Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Vizītes laikā Argentīnā miris FIBA ģenerālsekretārs Baumans

Ints Megnis
Ints Megnis

Vizītes laikā Argentīnā miris FIBA ģenerālsekretārs Baumans
FIBA ģenerālsekretārs Patriks Baumans. Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā naktī Argentīnā, apmeklējot pasaules jaunatnes olimpiskās spēles, 51 gada vecumā pēc sirdstriekas miris Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) ģenerālsekretārs Patriks Baumans.

"Ar dziļām bēdām un šoku esam uzzinājuši par Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) biedra Patruka Baumana nāvi," teikts SOK paziņojumā, nosaucot viņu par vienu no Olimpiskās kustības centrālajām figūrām.

SOK prezidents Tomass Bahs atzinis, ka šokējošie jaunumi "skāruši mūs visus ļoti smagi".

Bijušais spēlētājs, treneris un tiesnesis Baumans FIBA pievienojās 1994. gadā kā jurists, no 1995. līdz 2002. gadam bija ģenerālsekretāra vietnieks, bet 2002. gadā tika vienbalsīgi apstiprināts ģenerālsekretāra amatā. Šī gada jūnijā viņa līgums ar FIBA bija pagarināts līdz 2031. gadam. Baumans bija trešais šī amata ieņēmējs aiz Viljama Džounsa un Borislava Stankoviča.

Izmantotie resursi:
IOC member and FIBA secretary general Patrick...