Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"3 punktu" nometnē starptautisks treneru korpuss un samazināta dalības maksa

Kārtējo reizi jaunajiem basketbola entuziastiem vasaru būs iespēja sākt ar dalību populārajā „3 punktu” nometnē, kas no 16. līdz 20. jūnijam ar Latvijas Jaunatnes Basketbola līgas, basketbola veikala „BALL”, Latvijas Universitātes, „Venden” un „Ervitex” atbalstu norisināsies labākajā sporta bāzē Rīgā – Olimpiskajā Sporta centrā. Šogad par samazinātu dalības maksu – 85 eiro.

„3 punktu” nometne risināsies jau ceturto gadu pēc kārtas, un tā allaž bijusi lielākā basketbola nometne Latvijā – 2011. gadā piedalījās 135 jaunie censoņi, 2012. gadā – 130, bet pagājušajā gadā nometnes dalībnieku skaits sasniedza 132 bērnus un jauniešus vecumā no 6 - 20 gadiem. „3 punktu” nometne arī šogad būs vienīgā Latvijā, kur vienlaicīgi strādās 18 treneri gan no Latvijas, gan ASV.

„Ilgi domāju vai pietiks spēka un emociju uzreiz pēc sezonas atkal mesties iekšā „3 punktu” nometnes organizēšanā. Tomēr jau tā tik īss laiks, lai atpūstos pēc garās sezonas, atjaunotos, izglītotos un sagatavotos nākamajai. Tomēr beigu beigās sapratu, ka „3 punktu” nometne jau ir kļuvusi par tradīciju ne tikai man un manai ģimenei, bet daudziem šīs nometnes dalībniekiem, kas to gaida, lai atkal savu vasaru sāktu tieši ar dalību tajā,” stāsta nometnes organizators, Latvijas Universitātes vīriešu basketbola komandas galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis.

Atšķirībā no ierastās prakses cenām pieaugt, šogad „3 punktu” nometnes dalības maksa samazināta – tā būs 85 eiro (iekļautas pusdienas). Daudzbērnu ģimenēm, mazdrošinātajiem un bērnunamu bērniem pieejamas dažādas atlaides.

Dalībnieki tiks sadalīti četrās vecuma grupās:

- 8-9 gadi (grupa NBA)
- 10-12 gadi (NBA)
- 13-14 gadi (NCAA)
- 15-... gadi (Eirolīga)

Vecākajā grupā par treneriem strādās: 2010. gada Eiropas U18 čempionāta bronzas medaļnieks Andris Misters, kurš studē un basketbolu spēlē „Western Texas” koledžā ASV; viens no „3 punktu” nometnes veterāniem Andrejs Siliņš, kurš sekmīgi vada „Swedbank” basketbola komandu, aizvedot to līdz Banku kausa čempiontitulam, bet šogad debitēja LBL2 līmenī kā asistents; LU komandas uzbrucējs un kapteinis Ingars Aizpurs, kurš bijis jaunatnes izlašu kandidāts un Latvijas Universitātē apgūst sporta skolotāja arodu; „Saldus” komandas uzbrucējs Krists Pīternieks, kurš spēlējis Latvijas jaunatnes izlasēs un „Ventspils” spēka uzbrucējs Artjoms Butjankovs, kurš iekarojis nesavtīga cīnītāja raksturu, pārstāvot visa vecuma Latvijas jaunatnes izlases.

NCAA vecuma grupā trenēs: bijušais U18 izlases kapteinis Česlavs Mateikovičs, kurš studē basketbola trenera arodu universitātē Mančestrā, Anglijā; Eiropas U20 vicečempions Pēteris Rēķis, kurš studē un spēlē LU komandā; darbā ar bērniem talantīgais Visvaldis Bikše, kurš ir LU saspēles vadītājs; BJBS „Rīga/Pārdaugava” U15 grupas treneris Mārtiņš Dombrovskis, kurš ir arī LU individuālās sagatavotības treneris; viens no visu laiku talantīgākajiem latviešu basketbolistiem Žanis Peiners, kurš nule kā kļuvis par Ukrainas superlīgas rezultatīvāko spēlētāju.

