Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Aigars Nerips: "Komandas sitās līdz pēdējam"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Aigars Nerips: "Komandas sitās līdz pēdējam"
Aigars Nerips un "TTT Rīga"
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

"Nevienu brīdi nepievērsu centrālo uzmanību rezultāta starpībai. Spēles noslēgumā bija trīs četri brīvi metieni, kurus realizējot, rastos nepieciešamais pārsvars. Svarīgi bija saglabāt spēles zīmējumu, lai spēlētājas nesāktu priekšlaicīgi svinēt uzvaru, lai no plus četrpadsmit nepaliktu mazi plusi," pārspējot Latvijas čempiones SK "Cēsis", teica sieviešu basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Aigars Nerips.

Galvaspilsētas komandas stūrmanis pirmo reizi LSBL spēlē sacentās ar Vidzemes kluba kolēģi Ainaru Zvirgzdiņu, ar kuru kopā strādāja 29. Olimpiādes spēlēs Pekinā. Debijas reizē nopelnīta uzvara, turklāt TTT novembra otrajā pusē un decembrī pratusi pārspēt gan Lietuvas un Baltijas, gan Latvijas čempiones.

„Abas komandas sitās līdzvērtīgā cīņā, neviens neapstājās. Nesākām gaidīt uzvaru un pretinieces nesāka gaidīt zaudējumu. Abi sitās līdz pēdējam, tāds bija manas komandas uzdevums,” cīņas intensitāti raksturoja Nerips.

Par TTT centra spēlētāju sniegumu
TTT iekšējai līnijai nav parocīgi spēlēt pret Cēsu ceturtajiem numuriem, piemēram, Tāri. Tāpat pret Morisu, kas spēlē no perimetra, var iemest, ir labs garāmgājiens. Vairākas reizes iekritām, Morisa savus punktus guva, bet ar kopējām palīdzībām vairāk vai mazāk viņu izdevās neitralizēt. Uzbrukumā mūsu centriem bija vēl vairāk iespēju iemest, spēles sākumā bija garām aizmesti metieni. Tādējādi tas nebija labākais sniegums vai augstākais punkts. Ir, kur pielikt, pie tā strādāsim.

„Varējām nosegt pretinieču spēlētājas līdz pēdējām sekundēm,” Nerips vērtēja TTT spēju aizsardzībā neielaist vairāk par 51 punktu. „Laba aizsardzība bija abpusēja, arī viņiem bija asa aizsardzība, domāju, ka līdz sezonas beigām tāda sišanās arī notiks.”

Par cīņu ar Cēsu līderēm
Neskaitot Morisu, problēmas sagādāja Valentiene ar saviem trīspunktniekiem (lietuviešu aizsardze realizēja četrus no deviņiem tālmetieniem). Andai (Eibelei) izdevās pretī parādīt to pašu. Pārējās spēlētājas bija bīstamas visu laiku. Ja koncentrētos uz vienu, nebūtu vajadzīgā efekta. Visvairāk sameta Morisa un Valentiene, bet pārējās tāpat deva savu pienesumu. Ne vienmēr devums ir punktos, bet (uzmanības) piesaistīšanā.

Par Baltijas līgas izveidi 2010. gada sākumā
Baltijas līgas izveidē bumba ir federācijas pusē, lai gan Latvijas basketbola savienība daudz darījusi, lai lieta ietu uz priekšu, kustinājusi formālās aktivitātes, dokumentus. Par to paldies, jo tas tiek darīts Latvijas basketbolam. Domāju, gala rezultāts būs.

Par nākamo Eirolīgas spēli
Nākamā vēlme ir kārtīgi cīnīties Eirolīgas izbraukumā Itālijā. Tas nekas, ka Taranto ir uzvarējusi „Ros Casares” un citas komandas. Spēlēsim uz uzvaru, jo nevar nekur piekāpties.

Aigara Neripa vēlējums Ziemassvētkos
Savai komandai vēlu saglabāt kaujiniecisku noskaņojumu, psiholoģiski nepadoties ne zaudējumiem, ne pārāk lielām veiksmēm. Būt stabiliem uz kājām, to vēlu visiem. Neskatoties uz neveiksmēm vai veiksmēm, vienmēr piezemēti izturēties pret visām lietām, lai tās būtu reālas un stabilas. Tad būs miers un labsajūta visiem cilvēkiem, kā tam jābūt Ziemassvētkos.