Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" 3x3 basketbolisti pusfinālā zaudē Pasaules tūres līderiem un paliek ceturtie

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Ventspils" 3x3 basketbolisti pusfinālā zaudē Pasaules tūres līderiem un paliek ceturtie
Armands Ginters. Foto: FIBA

"Ventspils" 3x3 basketbola komanda noslēgusi Mongolijas pilsētā Subātarā notiekošo Pasaules tūres "Challenger" turnīru. Latvieši ceturtdaļfinālā pārspēja Japānas komandu "Tokyo", bet pusfinālā piekāpās Serbijas komandai "Liman", ierindojoties 4. vietā.

Vakar "Ventspils" 3x3 basketbolisti, Roberts Pāže, Armands Seņkāns, Mārtiņš Šteinbergs un Armands Ginters, pieveica spēcīgo Serbijas komandu "Novi Sad", bet pēc tam pamanījās zaudēt Filipīnu komandai mača galotnē, kas ļāva ieņemt otro vietu grupā. Tādējādi ceturtdaļfinālā vajadzēja spēlēt pret Japānas komandu "Tokyo", kas savā grupā pieveica salīdzinoši neparocīgo un gana spēcīgo "NY Harlem", kas ceturtdaļfinālā sagrāva "Novi Sad" ar 21:11.

Spēles ievadā komandas ilgu laiku nespēja gūt punktus. Latvieši spēlēja nedaudz par lēnu, metot samocītus metienus uzbrukuma pēdējās sekundēs. "Tokyo" basketbolisti izvirzījās vadībā ar 2:0, kad spēlētas bija teju divas minūtes. "Ventspils" labā pirmo punktu groza apakšā guva Ginters. Spēle kļuva rezultatīvāka vien tās otrajā pusē, kas sākās pie rezultāta 6:5 "Ventspils" labā.

Tālāk cīņa ritēja punkts punktā, komandām vairāk tiecoties uz groza apakšu. Tā trīs minūtes līdz spēles beigām rezultāts bija 9:9. Abas komandas bija sapelnījušas arī gana daudz piezīmes, kas noteikti varēja daudz ko izšķirt atlikušajā laikā. "Tokyo" ar tālmetienu izvirzījās vadībā (11:9), bet Seņkāns neizmantoja iespējas groza apakšā. "Ventspils" turējās līdzās līdz pat pēdējai minūtei, ko sāka ar trīs punktu deficītu. Izglābties no zauējuma pamatlaikā ļāva Gintera spēka spēle groza apakšā, kur viņš guva trīs punktus un panāca izlīdzinājumu (14:14). Par pagarinājuma varoni kļuva Šteinbergs, kurš ātri realizēja tālmetienu, ievedot Latvijas komandu pusfinālā - 16:14.

Tajā latvieši mērojās spēkiem ar Serbijas komandu un pašreizējo Pasaules tūres līderi "Liman", kas spraigā ceturtdaļfinālā ar 21:20 pārspēja Mongolijas vadošo komandu "Ulaanbaatar". Uzvarai pusfinālā bija vēl lielāka vērtība, jo divas labākās komandas kvalificējās Džidas "Masters" turnīram Saūda Arābijā.

Spēles rezultātu atklāja "Liman", bet Pāže atbildēja ar precīzu tālmetienu. Nepilnās divās minūtēs "Liman" palielināja savu pārsvaru līdz pieciem punktiem, realizējot tālmetienu un metienu groza apakšā ar sodu (8:3). "Ventspils" trīs ar pusi minūtēs sapelnīja astoņus sodus, kas vairs neļāva spēlēt agresīvi aizsardzībā. Spēle uzbrukumā nevedās, kas lika nonākt iedzinējos ar 3:11.

Spēles turpinājums vairāk izvērtās par formalitāti, jo "Liman" basketbolisti sekmīgi darbojās aizsardzībā, nepieļāva brīvus tālmetienus, pilnībā kontrolējot cīņas gaitu. Seņkānam bija iespēja uzlabot situāciju pēc precīza metiena ar sodu, bet abi soda metieni nebija sekmīgi. Pēc tam divus soda metienus varēja izpildīt Ginters, samazinot deficītu līdz pieciem punktiem (7:12). Pēc Šteinberga precīzā tālmetiena rezultāta starpība sadila līdz četriem punktiem, kam sekoja Gintera pārkāpums groza apakšā un divi soda metieni pretiniekiem. Tuvāk latviešiem vairs neizdevās tikt, samierinoties ar zaudējumu pusfinālā - 13:21.

Tādējādi "Ventspils" komanda tika klasificēta ceturtajā vietā, nespējot kvalificēties "Masters" turnīram. Par ceturto vietu šajā turnīrā komanda nopelnīja 2000 ASV dolāru lielu naudas balvu.