Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Renārs Buivids

„Sports ir mans dzīves stils!” iepriecina 66. speciālās vidusskolas audzēkņus

„Sports ir mans dzīves stils!” iepriecina 66. speciālās vidusskolas audzēkņus
Raimonds Elbakjans, Renārs Zeltiņš, Gatis Jahovičs un Mārtiņš Laksa ar 66. speciālās vidusskolas jauniešiem
Foto: Renārs Buivids

Biedrība „Streetbasket” sadarbībā ar basketbola klubu „VEF Rīga” un Latvijas Ielu vingrošanas sporta biedrību otrdien, 15. februārī viesojās Rīgas 66. speciālajā vidusskolā, turpinot veselīgā un sportiskā dzīvesveida popularizēšanas projektu „Sports ir mans dzīves stils!”. Viesu vidū bija arī „VEF Rīgas” basketbolisti Gatis Jahovičs un Mārtiņš Laksa, „Basketbola apskata” vadītājs Renārs Zeltiņš un „Streetbasket” prezidents Raimonds Elbakjans.

Latvijas izlases basketbolists Gatis Jahovičs pastāstīja, ka „Sešu gadu vecumā, vecāku mudināts uzsākot basketbola treniņus, nevarēju prognozēt, ka nākotnē kļūšu par profesionālu sportistu. Bērnībā noteikti jāizmēģina dažādas sportiskas aktivitātes, lai atrastu tieši sev piemērotāko. Basketbols no hobija kļuvis par manu darbu, ar spēlēšanu „VEF Rīgā” nodrošinot savu ģimeni.”

„Lai arī profesionālo basketbolista karjeru biju spiests beigt savainojuma dēļ, taču mīļākajā sporta veidā esmu joprojām, vadot basketbola pārraidi televīzijā,” piebilda Renārs Zeltiņš. „Sporta nodarbības palīdz atrast savu vietu dzīvē, iemācīties cīnīties un tiekties pēc sava mērķa, ne tikai sporta laukumā.”

Dažādo konkursu uzvarētāji - sportiskākie jaunieši - saņēma dāvanas no „Streetbasket” un basketbola kluba „VEF Rīga”. Īpaši aktīvi dalībnieki bija skolas talantīgākie basketbolisti, kuri sekmīgi startē „VEF Rīgas skolu superlīgā”, izcīnot vietu labāko 16 komandu pulkā.

Projekta „Sports ir mans dzīves stils!” turpinājumā tā dalībnieki 18. februārī viesosies Rīgas 90. vidusskolā, 24. februārī – Rīgas pilsētas Pļavnieku ģimnāzijā.

Vairāk nekā mēneša laikā projekta aktīvisti apciemos pāris desmitus skolu ne tikai Rīgā, bet arī galvaspilsētas apkārtnē. Pagājušajā mācību gadā sekmīgi aizsāktā projekta „Sports ir mans dzīve stils!” ietvaros sportiskā komanda apceļoja daudzas skolas un sporta centrus, īpašu atsaucību izpelnoties Iecavā, kur apmēram 500 jauniešu klātienē vēroja ielu vingrotāju, basketbola frīstaila meistaru uzstāšanos, iesaistījās diskusijās ar basketbola slavenībām un citiem sabiedrībām zināmiem ļaudīm.

Izmantotie resursi:
Streetbasket.lv - Sports ir mans dzīves stils


, 2011-02-15 21:29, pirms 13 gadiem
Žēl Mārtiņa Laksas, kuru laukumā laiž aizvien retāk, atliek stāstīt par basketbolus skolās
, 2011-02-15 21:41, pirms 13 gadiem
čali tu basketbolu skaties? Viņa spēles laiks ir normāls!
Betmens
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-02-15 23:00, pirms 13 gadiem
Ar Laksu bij jautri uzkapāt mīnusus. Bet, kad salikām viņam troikas, viņš sāka dankot. Jautrs čalis. :p
Kristaps Porziņģis un komandas biedrs Deriks Vaits. Foto: USA Sports Today/Scanpix
1

NBA statistikas inflācija - šosezon sasniegts efektīvākais uzbrukums līgas vēsturē

Nacionālajā basketbola asociācijā noslēgusies 2023./24. g. regulārā sezona un tiek gaidīts izslēgšanas spēļu sākums. Par sezonas rezultatīvāko spēlētāju kļuva Luka Dončičs, lai gan vidēji spēlē nedaudz vairāk iemeta Džoels Embīds, kurš aizvadīja pārāk mazu spēļu skaitu, lai kvalificētos oficiālajā statistikā. Kopumā līgā bija 18 spēlētāji, kuri vidēji mačā iemeta vismaz 25 punktus, kas ir vēl viena pazīme tam, kā mainījusies individuālās statistikas vērtība NBA gadu gaitā.
Domants Sabonis un Jons Valančūns. Foto: USA TODAY Sports via Reuters Connect/Scanpix
4

Ar Saboņa 23+14+7 par maz – kā pēdējā NBA izslēgšanas spēlēs tiek "Pelicans"

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu pēdējo dalībnieci kļuvusi Ņūorleānas "Pelicans", kas Rietumu konferences astoto vietu nodrošināja, pārspēlē savā laukumā ar 105:98 pieveicot Sakramento "Kings".
Bems Adebajo un Demārs Derouzens. Foto: AFP/Scanpix
8

"Heat" bez Batlera uzvar "Bulls" un pirmajā kārtā spēkosies pret Porziņģi un "Celtics"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) noskaidrota tā komanda, kas izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā spēlēs pret Kristapa Porziņģa pārstāvēto Bostonas "Celtics". Par šo komandu kļuvusi Maiami "Heat", kas, neskatoties uz Džimija Batlera savainojumu, play-in noslēdzošajā spēlē uzvarēja "Bulls" ar 112:91.