Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Almants Poikāns

Gorkšs: "Pirmajiem vakcinācijas rindā jābūt riskam visvairāk pakļautajiem"

Gorkšs: "Pirmajiem vakcinācijas rindā jābūt riskam visvairāk pakļautajiem"
Kaspars Gorkšs. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas Komandu sporta spēļu asociācijas (LKSSA) vadītājs Kaspars Gorkšs piekrīt Latvijas Basketbola savienības (LBS) nostājai, ka Latvijas augstākā līmeņa klubu spēlētājus pret Covid-19 infekciju vajadzētu vakcinēt pēc iespējas ātrāk.

Sportacentrs.com jau ziņoja, ka LBS oficiālā vēstulē aicinājusi Veselības ministriju un Izglītības un zinātnes ministriju pēc iespējas ātrāk vakcinēt Latvijas augstākā līmeņa klubu spēlētājus pret Covid-19 infekciju.

Gorkšs sarunā ar mūsu portālu nenoliedz, ka šis jautājums tiešām ir LKSSA darba kārtībā un tiek apspriests organizācijas iekšienē ar citām federācijām. Viņš gan pagaidām nevar definēt asociācijas kopējo nostāju, tāpēc dalījās ar savu personīgo viedokli.

"Es, tāpat kā lielākais vairums, gribētu, lai pēc iespējas ātrāk un lielāka sabiedrības daļa tiek vakcinēta, un dzīve atgrieztos ierastajā ritmā ar brīvu pārvietošanos, bez saskarsmes ierobežojumiem, ar sporta un izklaides pasākumiem un aktīvu ekonomiku. Lai tas būtu iespējams, ir svarīgi, lai valsts izmanto visu iespējamo jaudu vakcinēšanai," norāda Gorkšs. "Pirmajā rindā ir jābūt tiem, kuri šobrīd ir visvairāk pakļauti iespējamajiem saslimšanas riskiem - mediķi, sociālo aprūpes namu darbinieki, skolotāji. Savukārt otrajiem jābūt visvairāk apdraudētajiem, kam sekas no saslimšanas var izrādīties letālas - tie ir seniori."

"Trešajiem, manuprāt, jābūt tiem, kam profesija paredz augstu saskarsmes intensitāti. Šeit mēs varētu runāt par cilvēkiem, kas strādā apkalpojošā sfērā un arīdzan sportistiem," uzsver Gorkšs. "Saprotu, ka ne visi, kam ir iespēja vakcinēties, var to izmantot, tāpēc iniciatīva par brīvas rindas veidošanu, ko izteicis jaunais veselības ministrs, varētu paātrināt procesu un ļaut pie vakcīnām tikt tiem, kuri tām ir gatavi."


, 2021-01-14 17:57, pirms 3 gadiem
ahūnie sportisti!
tūkstošiem mediķi apkārtstaiguļus ārstē un slimo;
tūkstošiem bērnu un skolotāju tup mājās;
policisti trenkā mājās nesēdātājus;
pensionāri krīt kā mušas;
u.t.t.

a te blin kaut kādi spirtisti pirmie rindā jāpotē
dauzi apaļo pūsli un nemurgo.
vakar viens bimbambolists ieklepojās un panesās. cirvji
, 2021-01-14 18:02, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: ahūnie sportisti!
tūkstošiem mediķi apkārtstaiguļus ārstē un slimo;
tūkstošiem bērnu un skolotāju tup mājās;
policisti trenkā mājās nesēdātājus;
pensionāri krīt kā mušas;
u.t.t.

