Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Pēteris Neimanis

Štelmahers: "Tenerifes pieveikšanas vienīgais noslēpums ir spēlētāji"

Štelmahers: "Tenerifes pieveikšanas vienīgais noslēpums ir spēlētāji"
Roberts Štelmahers un Emanuels Ubilla
Foto: BK Ventspils

Piedāvājam treneru un spēlētāju komentārus pēc FIBA Čempionu līgas spēles starp "Iberostar Tenerife" un "Ventspils", kas noslēdzās ar ventspilnieku uzvaru 71:65.

Roberts Štelmahers, "Ventspils" galvenais treneris: "Spēlējām pret ļoti spēcīgu pretinieku, tāpēc esmu tiešām priecīgs par šo uzvaru. Mēs cīnījāmies visu maču, atdevām sevi par visiem simts procentiem, tāpēc, lai arī uzvaru bija pelnījušas abas komandas, vairāk tomēr paveicās mums. Esmu pateicīgs spēlētājiem, kuri bija gatavi šodien darīt visu uzvarai. Tā bija lieliska spēle, sevišķi mums. Esam uzvarējuši Tenerifi divas reizes, bet es nezinu, vai mums ir kādi īpaši noslēpumi. Komandas spēlētāji ir atslēga visam. Protams, mēs apzinājāmies, ka spēlējam pret ļoti stipru pretinieku, mēs jūtam cieņu pret to, tāpat kā jebkuru citu komandu un tieši tāpat, dodoties laukumā, domājam tikai par uzvaru. Nekādu citu noslēpumu nav. Gadās tā, ka tev izdodas pieveikt spēcīgāku komandu, jo viss plānotas nostrādā lieliski, bet jau nākamajā mačā pret komandu, kas varbūt nav tik stipra, piepeši nestrādā nekas. Tu centies, dari visu, kas tavos spēkos, bet spēle neiet. Šodien noteikti jāuzslavē arī spēle aizsardzībā. Viesos ielaidām 65 punktus, turklāt pret Tenerifi, kas savu skatītāju priekšā vienmēr spēlē labi un ar lielu enerģiju. Protams, mēs veicām dažas izmaiņas, lai aizsardzība strādātu labāk, bet spēlētāji arī laukumā visu paveicām tiešām lieliski. Enerģiski cīnījāmies par atlēkušajām bumbām, jo zinājām, ka Tenerife ir ļoti laba arī pie pretinieku groza un tas noteikti palīdzēja uzvarēt. Par šodienas maču varu būt tiešām laimīgs."

Aigars Šķēle, "Ventspils" aizsargs: "Sākām tiešām slikti, nevarējām iemest mūsu metienus, bet mēs turpinājām cīnīties. Esmu priecīgs par komandu, jo laukumā tiešām atdevām visus spēkus, cīnījāmies no sirds un izcīnījām šo svarīgo uzvaru. Esmu laimīgs, ka izdevās pieveikt tik stipru pretinieku un domāju, ka visa komanda to tiešam izbauda. Tagad ir izdevies atgriezties play-off zonā, un jāturpina darīt viss, lai tajā arī noturētos. Domāju, mums tas ir pa spēkam."

Fotis Kacikaris, "Iberostar Tenerife" galvenais treneris: "Te nav nekādu jautājumu – tā bija ļoti, ļoti, ļoti, ļoti, ļoti slikta spēle. Pat pirmajā ceturtdaļā, kurā pretinieki guva tikai sešus punktus. Mēs bijām drošā vadībā, bet tajā pašā laikā mēs bijām pārāk lēni, uzbrukumā pārāk lēni kustinājām bumbu un gandrīz visas 40 minūtes maz spēlējām uz groza apakšu. Aizmetām garām daudz metienu un tāpēc arī mums klājās tik smagi. Ventspils sākot no otrās ceturtdaļas spēlēja labu basketbolu, vispirms jau aizsardzībā. Viņi spēlēja ļoti agresīvi un lika mums zaudēt pārliecību. Apsveicu "Ventspili" ar uzvaru, viņi to noteikti bija pelnījuši."

Maiks Tobijs, "Iberostar Tenerife" uzbrucējs: "Aizvadījām tiešām labu pirmo ceturtdaļu, taču tad neiemetām dažus metienus un pazaudējām spēles ritmu. Līdz pat spēles beigām veiksmi metienos tā arī neizdevās atrast, turklāt arī aizsardzībā nespēlējām veiksmīgi. Šī noteikti nebija mūs labākā spēle."


, 2017-12-14 10:27, pirms 6 gadiem
Galvenais tagad nepa@irst teorētiski vājākām komandām
, 2017-12-14 11:37, pirms 6 gadiem
Vāciešiem, un nu vēl frančiem, varētu pakāst, pārējie 4 nu vnk ir jāpaņem..
, 2017-12-14 15:17, pirms 6 gadiem
Pagājušajā gadā sastāvā vairāk pieredzējušu veču, vien Dīns un Janičenoks ko vērti bija, bet rezultāti ne tuvu bija tik labi. Jā, savās mājās ASVEL vinnēt bija kruta, arī ar Neptunas laba spēle, vēl pa kādam labai uzvarai, bet tas beigu akords visu sairsa maksimāli. Šobrīd ir sajūta, ka tieši kolektīvs izveidojies labāks. Nav neviena, kas velk deķi uz savu pusi, maz strīdu laukumā, visi gatavi pastrādāt melnu muti. Cerams, tas šoreiz nekur nepazudīs!
, 2017-12-14 19:56, pirms 6 gadiem
Štelmahers palicis daudz mierīgāks,vairs nepsiho kā agrāk.Spēlētāji to redz,un jūtas atbrīvotāki,un ir arī rezultāts!
Metjū Kostello starp Torniki Šengeliju un Danielu Heketu. Foto: Baskonia
9

Lielisks sezonas sākums, briesmīgas beigas: "Virtus" netiek Eirolīgas ceturtdaļfinālā

ULEB Eirolīgas sezona ar zaudējumu otrajā pārspēlē noslēgusies Lukas Banki trenētajam un Riharda Lomaža pārstāvētajam Itālijas basketbola klubam Boloņas "Virtus", kas izbraukumā ar 77:89 piekāpās Vitorijas "Baskonia".
Pīdžejs Paipss aizsardzībā pret Renāru Birkānu. Foto: Dāvis Lejasmeiers
32

Viesspēlētāji nogremdē Ausēja centienus, Paipsa 25 punkti dod Vefiņam bronzu

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotās līgas bronzas spēlē Latvijas klasikā pie nebūt ne viegla panākuma tika "VEF Rīga" basketbolisti, kuri ar 84:76 spēja noturēt aiz sevis "Ventspils" vienību. Rīdziniekiem 25 punktus guva Pīdžejs Paipss.
Roberts Freimanis. Foto: Ģirts Gertsons
7

"Liepāja" iekarst no tālienes un panāk izšķirošo ceturtdaļfināla spēli

"Pafbet" Latvijas basketbola līgas ceturtdaļfinālā starp "Liepāju" un "Ogri" būs nepieciešama piektā spēle, kura pirmdien norisināsies "Ogrē". Pirmajā puslaikā, saberot grozā 11 no kopumā 15 izmestajiem tālmetieniem, "Liepāja" uzvarēja ar 99:73, tādējādi izlīdzinot sērijas rezultātu 2-2.