Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Renārs Buivids

16. augustā Grīziņkalnā izšķirošās cīņas par vietām “Ghetto Basket” “Quest” finālā

16. augustā Grīziņkalnā izšķirošās cīņas par vietām “Ghetto Basket” “Quest” finālā
Mārtiņš Šteinbergs dažādu komandu sastāvos šovasar uzvarēja trijos "Quest" posmos, bet finālturnīrā kopā ar Robertu Pāži un Kristapu Jurjānu pārstāvēs "Pilnīgu ģitāru".
Publicitātes foto

“Ghetto Basket” desmitās sezonas turpinājumā ceturtdien, 16. augustā Rīgā, Grīziņkalnā Pro grupas 13 komandas, ieskaitot divas vienības no Lietuvas, dosies cīņā par vietām “Ghetto Basket” “Quest” sērijas finālā. Šīs vasaras viena no galvenajām balvām – dalība FIBA 3x3 basketbola Pasaules tūres posmā Debrecenā (Ungārija) – tiks izspēlēta 21. augustā, uz to pretendējot komandām no Latvijas, Lietuvas un Krievijas.

“Ghetto Basket” “Quest” 13 posmos, ieskaitot turnīru Sanktpēterburgā (Krievija), uzvaras izcīnīja desmit komandas, jo Mārupes “LSA” triumfēja četras reizes. No desmit čempioniem gatavību startēt finālturnīrā apliecināja septiņi – “LSA”, “LSA up”, “Ghetto Basket”, “Pilnīga ģitāra” (visas Latvija), “COP Leningrad”, “COP Saint-Petersburg” (abas Krievija) un “Konfeti Grudita” (Lietuva).

Vēl pirms 16. augusta “Quest” pēdējā posma vietas finālturnīrā no kopvērtējuma garantējušas septiņas Latvijas komandas – “Kraslava Basketbola”, “Labvēlīgais Tips”, “Shoot your shot”, “Bauerfeind”, “Ghetto Family”, “Jay” un “Ghetto Basket U18”.

Lai izvairītos no rēķināšanas, visdrošākais ceļš uz finālturnīru ir uzvara šīs ceturtdienas turnīrā. Ja pirmo vietu izcīnīs kāda no automātisko ceļazīmju īpašniecēm – “LSA” vai “LSA up”, tad atlikušās divas finālistes tiks meklētas kopvērtējuma tabulā. Vislabākās izredzes tikt pie ceļazīmes ir 16. augusta turnīra dalībniecei – Lietuvas “IBG.LT”, kurai pietiks ar iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Savukārt pēdējo vietu finālturnīrā saņems kāda no šā turnīra dalībniecēm – “Verners”, “Ozirs.lv” vai Lietuvas “AEKK”.

Pielikuma failā "Ghetto Basket" "Quest" kopvērtējuma labākās 30 komandas.

Izmantotie resursi:
https://www.ghetto.lv/lv/turniri/ba...


Dāvis Bertāns noskatās, kā divus punktus gūst Aleksejs Pokuševskis. Foto. AP. Scanpix
23

Bertāns iemet piecus punktus, "Hornets" pārtrauc piecu zaudējumu sēriju

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) piecu zaudējumu sēriju pārtraukusi Šārlotas "Hornets" komanda, kas savā laukumā ar 118:111 pārspēja Austrumu konferences šī brīža ceturto labāko komandu Klīvlendas "Cavaliers". Dāvis Bertāns nospēlēja nepilnas 23 minūtes, kuru laikā atzīmējās ar pieciem gūtajiem punktiem.
Kellijs Ūbrei. Foto: USA Today Sports/Scanpix
5

Ūbrei lamā izšķirošu kļūdu pieļāvušos arbitrus, Dreimondu izraida jau 4. minūtē

Nacionālajā basketbola asociācijā uzvaras šonakt svinēja arī Goldensteitas "Warriors", Bruklinas "Nets", Atlantas "Hawks", Losandželosas "Clippers", Ņujorkas "Knicks", Čikāgas "Bulls", Losandželosas "Lakers", Minesotas "Timberwolves", Hjūstonas "Rockets", Sanantonio "Spurs" un Fīniksas "Suns" komandas.
Kinga Piedela un Vanesa Jasa 2023. gada 8. oktobrī. Foto: Margarita Vigule

Piedelas un Baranovskas tālmetieni nodrošina Daugavpilij otro Latvijas pusfinālu

Daugavpils Universitātes basketbolistes trešdien, 27. martā, lieliskā atmosfērā uzvarēja basketbola skolas "Rīga" juniores ar 74:58. Gunta Endzela trenētā komanda divcīņas summā bija pārāka ar 148:136 un otro reizi vēsturē iekļuva Latvijas čempionāta pusfinālā. Kinga Piedela un Valerija Baranovska divatā iemeta deviņus tālmetienus.