Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Fenerbahce" triumfē Turcijā, tiekot pie 12. valsts čempiontitula

Emils Ozerinskis

"Fenerbahce" triumfē Turcijā, tiekot pie 12. valsts čempiontitula
Jans Veselijs
Foto: Fenerbahçe Doğuş

Turcijas basketbola Superlīgas finālā par valsts čempioni kļuvusi Stambulas "Fenerbahce Dogus", kas piecu spēļu sērijā apspēlēja Bursas "Tofas". Par finālspēļu vērtīgāko spēlētāju atzīsts aizsargs Breds Vanameikers.

Sērijā līdz četrām uzvarām "Fenerbahce Dogus" sāka ar diviem panākumiem savā mājas laukumā, uzvarot ar 103:63 un 86:78. Regulārās sezonas vicelīdere Bursas "Tofas" spēja vienu uzvaru paņemt savā pirmajā mājas spēlē, sērijas trešo cīņu uzvarot ar 91:88. Otro spēli izbraukumā Žeļko Obradoviča trenētā komanda uzvarēja ar 95:77, nonākot vienas uzvaras attālumā līdz Turcijas čempiontitulam.

Trešdienas vakarā Stambulā "Fenerbahce Dogus" jau pirmās ceturtdaļas otrajā pusē iekrāja 13 punktu pārsvaru, droši dodoties pretī panākumam. Otrajā ceturksnī uz mirkli "Tofas" basketbolistiem izdevās pietuvoties līdz piecu punktu atstatumam, bet, dominējot pirmā puslaika izskaņā, "Fenerbahce Dogus" lielajā pārtraukumā devās ar 45:26 vadību. Spēles otrajā pusē Stambrulas komanda turpināja audzēt pārsvaru, nokārtojot uzvaru sērijas piektajā cīņā ar 94:64. Tādējādi uzvarot visā sērijā ar 4-1.

Noslēdzošajā cīņā 11 punktus guvušais Breds Vanameikers tika atzīts par fināla vērtīgāko spēlētāju. Iepriekšējās cīņās amerikāņu aizsarga rēķinā 17, 18, 20 un 15 punkti.

"Fenerbahce" klubam šis ir devītais Turcijas Superlīgas čempiontituls. Ceturto reizi par Turcijas čempionu kļuva Žeļko Obradovičs, kura vadībā vienība izcīnījusi jau trešo čempiontitulu pēc kārtas. Savu ceturto valsts čempiontitulu pēc kārtas ieguva Ali Mujameds, kurš zināms arī kā Bobijs Diksons. Trešo gadu pēc kārtas čempionu svinībās ar "Fenerbahc" piedalās arī Jans Veselijs, Luidži Datome, Nikola Kaliničs, Melihs Mohmatoglu, kuram tas jau ir ceturtais tituls ar Stambulas komandu, un Baris Hurseks, kurš par Turcijas čempionu kļuvis piekto reizi.

Pirmo reizi "Fenerbahce" par Turcijas basketbola čempionvienību kļuva 1957. gadā, kam sekoja panākumi 1959. un 1965. gados. Turcijas Superlīga nodibināta 1966. gadā un pirmo titulu šī turnīra ietvaros "Fenerbahce" izcīnīja 1991. gadā. Par dominējošu komandu Stambulas vienība kļuva 2007. gadā, kad "Fenerbahce" uzvarēja četros no pieciem gadiem pēc kārtas. Obradoviča ērā pirmo reiz Stambulas vienība tika pie panākuma 2014. gadā, bet tagad sekojuši panākumi trīs gados pēc kārtas. Kopumā "Fenerbahce" trofeju skapī ir 12 valsts čempiontituli.

Izmantotie resursi:
BSL

     [+] [-]

, 2018-06-14 13:48, pirms 6 gadiem
Zobi taka Čehiem.tapors b