a te blin kaut kādi spirtisti pirmie rindā jāpotē
dauzi apaļo pūsli un nemurgo.
vakar viens bimbambolists ieklepojās un panesās. cirvji
Tu rakstu izlasīji vai tikai virsrakstu?
, 2021-01-14 18:26, pirms 3 gadiem
Nikujasse rakstīja: Tu rakstu izlasīji vai tikai virsrakstu?
Tu vēlies, lai visi pi--ri arī rakstus izlasa? Par daudz prasīt!
, 2021-01-14 18:45, pirms 3 gadiem
Sporta federācijas taču varēja veikt savus vakcīnu pasūtījumus neatkarīgi no valsts.
, 2021-01-14 19:28, pirms 3 gadiem
Par kautkādu ārpuskārtas sportistu vakcināciju ir jāaizmirst ,tas nav dzīvības un nāves jautājums ,visam jānotiek pēc kopējā vakcinacijas plāna (ceru,ka tā autori paši saprot kā to realizes). Puntulis arī te nesen iekunkstējās ,ka jāpotē operas darbinieki ,jo redz viņiem esot sava štata māsiņa ...
Kā jau Latvijā ,kāds grib būt vienlīdzīgāks par citiem ! Kauns!!!
, 2021-01-14 20:03, pirms 3 gadiem
Indonēzija vispār pirmos vakcinē darbspējīgos cilvēkus vecumā no 18-59 gadiem un vecos cilvēks pēc tam. Tur viens ministrs nedabuja vakcinu , jo viņam jau bija pāri 70 gadiem .
, 2021-01-14 21:36, pirms 3 gadiem
Nabaga sportisti.
Loģikas jau gan arī nekādas: tātad spēcīgs, veselīgs, trenēts cilvēks ir riska grupa?
, 2021-01-14 21:38, pirms 3 gadiem
Jawa rakstīja: Par kautkādu ārpuskārtas sportistu vakcināciju ir jāaizmirst ,tas nav dzīvības un nāves jautājums ,visam jānotiek pēc kopējā vakcinacijas plāna (ceru,ka tā autori paši saprot kā to realizes). Puntulis arī te nesen iekunkstējās ,ka jāpotē operas darbinieki ,jo redz viņiem esot sava štata māsiņa ...
Kā jau Latvijā ,kāds grib būt vienlīdzīgāks par citiem ! Kauns!!!
No otras puses: kurš gan grib būt pirmais rindā uz nepārbaudītām vakcīnām? Labāk nebūt operā vai prof. sportā - citādi nopotēs ar.
, 2021-01-15 00:47, pirms 3 gadiem
Ja Gorkšs piekrīt, tad Mihelsons nepiekrīt
, 2021-01-15 07:08, pirms 3 gadiem
norins rakstīja: Njā... vai tauta tiešām ir tik naiva..un tic..ka aizliedzot pirkt zeķes tiek apkarota mistiskā sērga?
joptvajumaķ, ja tev vispār būtu kaut mazākā sajēga, cik rēcīgi tas izskatās, ka atmiņūdenists vispār leksikā lieto tādu vārdu kā "naivs"

Pasūti jaunu virpuļūdens porciju, iedzer kādu homeopātiju profilaksei, paburies pie zīlnieces (galvenais, samaksā par to visu!), palīdzi samesties jaunam Pļaviņa honorāram un tad viss būs labi, tu pacelsies citā apziņas dimensijā un Geitsa sazvērestība tevi neskars!
, 2021-01-15 07:11, pirms 3 gadiem
Limpompo rakstīja: Nabaga sportisti.
Loģikas jau gan arī nekādas: tātad spēcīgs, veselīgs, trenēts cilvēks ir riska grupa?
a kurš teica, ka viņiem jābūt riska grupai? Viņi var pēc tam pārnest uz kādu, kas ir riska grupā. Bet saķert viņiem ir lielas iespējas, ja čupojas visi kopā.
, 2021-01-15 08:59, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: ahūnie sportisti!
tūkstošiem mediķi apkārtstaiguļus ārstē un slimo;
tūkstošiem bērnu un skolotāju tup mājās;
policisti trenkā mājās nesēdātājus;
pensionāri krīt kā mušas;
u.t.t.

