Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" informē: treneru kolektīvā un mērķos izmaiņu nav

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

"Ventspils" informē: treneru kolektīvā un mērķos izmaiņu nav
BK "Ventspils" galvenā trenera amatā arī nākamsezon būs Kārlis Muižnieks.
Foto: Mikus Kļaviņš, vefriga.com

Basketbola kluba "Ventspils" valdes sēdē, kas notikusi šajā nedēļā un kurā tika vērtēts komandas sniegums aizvadītajā sezonā, nolemts neveikt nekādas radikālas izmaiņas, atļaut turpināt darbu tam pašam treneru kolektīvam, reizē arī nepazeminot mērķu latiņu.

Aizvadītās sezonas pirmo pusi ventspilnieki aizvadīja visai atzīstami, labi spēlējot gan LBL, gan FIBA Eiropas kausā, taču turpinājums pēc gadumijas vairs nebija tik labs. Galu galā komanda sezonu noslēdza vien ar Latvijas bronzu, kas, protams, pavisam neatbilda tās mērķiem, tāpēc, kā jau šādās situācijās gadās, aktuāls kļuva jautājums, vai savu vietu saglabās galvenais treneris Kārlis Muižnieks un viņa palīgi.

Kluba valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics atklāj, ka nekādu izmaiņu treneru korpusā nebūs: "Izanalizējām aizvadīto sezonu un, kā jau iepriekš biju teicis, tad pirmo sezonas pusi pretenziju nebija. Toties par otro pusi gan. Viss sliktais, kas varēja notikt, tas arī notika. Galvenais iemesls sliktajai sezonai otrajai pusei bija spēlētāju atlase. Otro pusi varam noformulēt dažādi – tā bija neveiksmīga, izgāzta u.t.t., taču lietas būtību tas nemaina. Mēs izvirzīto uzdevumu neizpildījām. Turpināsim analizēt kāpēc tā notika, taču šodien sākam dzīvot nākotnei un ar domām par nākamo sezonu. Nekādu radikālu izmaiņu nav noticis. Visi treneri paliek savā vietā un arī plāni paliek iepriekšējie. Proti, mums ir jākļūst par LBL čempioniem. Nolemts, ka arī nākamsezon spēlēsim Eiropas kausa izcīņā."

Tas, kurā no Eiropas klubu turnīriem ventspilnieki spēlēs, nav atkarīgs tikai no viņiem, bet, piemēram, arī no tā, ko izlems čempionvienība "Valmiera/Ordo" un fināliste VEF. "Mums ir garantēta vieta FIBA Eiropas kausa izcīņā, taču prātā paturam arī FIBA Čempionu līgu. Spēlēšana tajā būs atkarīga no tā, kā izlems "Valmiera/Ordo". Viņiem kā LBL čempioniem ir pirmā roka. Ja Valmieras komanda atteiksies no šī turnīra, tad otrā roka pieder VEF. Ja šīs abas komandas atsakās no šī turnīra, tad ir mūsu kārta. Skaidrību šajā jautājumā ilgi nebūs jāgaida, līdz 17. jūnijam klubiem jāpasaka sava nostāja attiecībā pret spēlēšanu vai nespēlēšanu šajā turnīrā," Pleinics norāda, ka bez Eiropas "Ventspils" nākamsezon nepaliks.

Lai arī līdz tai vēl ilgs laiks, jau sākts darbs pie sastāva komplektācijas. Uz vienu sezonu pagarināts līgums ar uzbrucēju Andreju Gražuli, bet pēc vairāk sezonām Ventspilī pierakstu Kurzemē mainījis Artjoms Butjankovs, kurš pārcēlies uz Liepāju. Latvijas olimpiādes kvalifikācijas mačos Ventspils komandai, kuri pieskata tie paši BK "Ventspils" treneri, palīdz Māris Ziediņš, tā kā nav izslēgts, ka tieši viņa personā noskatīta maiņa Butjankovam. Jūnija laikā par savu nākotni jāizlemj amerikānim Villijam Dīnam, bet jau līgumi ar komandu jau ir Kristapam Janičenokam, Mārim Gulbim, Artim Atem, Liepājai izīrētajam Tomam Leimanim un Rihardam Lomažam.

