Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Ķīnas Basketbola līga vēlreiz atliek sezonas atsākšanos, šoreiz līdz pat jūlijam

Rolands Eliņš

Ķīnas Basketbola līga vēlreiz atliek sezonas atsākšanos, šoreiz līdz pat jūlijam
Foto: AFP/Scanpix

Ķīnas basketbola līga (CBA) vienojusies, ka sezonas atsākšanos no maija vidus pārcels uz jūliju. Koronavīrusa pandēmijas dēļ joprojām arī tiek izskatīta iespēja sezonu atcelt pilnībā.

Ķīnas basketbola līgas sezona tika apturēta 24. janvārī koronavīrusa plašās izplatības dēļ un pieņemto drošības pasākumu dēļ. Kā cerētais sezonas atsākšanās datums tika noteikts 15. aprīlis, un klubi jau sāka atsaukt leģionārus, kuri bija devušies mājās, taču marta izskaņā Ķīnas valdība aizliedza sporta pasākumu norisi.

CBA savus plānus pārcēla uz maija vidu, taču arī šie plāni nepiepildīsies. Ķīnas līgas vadītāji vienojušies par vēl vienu sezonas atsākšanās datuma pārcelšanu, šoreiz norādot, ka spēles neatsāksies agrāk par jūliju.

Oficiāli lēmums par Ķīnas basketbola līgas izspēli gan var tikt pieņemts tikai ar valdības apstiprinājumu, un ESPN, atsaucoties uz saviem avotiem Ķīnā, ziņo, ka šāds valdības lēmums basketbola sakarā nav gaidāms agrāk par maija vidu. Tāpat arī tiekot izskatīta iespēja pilnībā atcelt šo sezonu.

Vairāki ārzemju spēlētāji marta izskaņā ieradās Ķīnā, paspējot to izdarīt pirms valsts aizlieguma ārzemnieku iebraukšanai. ESPN vēsta, ka vairāki CBA klubi esot organizējuši dažādas basketbola aktivitātes, ieskaitot pilnvērtīgus treniņus.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...