Ar mazākajiem nometnes dalībniekiem NBA grupās strādās: ASV studējošais centra spēlētājs Andis Malahovskis; Latvijas izlases kandidāte Ieva Veinberga; viens no labākajiem sava vecuma spēlētājiem Latvijā, LU uzbrūkošais aizsargs Klāvs Strazdiņš; bērnu un jauniešu treneris Kārlis Štolcers; basketbola entuziasts no Sanantonio (ASV) Džordans Sančezs; U20 izlases kandidāts, LU saspēles vadītājs Dmitrijs Brizgalovs; basketbola entuziasti ar dažādu spēlēšanas pieredzi Edijs Ozolinkēvičs un Ansis Šenne; iepriekšējo nometņu dalībnieks Kārlis Večens, kurš aizvadītajā sezonā debitēja LU komandā LBL1 līmenī.

Nometnes goda trenera statusā - Marks Vimberlijs. 21 gada laikā bijis piecu ASV vidusskolu komandu treneris, sešas reizes karjerā atzīts par gada treneri, trīskārt piedalījies Reģionālo finālu turnīros. Treneris piedalīsies kā viesis ar izcili motivējošām uzrunām un vadīs vecāko grupu treniņus.

Par fizisko sagatavotību rūpēsies bijušais basketbolists, tagad fiziskās sagatavotības treneris Ēriks Visockis, kurš pēdējās divas sezonas strādājis Krievijas klubos Vladivostokas „Spartak Primorie” un „Krasnij Oktjabr”. Ar Ēriku pienākumus dalīs bijusī Latvijas izlases basketboliste, topošā fizioterapeite Santa Visocka, kura ikdienā strādā Latvijas Universitātes komandā.

Papildus informācija un pieteikšanās:
- Mājaslapa: 3punkti | Basketbola nometne
- E-pasts: info@sa-3punkti.lv
- Telefons: 28379557 (Artūrs)

Pieteikšanās līdz 9. jūnijam (pēc 9. jūnija par palielinātu dalības maksu)!


Luka Sofijaničs. Foto: Aleksander Lustix

Gulbene dārdēs: šovakar izšķirošā bronzas cīņa starp bukiem un RSU

"Ramirent" Nacionālajā basketbola līgā ceturtdienas vakarā pulksten 20:00 sāksies izšķirošā cīņa par turnīra bronzas godalgām. Otro gadu pēc kārtas par bleķi savstarpēji cīnās "Gulbenes Buki" un "VEF Rīga" farmklubs "Rīgas Stradiņa Universitāte".
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā. Foto: Matas Baranauskas

Augstāk izsētās TTT basketbolistes Latvijas finālu sāks RSU laukumā

Ceturtdien, 18. aprīlī, sāksies Latvijas Sieviešu basketbola līgas 33. sezonas fināls sērijā līdz divām uzvarām. Rīgas Stradiņa Universitāte plkst. 20:00 "Rimi" Olimpiskajā sporta centrā uzņems TTT basketbolistes. Tiešraidi skaties rakstā.
Kajs Hancberijs pret Aizeju Ozbornu. Foto: vgvia.lv
15

Valmieriešiem obligāti jāuzvar – "Zeļļu" pirmā iespēja tikt pusfinālā

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgā esam sagaidījuši sezonas pirmo izslēgšanas spēli, kurā kādai no komandām vairs nebūs atkāpšanās ceļa – lai turpinātu cīņu, "Valmiera Glass"/ViA savās mājās būs obligāti jāuzvar Rīgas "Zeļļi". Cīņas sākums paredzēts plkst. 19.00, tiešraide portālā Sportacentrs.com un no aptuveni plkst. 19.30 arī kanālā TV4.