Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Latvijas Universitāte aicina vidusskolu absolventus uz atvērtajiem treniņiem

Latvijas Universitāte aicina vidusskolu absolventus uz atvērtajiem treniņiem
Foto: Gatis Saukāns

Aldaris Latvijas Basketbola līgas komanda ''Latvijas Universitāte'' aicina topošos vidusskolu absolventus uz atvērtajiem komandas treniņiem. Arī šogad komanda savas rindas plāno papildināt ar jauniem pašmāju basketbolistiem ar perspektīvi kļūt par stabiliem komandas spēlētājiem un augstskolas studentiem.

Kopumā Latvijas Universitātes basketbola sistēmu veido sieviešu un vīriešu komandas valsts spēcīgākajos čempionātos (LBL 1.divīzija vīriešiem un Apvienoties Latvijas-Igaunijas čempionāts basketbolā sievietēm), vīriešu komandas LBL 2.divīzijā un Dubultamatieru līgas Elites divīzijā un lielākā iekšējā basketbola līga Baltijā (Latvijas Universitātes Basketbola līga, LUBL). Ik gadu vīriešu un sieviešu komandu rindas tiek papildinātas ar jauniem spēlētājiem un jau šodien pieteikties atvērtajiem treniņiem tiek aicināti topošie vidusskolu absolventi, lai pierādītu savu apņēmību un potenciālu kļūt par daļu ievērojamajā LU basketbola sistēmā.

Latvijas Universitāte piedāvā ne tikai pilnībā atmaksātas studijas jebkurā no augstskolas piedāvātajām studiju programmām, bet arī sportistiem tiek nodrošināti profesionāla ikdienas treniņu darba apstākļi – individuālie un komandas treniņi LU basketbola treniņu bāzē, svaru zāles apmeklējumi, fiziskās sagatavotības treniņi profesionāla speciālista vadībā, fizioterapeita pakalpojumi, bezmaksas ēdināšana vismaz vienu reizi dienā, inventāra nodrošinājums kā treniņiem, tā spēlēm, kā arī nepieciešamības gadījumā apmaksāta studentu dienesta viesnīca, ja basketbolists nav no Rīgas. Tāpat jau 5.gadu svarīga un neatņemama daļa būs sporta stipendijas labākajiem komandas spēlētājiem, rezultāta sniedzot basketbolistiem visus nepieciešamos apstākļus, lai kvalitatīvi attīstītu gan savu talantu, gan intelektu.

Latvijas Universitāte piedāvā progresējošu basketbola sistēmu, tādēļ uz atvērtajiem treniņiem tiek aicināts ikviens basketbolists, kurš vēlas iepazīt LU basketbola sistēmu. Atvērtie treniņi jau tradicionāli risināsies ceturto gadu, kur katrā no tiem pie iespējas līdzdarboties tiek vairāki jaunie spēlētāji. Ņemot vērā LU basketbola sistēmas vērtības, proti, komandas veidošanu no LU studentiem, aicināti pieteikties tikai vidusskolas 12.klašu skolnieki, kas jau gaidāmajā rudenī plāno uzsākt studijas.

Kā zināms, LU basketbola sistēmu pirms gada absolvēja šīs gada Ukrainas Superlīgas regulārā turnīra rezultatīvākais spēlētājs Žanis Peiners, kurš pēc diploma par augstāko izglītību saņemšanas izteica gandarījumu par pavadīto laiku LU sistēmā: ''Ne mirkli nenožēloju, ka dzīvē pieņēmu lēmumu studēt, nevis par katru cenu rauties profesionālā līmenī. Šie trīs gadi Latvijas Universitātes sistēmā man ir palīdzējuši progresēt un nu es esmu gatavs spert nākošo soli – sākt profesionāļa karjeru! Profesionāls treniņu darbs un apstākļi, patīkami komandas biedri un allaž lieliska atmosfēra kolektīvā – ar to man vienmēr asociēsies studiju laiks Latvijas Universitātē.''

LU komandas galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis: ''Basketbols ir ļoti laba lieta - tas audzina raksturu, cīņassparu, mērķtiecību un disciplīnu. Tomēr basketbols viens pats nedod iespēju izaugt arī cilvēka intelektam un kultūras līmenim. Tāpēc sports nevar bez izglītības un izglītība nevar bez sporta. LU mērķis ir intelektuāli un gudri sportisti. Cilvēki, kas spēj pieņemt lēmumus, domāt un uzņemties atbildību.'' 

Interesanti tiek aicināti pieteikties atvērtajiem treniņiem līdz 21.maijam, sūtot e-pastu uz gunars.gailitis@lu.lv. Pieteikumā jānorāda vārds, uzvārds, augums, svars, sporta skola un komandas treneris. Pēc pieteikuma saņemšanas tiks izsūtīta informācija par gaidāmo treniņu norises datumu, vietu un laiku.

Kontaktinformācija:

Gunārs Gailītis, BK Latvijas Universitāte treneris (gunars.gailitis@lu.lv)

Informāciju sagatavoja: BK Latvijas Universitāte

  +2 [+] [-]

, 2014-05-15 13:55, pirms 10 gadiem
žēl, ka pirms gadiem 10-15 tā laika vidusskolu absolventiem nebija šādu iespēju...