Izmantotie resursi:
bkventspils,lv

  +1 [+] [-]

, 2016-06-15 13:14, pirms 8 gadiem
Tad jau kurzemes HERCOGS,tas kurš apsūdzēts smagos noziegumos naudu dos

  +2 [+] [-]

, 2016-06-15 13:34, pirms 8 gadiem
Pleinics kā vienmēr, savu vainu neredz un turpina mūžīgo darbu un lasīt visādus Niksus un smadzenes nokurījušos.

  +2 [+] [-]

, 2016-06-15 13:35, pirms 8 gadiem
ziemeļi rakstīja: Tad jau kurzemes HERCOGS,tas kurš apsūdzēts smagos noziegumos naudu dos
Tikmēr ''tīro'' darboņu Martinsona , Jaunupa blice vai nu tiek slēgta vai komplektēta ar 10 ārzemniekiem un ņem dalību Krievijas līgā!!!

  +3 [+] [-]

, 2016-06-15 13:36, pirms 8 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Pleinics kā vienmēr, savu vainu neredz un turpina mūžīgo darbu un lasīt visādus Niksus un smadzenes nokurījušos.
Šoreiz jau pats redz savu vainu...
''Galvenais iemesls sliktajai sezonai otrajai pusei bija spēlētāju atlase.''

  +2 [+] [-]

, 2016-06-15 13:37, pirms 8 gadiem
Māris Ziediņš no ghetiņa pusamatieru līmeņa gan ir lielisks papildinājums spēka pozīcijā. Te nu uzreiz skaidrs, ka naudas, Latvijā visvairāk krimināllietās iesaistītajam pilsonim, nav joprojām, viss aiziet tiesu darbos.

  -2 [+] [-]

, 2016-06-15 13:38, pirms 8 gadiem
Viņiem vajadzēja Bagatski paņemt klāt treneru kolektīvā un Muižnieku par palīgu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-06-15 14:32, pirms 8 gadiem
Nu ja Ventspils dabus vietu CL(ja atteiksies Ordo un Vef) ar sadu Latviesu speletaaju sastaavu no grupas izklut bus praktiski nereaali..Reaali tikai Gulbis un Janicenoks varetu pavilkt so liimeni,turklaat otrais sastavaa nedomaju,ka bus atraak par Janvaari..

  +3 [+] [-]

, 2016-06-15 14:36, pirms 8 gadiem
Ja Valmiera/Ordo atteiksies no Čempionu līgas, tad aizvadīta sezona bija bezjēdzīga no ilgtermiņa viedokļa. Īstermiņa protams tad viss izdevās vairāk kaa izcili.

  +2 [+] [-]

, 2016-06-15 14:45, pirms 8 gadiem
rNchX rakstīja: Ja Valmiera/Ordo atteiksies no Čempionu līgas, tad aizvadīta sezona bija bezjēdzīga no ilgtermiņa viedokļa. Īstermiņa protams tad viss izdevās vairāk kaa izcili.
Un tu domaa,ka labaak ir piedalities vnk piedalisanas pec ,lai neatdotu to vietu piemeram tai pasai Ventspilij? Jaskataas uz lietaam reaali,ja budzets nepieaug vismaz vel par 20-30 procentiem(Valmieras gadijuma ir runas,ka tas varetu pat samazinaties) tad lai paliek pie BBL un LBL..Piemeram taja pasaa BBL ir veel ko pieradit,atceroties pagajusas sezonas beigas..

  +1 [+] [-]

, 2016-06-15 15:03, pirms 8 gadiem
Labi ka būs vismaz kautkādi eurokausi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-06-15 16:49, pirms 8 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Pleinics kā vienmēr, savu vainu neredz un turpina mūžīgo darbu un lasīt visādus Niksus un smadzenes nokurījušos.
Tu vispār rakstu izlasīji?Vai vnk pats piedomāji pārējo??? :O
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja