Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Rēzeknē iekārtos Porziņģa basketbola laukumu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Rēzeknē iekārtos Porziņģa basketbola laukumu
Žanis Peiners un Kristaps Porziņģis. Foto: rezekne.lv

Rēzeknē būs brīvdabas basketbola laukums, ko iekārtos "Kristapa Porziņģa basketbola akadēmija" sadarbībā ar rēzeknieti Žani Peineru, informē Latgales otrā lielākā pilsēta.

Rēzeknes pilsētas dome 12. janvārī parakstīja līgumu ar biedrību „Kristapa Porziņģa basketbola akadēmija”, kas paredz brīvdabas basketbola laukuma izbūvi Stacijas ielā 30 pie Olimpiskā centra “Rēzekne”.

Noslēgtā vienošanās paredz, ka no biedrības puses līdz 15. februārim pašvaldībā tiks iesniegts laukuma būvprojekts, savukārt pašvaldībai līdz 1. jūnijam jāveic laukuma būvniecība. Laukuma krāsošanu un aprīkošanu ar inventāru veiks “Kristapa Porziņģa basketbola akadēmija” sadarbībā ar atpazīstamo basketbolistu no Rēzeknes Žani Peineru.

“Liels prieks paziņot, ka "Porzingis Family Foundation", sadarbībā ar Žani Peineru un Rēzeknes pilsētas pašvaldību, uzsāks nu jau sestā brīvi pieejamā āra basketbola laukuma būvniecību. Rēzeknē ir sakārtota sporta vide, un, pēc mūsu novērojumiem, basketbola entuziastu skaits aug visā valstī. Cerot uz drīzu situācijas normalizēšanos Latvijā, turpināsim būvēt laukumus pilsētās, kur mīl basketbolu un atbalsta veselīgu dzīvesveidu,” komentēja Kristaps Porziņģis.

Savukārt basketbolists Žanis Peiners uzsvēra, ka ar ideju viņu uzrunāja tieši pašvaldība: “Rēzeknes pilsētas pašvaldības Sporta pārvaldes vadītājs Aleksejs Grehovs pie manis vērsās ar ideju, lai es pamēģinu uzrunāt Kristapu, kura komanda nevilcinoties izrādīja atsaucību, piedāvājot laukuma aprīkošanā iesaistīties arī man, kam es, protams, labprāt arī piekritu. Pagaidām viss norit ļoti raiti un ceru, ka jau vasarā abi ar Kristapu varēsim ierasties uz atklāšanu.”

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks investīciju un attīstības jautājumos Aleksejs Stecs pastāstīja, ka laukums, kas būs ikvienam brīvi pieejams, lieliski papildinās “Olimpiskā centra Rēzekne” infrastruktūru, kā arī dos ievērojamu ieguldījumu basketbola popularizēšanā ne tikai Rēzeknes pilsētā, bet visā Latgales reģionā.

Izmantotie resursi:
rezekne.lv

     [+] [-]

, 2021-01-14 23:26, pirms 3 gadiem
Paldies Kristapam, Žanim, Grehovam un arī Rēzeknes domei. Lai izdodas