Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

"Kings" decembrī iemūžinās Stojakoviča 16. numuru

"Kings" decembrī iemūžinās Stojakoviča 16. numuru
Predrags Stojakovičs
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Sakramento "Kings" iemūžinās serbu uzbrucēja Predraga Stojakoviča 16. numuru. Svinīgā ceremonija notiks pēc trijiem mēnešiem.

Pazīstamais serbu snaiperis Predrags Stojakovičs savu basketbolista karjeru sāka 14 gadu vecumā Belgradas "Crvena Zvezda", bet 1996. gadā tika izvēlēts NBA draftā. 19 gadu vecumā jauno serbu uzbrucēju ar kopējo 14. numuru izvēlējās Sakramento "Kings". Tieši Sakramento Stojakovičs pavadīja lielāko daļu karjeras – 7,5 sezonas. Serbu uzbrucējs karjeru noslēdza pēc 2010./11. gada sezonas, kurā izcīnīja savu vienīgo NBA čempiona titulu (Dalasas "Mavericks" sastāvā).

Stojakovičs divas reizes uzvarēja NBA Zvaigžņu spēles trīspunktu metienu konkursā, kā arī bija pirmais Eiropā dzimušais basketbolists, kurš uzvarējis kādā no Zvaigžņu spēles konkursiem. Serbu uzbrucējs ir NBA ceturtais visu laiku labākais soda metienu izpildītājs (89,5% regulārās sezonas spēlēs) un devītais iemestajos trīspunktniekos (1760). Stojakovičs karjeras laikā ir realizējis vairāk nekā 40% tālmetienu.

Stojakovičam pieder arī virkne ierakstu "Kings" vēstures grāmatās. Serbs ir visu laiku labākais Sakramento kluba tālmetienu speciālists (visvairāk iemesto (1070) trīspunktnieku) un precīzākais soda metienu izpildītājs (89,3%). Ar 9498 punktiem Stojakovičs ir otrais labākais "Kings" punktu guvējs.

Stojakoviča 16. numura iemūžināšanas ceremonija notiks 16. decembrī, kad Sakramento "Kings" uzņems Oklahomsitijas "Thunder". "Sakramento pavadītie gadi bija manas karjeras labākais laiks. Esmu lepns par to, kas ir izveidots šajā organizācijā. "Kings" līdzjutēji ir vieni no labākajiem pasaulē, un man bija gods spēlēt viņu priekšā. Paldies īpašniekam Vivekam Ranadivem un visai "Kings" ģimenei par gaidāmajiem svētkiem – ar nepacietību sekošu "Kings" aizraujošajai nākotnei," atzina Stojakovičs.

Izmantotie resursi:
Sacramento Kings | Sacramento Kings Team News


Dāvis Bertāns noskatās, kā divus punktus gūst Aleksejs Pokuševskis. Foto. AP. Scanpix
25

Bertāns iemet piecus punktus, "Hornets" pārtrauc piecu zaudējumu sēriju

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) piecu zaudējumu sēriju pārtraukusi Šārlotas "Hornets" komanda, kas savā laukumā ar 118:111 pārspēja Austrumu konferences šī brīža ceturto labāko komandu Klīvlendas "Cavaliers". Dāvis Bertāns nospēlēja nepilnas 23 minūtes, kuru laikā atzīmējās ar pieciem gūtajiem punktiem.
Kellijs Ūbrei. Foto: USA Today Sports/Scanpix
5

Ūbrei lamā izšķirošu kļūdu pieļāvušos arbitrus, Dreimondu izraida jau 4. minūtē

Nacionālajā basketbola asociācijā uzvaras šonakt svinēja arī Goldensteitas "Warriors", Bruklinas "Nets", Atlantas "Hawks", Losandželosas "Clippers", Ņujorkas "Knicks", Čikāgas "Bulls", Losandželosas "Lakers", Minesotas "Timberwolves", Hjūstonas "Rockets", Sanantonio "Spurs" un Fīniksas "Suns" komandas.
Kinga Piedela un Vanesa Jasa 2023. gada 8. oktobrī. Foto: Margarita Vigule

Piedelas un Baranovskas tālmetieni nodrošina Daugavpilij otro Latvijas pusfinālu

Daugavpils Universitātes basketbolistes trešdien, 27. martā, lieliskā atmosfērā uzvarēja basketbola skolas "Rīga" juniores ar 74:58. Gunta Endzela trenētā komanda divcīņas summā bija pārāka ar 148:136 un otro reizi vēsturē iekļuva Latvijas čempionāta pusfinālā. Kinga Piedela un Valerija Baranovska divatā iemeta deviņus tālmetienus.