Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Renārs Buivids

"Rīga Ghetto Basket" 3x3 basketbolisti izcīna ceļazīmi uz Pasaules tūri Lozannā

"Rīga Ghetto Basket" 3x3 basketbolisti izcīna ceļazīmi uz Pasaules tūri Lozannā
"Rīga Ghetto Basket" - Agnis Čavars, Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis un Edgars Krūmiņš
Publicitātes foto

"Rīga Ghetto Basket" basketbolisti - Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš, Kārlis Pauls Lasmanis, Agnis Čavars - sestdien un svētdien Bukarestē (Rumānija) izcīnīja pirmo vietu "Raiffeisen Bank Bucharest Challenger", saņemot arī ceļazīmi uz 25. un 26. augustā Lozannā (Šveice) notiekošo FIBA 3x3 basketbola Pasaules tūres posmu.

Eiropas kausa ieguvēji turpina panākumu sēriju. Miezis, Krūmiņš, Lasmanis un Čavars 29. jūlijā uzvarēja "Tinkoff Moscow Open", izcīnot Latvijas 3x3 basketbola vēsturē pirmo ceļazīmi uz FIBA 3x3 basketbola Pasaules tūri. "Rīga Ghetto Basket" 31. augustā un 1. septembrī startēs Debrecenā (Ungārija).

"Raiffeisen Bank Bucharest Challenger" apakšgrupu turnīru Latvijas kvartets aizvadīja ļoti pārliecinoši. "Rīga Ghetto Basket" izcīnīja uzvaras visās trijās spēlēs - ar 21:12 pār Kanādas "Winnipeg", ar 21:5 pār Nīderlandes "Amsterdam" un ar 21:9 pār Rumānijas "Bucharest Littles".

Izslēgšanas turnīru "Rīga Ghetto Basket" bija spiesta aizvadīt bez kājas savainojumu guvušā Edgara Krūmiņa. Ceļā pēc turnīra čempionu titulu latvieši aizvadīja trīs dramatiskus mačus. Vispirms ceturtdaļfinālā "Rīga Ghetto Basket" ar 22:19 pārspēja "Bucharest Legends", pusfinālā ar 18:17 tika uzveikta Slovēnijas "Ljubljana", bet finālā tika izcīnīta uzvara pār Serbijas "Zemun" - 13:12.

Līdz ar to "Rīga Ghetto Basket" saņēma ne tikai vienu no divām ceļazīmēm uz Lozannu, bet arī čempionu naudas balvu 6000 ASV dolāru apmērā.

Izmantotie resursi:
3X3 | Latvijas Basketbola savienība


Luka Banki. Foto: Virtus Bologna
1

Eirolīgas pārspēles: vai Lomaža un Banki "Virtus" pārtrauks neveiksmju sēriju?

ULEB Eirolīgā šovakar gaidāmas pirmās divas no trim pārspēlēm, un Riharda Lomaža pārstāvētais un Lukas Banki trenētais Boloņas "Virtus" plkst. 21.00 ciemosies pie Stambulas "Efes".
Keitlina Klārka un WNBA komisāre Ketija Engelberta 2024. gada 15.aprīlī. Foto: WNBA

Vanagacs saņem pirmo numuru WNBA draftā, Dignas Strautmanes kolēģe trešā

Otrdienas, 16. aprīļa, rītā pēc Latvijas laika 29. reizi notika Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) jauno spēlētāju izvēles ceremonija. "Indiana Fever" ar pirmo numuru izvēlējās superzvaigzni Keitlinu Klārku, bet trešais numurs tika NCAA čempionei Kamilai Kardozu.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
28

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.