Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Kaufmanis - gada sportists Valmierā, divas atzinības tiek futbolam

Kaufmanis - gada sportists Valmierā, divas atzinības tiek futbolam
Jānis Kaufmanis. Foto: Edgars Vaivads

Piektdienas vakarā sveica Valmieras sporta laureātus. Par gada sportistu tika atzīts basketbolists Jānis Kaufmanis. Šīs pilsētas labākā sportiste netiek noteikta, ja neskaita 2016. gadu.

Īpašie apbalvojumi tika pasniegti piecās nominācijās - “Gada sportists”, “Gada treneris”, “Gada uzlecošā zvaigzne”, “Gada sporta veids” un “Par mūža ieguldījumu sportā”.

Par gada sportistu šogad atzīts basketbolists Jānis Kaufmanis, kurš bija otrais rezultatīvākais spēlētājs 2018./2019. gada sezonā Latvijas - Igaunijas apvienotajā basketbola līgā, pārstāvot "Valmiera Glass/ViA" komandu. Šosezon spēlē basketbola klubā "Ventspils".

Gada sporta veids šogad ir futbols, par ko balva tika pasniegta "Valmiera Glass ViA" futbola komandai, kas, rādot īpaši labu sniegumu, šogad Latvijas futbola virslīgā izcīnīja ceturto vietu, atkal no jauna apliecinot futbola popularitāti Valmierā.

Par minētās futbola komandas aizvešanu līdz ceturtajai vietai Latvijas futbola virslīgā apbalvojumu “Gada treneris” saņēma Tamazs Pertija: "Sports spējis mūs visus apvienot šajā skaistajā pilsētā. Ļoti daudzi sportisti šovakar tika apbalvoti, un ticiet man, ja pilsētā nebūtu tādas sporta infrastruktūras, būtu ļoti grūti ko sasniegt. Vēlos pateikties mēra kungam par to, ka Valmierā sportistiem tiek sniegti visi apstākļi, lai mēs uzvarētu. Domāju, mums viss vēl priekšā. Liels paldies!"

Titulu “Uzlecošā zvaigzne” izpelnījies jaunais un daudzsološais sportists Helvijs Babris, kurš augstus panākumus guvis vienlaikus divos sporta veidos – izcīnījis otro vietu Eiropas čempionātā U23 bobslejā divniekiem, kā arī devīto vietu Pasaules kausa posmā BMX riteņbraukšanā.

Kā ik gadu, pasākumā tika godināts arī sporta entuziasts, kurš ieguldījis daudz sviedru, pūļu un enerģijas, lai veicinātu sporta attīstību Valmierā, iedvesmotu un motivētu jaunos sportistus – rakstītu sporta vēsturi un veidotu sporta nākotni. Apbalvojumu par mūža ieguldījumu sportā saņēma badmintona treneris ar vairāk nekā 30 gadu darba pieredzi, sporta nodarbību un sacensību organizators, pedagogs, bijušais Valmieras Pārgaujas Valsts ģimnāzijas direktors un joprojām aktīvs badmintonists Uldis Ābeltiņš.

"Sports vieno cilvēkus. Dažādu paaudžu, profesionālās darbības jomu un sportiskās pieredzes cilvēki ir vienoti, atbalstot savējos sportā. Tā ir liela vara, kas iedvesmo un rada emocijas, tādēļ sports neatstāj vienaldzīgus. Paldies ikvienam sporta trenerim un sportistam, kurš iegulda sevi visu, kurš nenogurstoši trenējas, cīnās, pārspēj sevi un savus sāncenšus, brīžam piedzīvo neveiksmes, bet neapstājas un tiecas uz arvien jaunām virsotnēm, lai vēlreiz apliecinātu Valmieras kā sporta galvaspilsētas godam pelnīto nosaukumu un sniegtu mums emocijām pilnu līdzi jušanas prieku," sveicot sportistus, uzsvēra Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks.

Ikgadējā sporta laureātu godināšanas pasākumā medaļas, goda raksti un piemiņas veltes tika pasniegtas kopumā 49 pieaugušajiem un junioriem, 40 veterāniem, astoņām sporta komandām un 13 treneriem, kuri 2019. gadā kļuvuši par Latvijas čempioniem vai uzrādījuši teicamus rezultātus starptautiska līmeņa sacensībās, pārstāvot Latviju un Valmieru.

Valmieras sporta laureāti, uzvarētāju arhīvs

GadsSportistsSportiste
2012Māris Štrombergs (BMX riteņbraukšana)-
2013Jāni Bērziņš (basketbols)-
2014Oskars Melbārdis (bobslejs)-
2015Oskars Melbārdis (bobslejs)-
2016Oskars Melbārdis (bobslejs)Sandra Aleksejeva (BMX riteņbraukšana)
2017Rolands Šmits (basketbols)-
2018Ainārs Ķiksis (treka riteņbraukšana)-
2019Jānis Kaufmanis (basketbols)-

Izmantotie resursi:
valmiera.lv


, 2019-12-14 19:30, pirms 4 gadiem
Kauča pelnīti labākais! Un arī Ventspilī nav pazudis, ir starp komandas līderiem!
Metjū Kostello starp Torniki Šengeliju un Danielu Heketu. Foto: Baskonia
9

Lielisks sezonas sākums, briesmīgas beigas: "Virtus" netiek Eirolīgas ceturtdaļfinālā

ULEB Eirolīgas sezona ar zaudējumu otrajā pārspēlē noslēgusies Lukas Banki trenētajam un Riharda Lomaža pārstāvētajam Itālijas basketbola klubam Boloņas "Virtus", kas izbraukumā ar 77:89 piekāpās Vitorijas "Baskonia".
Pīdžejs Paipss aizsardzībā pret Renāru Birkānu. Foto: Dāvis Lejasmeiers
32

Viesspēlētāji nogremdē Ausēja centienus, Paipsa 25 punkti dod Vefiņam bronzu

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotās līgas bronzas spēlē Latvijas klasikā pie nebūt ne viegla panākuma tika "VEF Rīga" basketbolisti, kuri ar 84:76 spēja noturēt aiz sevis "Ventspils" vienību. Rīdziniekiem 25 punktus guva Pīdžejs Paipss.
Roberts Freimanis. Foto: Ģirts Gertsons
7

"Liepāja" iekarst no tālienes un panāk izšķirošo ceturtdaļfināla spēli

"Pafbet" Latvijas basketbola līgas ceturtdaļfinālā starp "Liepāju" un "Ogri" būs nepieciešama piektā spēle, kura pirmdien norisināsies "Ogrē". Pirmajā puslaikā, saberot grozā 11 no kopumā 15 izmestajiem tālmetieniem, "Liepāja" uzvarēja ar 99:73, tādējādi izlīdzinot sērijas rezultātu 2-2.