a te blin kaut kādi spirtisti pirmie rindā jāpotē
dauzi apaļo pūsli un nemurgo.
vakar viens bimbambolists ieklepojās un panesās. cirvji
Po barabanu tie tavi mediki, pediki, skolotaaji, penzionaaari! Sportisti ir PUBLISKI PERSONAAZHI, no tiem ir atkariigs, cik omuliiga buus taa seedeeshana tavaa maajas buuri, ja visas TV kastes galvenaas aktivitaates tiks atceltas vai paarceltas, tad ko dariisi maajaas, pirkstu suukaas, vai? Tikai nesaki, ka "sports nav
dziives prioritaate", taadu chugiku kaa tu ir maz, daudzi bez taa dziivot nevar Cita lieta jau ir, vai konkreeti LV Futbolisti ir tie galvenie personaazhi, deel kaa ir veerts TV kasti rubiit iekshaa
Hokejistus gan vajadzeetu vienus no pirmajiem sahpriceet!
, 2021-01-15 09:01, pirms 3 gadiem
comon88 rakstīja: Indonēzija vispār pirmos vakcinē darbspējīgos cilvēkus vecumā no 18-59 gadiem un vecos cilvēks pēc tam. Tur viens ministrs nedabuja vakcinu , jo viņam jau bija pāri 70 gadiem .
Absoluuti pareiza pieeja!
, 2021-01-15 09:06, pirms 3 gadiem
Limpompo rakstīja: No otras puses: kurš gan grib būt pirmais rindā uz nepārbaudītām vakcīnām? Labāk nebūt operā vai prof. sportā - citādi nopotēs ar.
Kad pienaaks mana rinda, ceru ka taa buus driiz, es pieprasiishu lai man shpricee iekshaa to herniu, ko shpriccee Izraelaa! Zhiidi tak sevi un savu "izredzeeto tautu" nebendees! Galvenais shajaa Koronkas afeeraa nav tas, vai taa vaakciina paliidz vai nepaliidz pret Koronku, galvenais lai vinia ir BEZKAITIIGA un liidz ar shprici tev dod attieciigu shpargalku, ar kuru tu vari briivi paarvietoties un celiot bez uzpurna
, 2021-01-15 09:12, pirms 3 gadiem
Shitaa laikam buus pirmaa reize muuzhaa, kad piekriiitu peertikbolistiem un taas pederaacijai
, 2021-01-15 09:17, pirms 3 gadiem
šaubos vai Gorkšs un LBS būtu iepriekš veikuši aptauju un saņēmuši pašu sportistu piekrišanu. Ja tas ir PR gājiens, tad neveikls. Ja tiešām Gorkšs un LBS tā uzskata, tad, iespējams, maz izprot C19 riskus.
Sportistien vajadzētu būt pēdējiem rindā, jo:
1) nav riska grupa (nav ziņas par gadījumiem, kad C19 dēļ kādam sportistam būtu iestājušās būtiskas veselības sekas).
Publiski nav zināms, ka kādam Dinamo R hokejistam būtu būtisks veselības kaitējums iestājies, tas pats par futbolistiem, bobslejistiem, u.c. atlētiem, kuri dzīvo mūsu platuma grādos un slimību gadījumā saņem mūsu valstī pieejamo med.aprūpi.
"Smagākais" publiskais stāsts - veterāns JB 45, kurš pats saka, ka ir atpakaļ un fiz.forma atļauj vēl klubu atrast un izlasei palīdzēt.
2) sports pašreiz joprojām notiek bez skatītājiem, attiecīgi i svarīgie valsts ierēdņi, i nodokļu maksātāji nav apdraudēti.
3) pro komandām nav aizliegts meklēt iespēju pirkt C19 vakcīnas un potēt tos savu komandu pārstāvjus (spēlētājus, trenerus u.c.) kuri to vēlās.
lai laba veselība visiem, kā garīgā, tā fiziskā!
, 2021-01-15 10:13, pirms 3 gadiem
xoweag rakstīja: Shitaa laikam buus pirmaa reize muuzhaa, kad piekriiitu peertikbolistiem un taas pederaacijai
tāpēc ka tu esi divkosīgš čurbans bez stājas un princcipiem!
, 2021-01-15 10:21, pirms 3 gadiem
kasagrande rakstīja: Sporta federācijas taču varēja veikt savus vakcīnu pasūtījumus neatkarīgi no valsts.
Tad no mafijas jāpērk vai arī kāda Krievu, arābu vai ķīniešu vakcīna.
, 2021-01-15 10:24, pirms 3 gadiem
Neko nesaku, vismaz paldies par izklaidi, bet, ja spriest ļoti loģiski, es nesaprotu, kāpēc sports šobrīd vispār ir atļauts. Cits nedrīkst pat nopirsties tuvāk par 2 metriem, kamēr turpat telpās bariņš cilvēku berzējas viens pret otru un tad pastaigājas ielās kopā ar pārējiem. Un tad vēl izrādās, ka viņi ir kaut kāda priviliģētā kārta, kam vēl prioritāri viss jānodrošina. Nu gan, valsts ekonomika sprāgst nost, bet bīdam un stutējam visādus izklaides projektus.
, 2021-01-15 10:25, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: tāpēc ka tu esi divkosīgš čurbans bez stājas un princcipiem!
Tieshi otraadi, shajaa konkreetajaaa gadiijumaa tieshi peertikbolisti pielaagojaas manaam staajaam un principiem, kuri ir nemainiigi, nevis es viniu!
, 2021-01-15 10:35, pirms 3 gadiem
xoweag rakstīja: Tieshi otraadi, shajaa konkreetajaaa gadiijumaa tieshi peertikbolisti pielaagojaas manaam staajaam un principiem, kuri ir nemainiigi, nevis es viniu!
vēl tu esi tirsējs
, 2021-01-15 10:38, pirms 3 gadiem
Primāri jāpotē:

