Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Kurtinaitis: "Fiziski esam stiprāki par visiem"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kurtinaitis: "Fiziski esam stiprāki par visiem"
Rims Kurtinaitis ar palīgiem
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

"Dažu nedēļu laikā Jahovičs un Bakičs spēs iegūt labāku fizisko kondīciju un sezonas turpinājumā spēs mums nozīmīgi palīdzēt," pēc uzvaras MasterCard BBL spēlē ar "Tartu Rock" teica basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Rims Kurtinaitis.

Sestdienas spēlē vefieši izmantoja augumu pārsvaru un pārliecinoši kontrolēja cīņu zem groziem, tomēr līdz trešās ceturtdaļas vidum pretinieki spēja noturēties četru punktu attālumā 53:49. Kad garo spēlētāju, īpaši Parahovska, rezultativitātes vilni uzķēra Janičenoks, Hjūzs un Bakičs – minētais trio otrajā puslaikā guva 33 no 48 komandas punktiem – VEF devās izšķirošajā atrāvienā. Jāatzīmē, ka pirmajā puslaikā 6 no komandas 9 iemestajiem divpunktu metieniem realizēja raženais baltkrievu centrs Parahovskis, bet nākamajā divdesmitminūtē stafeti pārņēma aizsargi un uzbrucēji.

“Tartu “Rock” ir bīstama komanda. Viņi spēlē stabili, nelūst,” sāncenšu sīksto pretestību raksturoja Kurtinaitis. “Protams, vizuāli esam garāki, taču, no otras puses, tu nevari garantēti uzvarēt spēlē, ja pēc pirmās vai otrās ceturtdaļas esi vadībā ar desmit punktu pārsvaru. Viss izšķiras ceturtajā ceturtdaļā. Tagad agresīvi spēlējam 40 minūtes, fiziski esam stiprāki par visiem, pat “Žalgirim” bija problēmas. Puiši tikai bija noguruši, tāpēc netrāpījām atsevišķus vieglus metienus. Par atdevi un darbu citu pretenziju nav, puiši centās strādāt uz maksimumu. Dažiem spēlētājiem pietrūkst meistarības, taču mēs turpinām strādāt un, domāju, “play-off” laikā sasniegsim labāko formu.”

Atsevišķos spēles posmos rīdzinieki izmantoja četrus mazos spēlētājus. No priekšējās līnijas spēlētājiem vairāk par 21 minūti spēlēja tikai Parahovskis, kamēr Bērziņš laukumā bija pusi spēles un Šeļakovs sestdien tika atstāts malā. “Spēlē ar augumā īso Tartu sastāvu Šeļakovam kā īstam piektajam numuram nebūtu daudz ko darīt, šoreiz galvenie pienākumi gūlās uz Artjoma (Parahovska) pleciem, savukārt neviena īsta ceturtā numura mums nav,” rotācijas izvēli skaidro Kurtinaitis. “Savukārt Jahovičam pagaidām ir grūti. Viņš divus mēnešus bija ārā savainojuma dēļ, tagad jāapgūst sadarbības aizsardzībā trešā un ceturtā numura pozīcijās. Vēlos no viņa izvedot kombo uzbrucēju, trīs un četri, lai varētu cīnīties tuvāk grozam un būt apveltītam ar trešajam numuram nepieciešamo ātrumu. Taču es neteiktu, ka mēs kādā ziņā zaudējām, izmantojot četrus mazos spēlētājus.”

Kurtinaitis ir pārliecināts, ka sezonas turpinājumā komandā pieaugs uzbrucēja Gata Jahoviča loma.
“Pēdējos divos trīs treniņos Jahovičs piedalījies ar pilnu jaudu. Viņš ir izgājis rehabilitācijas laiku, tāpēc spēlēs nevēlamies viņu pārslogot un cenšamies nepārforsēt treniņdarbu. Taču Jahovičs iesaistās arvien vairāk, spēlē viņam sanāca prasīt maiņu. Jāuzsver, lai kā tu negatavotos individuāli, tādā veidā nevar sagatavoties tāpat kā komandas rindās, tas ir savstarpēji saistīts. Jahovičs ātri iet uz priekšu, viņš ir labs spēlētājs un tāpēc uzticu viņam vietu starta piecniekā.”

VEF jaunākais papildinājums Bojans Bakičs otrajā puslaikā guva 15 punktus, palīdzot veikt izšķirošo atrāvienu, taču dažos aspektos viņam partnerus vēl jāiedzen. “Bakičam pagaidām trūkst fiziskā spēka. Pakāpeniski viņam palielinām slodzi, jo viņš ir ļoti gudrs, racionāls spēlētājs. Bakičs lieki netērē spēkus, pats izrēķina. Uzbrukumā viņš ir teicams, apveltīts ar lielisku metienu, nestreso, neraustās, dod piespēles. Divu nedēļu laikā spēlētāja fiziskā kondīcija uzlabosies un Bakičs mums būs liels palīgs.”

“Turpinām nopietnus fiziskos treniņus, jo intensitāti jāsaglabā līdz “play-off” spēlēm. Rīt puišiem piešķīru brīvdienu, tādas mums ir reti. Divas spēles trīs dienās, puiši noguruši, jo centīgi strādājuši. Daudzās kļūdas tika pieļautas tīri noguruma dēļ,” noslēdz Kurtinaitis.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2011-01-15 22:24, pirms 13 gadiem
Beidzot laikam tad ir nokomplektēts sastāvs,ja jau Jaho spēlēs kā 4. numurs kad vajadzēs tad nav jēga prikt vēl vienu ārzemnieku.

Šeļakovs Ņeļubovs Parahauskis Bērziņš Cain Janičenoks Jaho Valters Ļaksa,Bertāns,Babkič,Hjūz.
BBL jabūt trešā vieta un jāpacīnās par vietu finālā
LBL jāuzvar
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2011-01-15 22:36, pirms 13 gadiem
jjaanka rakstīja: Beidzot laikam tad ir nokomplektēts sastāvs,ja jau Jaho spēlēs kā 4. numurs kad vajadzēs tad nav jēga prikt vēl vienu ārzemnieku.

Šeļakovs Ņeļubovs Parahauskis Bērziņš Cain Janičenoks Jaho Valters Ļaksa,Bertāns,Babkič,Hjūz.
BBL jabūt trešā vieta un jāpacīnās par vietu finālā
LBL jāuzvar
arī ventspilij ir lielisks satāvs (+Zaķa atgriešanās), sazin ko vēl sapirks brīnumbarons un līdz ar to LBL fināli šogad solās būt ļoti labi.

  -2 [+] [-]

, 2011-01-15 22:37, pirms 13 gadiem
otrādi mēs fiziski esam švaki vajadzēja tā rakstīt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-01-16 01:55, pirms 13 gadiem
nu Rimas bliež demagoģiju Šlesera stilā tad varbūt lai vefs piedalās kādā svaru bumbu mētāšanas turnīrā??? zaudē visiem pēc kārtas, bet tik stipri, ka pretiniekiem bail ka šos pēc spēles kaut kur nenoķer un nepiekauj

  +3 [+] [-]

, 2011-01-16 09:41, pirms 13 gadiem
kucens_pogis rakstīja: nu Rimas bliež demagoģiju Šlesera stilā tad varbūt lai vefs piedalās kādā svaru bumbu mētāšanas turnīrā??? zaudē visiem pēc kārtas, bet tik stipri, ka pretiniekiem bail ka šos pēc spēles kaut kur nenoķer un nepiekauj
Jāspēlē ar 32kg.