā Lembis) Jaunups nav spējīgs neko uzturēt - kā viņš cels visas valsts basketu? Un arī Vējonis - ja aiz viņa stāv vecie, tikai no otras - Kurzeme spuses, nekas diži labāks nebūs. Tiesa kaut kur var nostrādāt frāze "ex-prezidents" Lai cik ļoti Vejonis neizgāzās pāris reizes uz publiskās skatuves, tai frāzītei, kaut kāds smeķis ir. Tacu kopsummā, gribētos, lai pēkšņi iznirst 4. kandidāts, vienīgi zinot vēsturi, visticamākais tas būtu vēl sliktāks par pirmajiem 3 kopā.

  +1 [+] [-]

, 2020-01-17 16:01, pirms 4 gadiem
Real Rebel rakstīja: Aiz Vējoņa jau arī esošo sistēmu, pa lielam, atbalsta. Ar Vējoni atšķirība tā, ka lielāka nauda plūdīs uz Vidzemi un, nebrīnīšos, ka Valmierā viss jauniešu centrs veidotos, kas īsti labi nebūtu arī, jo tā, pa lielam, ir vecā sistēma, tik centrs nomainās.
Savā nakamaja komentārā par to mazliet vairāk parunāju, tiesa man šķiet, ka Vidze3mes vietā, var izradīties arī Ventspils - tomēr ZZS ietekme.

  -1 [+] [-]

, 2020-01-17 16:07, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Savā nakamaja komentārā par to mazliet vairāk parunāju, tiesa man šķiet, ka Vidze3mes vietā, var izradīties arī Ventspils - tomēr ZZS ietekme.
Nedomāju, ka Ventspils, jo BKV cilvēki atbalsta Aneti un Vējonis tomēr ir vairāk ar Vidzemes mafiju.

Es arī labprāt kādu ceturto kandidātu redzētu.

  +4 [+] [-]

, 2020-01-17 16:09, pirms 4 gadiem
Real Rebel rakstīja: Vējonim nav ne respekta šeit, nedz ārpus Latvijas, basketbola vidē viņu neviens nepazīst. Viņam trūkst reprezentācijas spēju, slikta angļu valoda. Trūkst rakstura. Tieši šis pat smagāks amats varētu būt, jo šeit ir jārunā, jāizsit nauda utt. Kas pats trakākais, viņam būs pirmajam cilvēkam kamerās jābūt un mēs esam redzējuši, kā tas viņam padodas kā deputātam un prezidentam
Anetes mūžīgo stostīšanos un nespēja izteikties kameras priekšā būsi palaidis garām.
No kurienes Anetei respekts pasaulē un Latvijā? Daudz Tu tādas FIBA izvēlētās gada jaunās (da kaut vai WNBA čempiones, whatever) basketbolistes vari nosaukt, kur nu vēl respektēt? Man jau tomēr liekas, ka pieraksts "valsts prezidents" ir kādas 853 reizes respektējamāks.
Cik un kam viņa naudu izsitusi, piesaistījusi? Da kaut vai kāds likumprojekts iesniegts (pofig, ka izfurņīts) apspriešanai?

Angļu valoda gan viņai varētu būt tekošāka, tur nu jāpiekrīt. Bet diez vai par spējām angļu valodā būtu jābalso.

  +2 [+] [-]

, 2020-01-17 16:13, pirms 4 gadiem
Real Rebel rakstīja: Aiz Vējoņa jau arī esošo sistēmu, pa lielam, atbalsta. Ar Vējoni atšķirība tā, ka lielāka nauda plūdīs uz Vidzemi un, nebrīnīšos, ka Valmierā viss jauniešu centrs veidotos, kas īsti labi nebūtu arī, jo tā, pa lielam, ir vecā sistēma, tik centrs nomainās.
Valmieras lielais pluss ir infrastruktura. VOC, jaunie Dalini. Pasvaldiba ari vairak strada nevis muti bruke. Ir liels atbalsts basketbolam. Valmieras basketa skola ik gadu pierada sevi ka specigu, ik gadu ir spilgti talanti. Vai vel nesen nebija ta, ka vina no jauniesu izlasem gandriz puse bija ar Valmieru saistiti speletaji? Zagara U18 gads?

Esmu no Valmieras, bet godigi sakot man ir kauns par Rigas nespejibu. Jastrada ir ar visiem regioniem, tapec varbut isti neatbalstitu tikai Vidzemes klusanu par jauniesu centru. Manuprat, Latgale ir vel loti "neatklats" regions. Jastrada ari ar krievu skolam, jo, paskatoties jauniesu komandu sastavus, maz ir bernu ar cittautibas izcelsmi.

Domaju, ka Jekabsones laiks vel pienaks. Lai labak apbruzajas taja vide un nak pec gadiem 4-5 gadiem.
1 2 65 komentāri