1) mediķi un citi dienestu darbinieki
2) vecie cilvēki
3) riska grupas
4) sporta līdzjutēji
5) pārējie normālie
6) sportisti
7) geji
8) hovajegs
, 2021-01-15 10:42, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: Primāri jāpotē:

1) mediķi un citi dienestu darbinieki
2) vecie cilvēki
3) riska grupas
4) sporta līdzjutēji
5) pārējie normālie
6) sportisti
7) geji
8) hovajegs
Kaapeec vecie cilveeki, tiem nekur nav apkaart jaavazaajas Jaashpricee pirmaam kaartaam ir tie, kuri dazhaadu iemeslu deel nav pieradushi seedeet buurii, dziivot un straadaat virtuaali
, 2021-01-15 10:49, pirms 3 gadiem
xoweag rakstīja: Kaapeec vecie cilveeki, tiem nekur nav apkaart jaavazaajas Jaashpricee pirmaam kaartaam ir tie, kuri dazhaadu iemeslu deel nav pieradushi seedeet buurii, dziivot un straadaat virtuaali
veci cilvēki nav nekādi dzīvnieki kuri jāiespundē, civilizētā balto cilvēku sabiedrībā ir pieņemts rūpēties par vājākajiem. vecs cilvēks ir pelnījis cieņpilnu novecošanu ar ceļošanu un dažādu pasākumu apmeklēšanu u.t.t.
tev čurbanam, kurustojumu mjaukai un deģenerātam to nesaprast.
, 2021-01-15 10:49, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: Primāri jāpotē:

1) mediķi un citi dienestu darbinieki
2) vecie cilvēki
3) riska grupas
4) sporta līdzjutēji
5) pārējie normālie
6) sportisti
7) geji
8) hovajegs
Tici man, es dariishu visu iespeejamoo un arii neiespeejamo lai pie shprices tiktu maksimaali aatri, taa kaa tavai prioritaashu tabulai nebuus lemts piepildiities Savu es panaakshu, mana bezkauniiba ir bez robezhaam un tas dod rezultaatu! P.S.n-tas shpargalkas ar negatiivu testu rezultaatu man jau ir
, 2021-01-15 10:51, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: veci cilvēki nav nekādi dzīvnieki kuri jāiespundē, civilizētā balto cilvēku sabiedrībā ir pieņemts rūpēties par vājākajiem. vecs cilvēks ir pelnījis cieņpilnu novecošanu ar ceļošanu un dažādu pasākumu apmeklēšanu u.t.t.
tev čurbanam, kurustojumu mjaukai un deģenerātam to nesaprast.
Vecie cilveeki nav dziivnieki, tam es piekriitu, tachu tiem nav jaadod nekaadass priekshrokas un prioritaates un deel viniem paareejiem nav jaaupureejas! Pie tam veel jaaupureejas piespiedu kaartaa Kas grib lai upureejas, tachu tam ir jaanotiek strikti uz briivpraqatiibas principiem
, 2021-01-15 10:52, pirms 3 gadiem
xoweag rakstīja: Tici man, es dariishu visu iespeejamoo un arii neiespeejamo lai pie shprices tiktu maksimaali aatri, taa kaa tavai prioritaashu tabulai nebuus lemts piepildiities Savu es panaakshu, mana bezkauniiba ir bez robezhaam un tas dod rezultaatu! P.S.n-tas shpargalkas ar negatiivu testu rezultaatu man jau ir
es ticu ka ielīdīsi, čurbans arī frankos ir čurbans. tik ņirdzīgi ka pavasarī muldēji vienu, tagad pirmais rindā uz čipošanu
, 2021-01-15 10:55, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: es ticu ka ielīdīsi, čurbans arī frankos ir čurbans. tik ņirdzīgi ka pavasarī muldēji vienu, tagad pirmais rindā uz čipošanu
Ko tad pavasarii es ne taadu teicu? Pret vakciinaam es NEKAD neesmu bijsi PRET!
Vakciina nav nekaads chips un aarii nekaads uzpurns tas nav, nejauc P ar P
, 2021-01-15 10:58, pirms 3 gadiem
Labāk to vakcīnu vispār neņemt, vismaz kaut cik jauniem cilvēkiem ar kuri nav riska kategorijā... Nepārprotam, neticu šīm te memorywater 5g huiņām, bet tas, ka būs blakusefekti par to nu gan esmu pārliecināts
, 2021-01-15 11:01, pirms 3 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Labāk to vakcīnu vispār neņemt, vismaz kaut cik jauniem cilvēkiem ar kuri nav riska kategorijā... Nepārprotam, neticu šīm te memorywater 5g huiņām, bet tas, ka būs blakusefekti par to nu gan esmu pārliecināts
Vakciina ir bilete uz pilniigu briiviibu, taa ir jaizmanto, galvenais lai vinia buutu bezkaitiiga, savukaart, vai taa paliidz pret Koronku vai nepaliiz, ja godiigi, PO BARABANU!
, 2021-01-15 11:04, pirms 3 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Labāk to vakcīnu vispār neņemt, vismaz kaut cik jauniem cilvēkiem ar kuri nav riska kategorijā... Nepārprotam, neticu šīm te memorywater 5g huiņām, bet tas, ka būs blakusefekti par to nu gan esmu pārliecināts
Par blakusefektiem runaajot, kaa jau ieprieksh mineeju, es personiski uzstashu lai man shpricee Zhiidu herniu! Tu tak netici, ka Zhiidi saveejiem indi smeerees, vai ne?
, 2021-01-15 11:04, pirms 3 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Labāk to vakcīnu vispār neņemt, vismaz kaut cik jauniem cilvēkiem ar kuri nav riska kategorijā... Nepārprotam, neticu šīm te memorywater 5g huiņām, bet tas, ka būs blakusefekti par to nu gan esmu pārliecināts
blakusefekti ir jebkurai tabletei. arī ibumetīnam. tapēc vispār izvairos
, 2021-01-15 11:05, pirms 3 gadiem
xoweag rakstīja: Par blakusefektiem runaajot, kaa jau ieprieksh mineeju, es personiski uzstashu lai man shrpicee Zhiidu herniu! Tu tak netici, ka Zhiidi saveejiem indi smeerees, vai ne?
tev būs moskovijas mongoļu brīnums. balto cilvēku vakcīna tev neiedarbosies
, 2021-01-15 11:06, pirms 3 gadiem
xoweag rakstīja: Ko tad pavasarii es ne taadu teicu? Pret vakciinaam es NEKAD neesmu bijsi PRET!
Vakciina nav nekaads chips un aarii nekaads uzpurns tas nav, nejauc P ar P
vakcīna tomēr nav čips?
, 2021-01-15 11:08, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: tev būs moskovijas mongoļu brīnums. balto cilvēku vakcīna tev neiedarbosies
Man galiigi nav nepiecieshams lai vinia "iedarbotos" Man ir nepiecieshas papiiriitis par to, ka esmu shpriceets, tas visaa shajaa shniagaa ir pats galvenais!
Rolands Šmits. Foto: Žalgiris
9

"Monaco" iepirkumu sarakstā ierakstīts Šmita uzvārds

ULEB Eirolīgas pamatturnīrā trešo vietu ieņēmusī AS "Monaco" starp potenciālajiem nākamās sezonas sastāva papildinājumiem noskatījusi Latvijas izlases basketbolistu Rolandu Šmitu, vēsta itāļu portāls "Sportando".
Rodrigo Būmeisters. Foto: Mikus Kļaviņš

LBL pusfināls sāksies 25. aprīlī Rīgā, dienu vēlāk otras sērijas pirmā spēle Ventspilī

Latvijas Basketbola savienība (LBS) publicējusi Latvijas čempionāta pusfināla spēļu kalendāru. Kā pirmās laukumā dosies aktuālā valsts čempionvienība "VEF Rīga", kas jau ceturtdien sacentīsies ar garā ceturtdaļfināla sērijā ogrēniešus pieveikušo "Liepāju". Savukārt sērija starp "Ventspili" un debitantiem "Rīgas Zeļļiem" sāksies piektdien.
Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Eirolīgā sāksies "play-off": "Real" un "Panathinaikos" pret pārspēļu uzvarētājām

Šovakar ULEB Eirolīgā sāksies ceturtdaļfinālu izspēle. Madrides "Real" cīnīsies pret citu Spānijas komandu "Baskonia", kamēr "Panathinaikos" uzņems Telavivas "Maccabi".