Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Lidošana vēja tunelī, šaušana pa 3D mērķiem - izvirzīti Gada balvas sportā nominanti

Lidošana vēja tunelī, šaušana pa 3D mērķiem - izvirzīti Gada balvas sportā nominanti
Ketija Nēringa-Martinsone. Foto: Northmen

Kļuvuši zināmi pretendenti uz Gada balvas sportā nominācijām, turklāt šogad starp pretendentiem iekļauti vairāki sportisti, kurus pat varētu dēvēt par "pseido sporta" pārstāvjiem - uz Latvijas labākā sportista balvu pretendē lidotājs vēja tunelī, bet par labāko sportisti varētu tikt atzīta loka šāvēja, kura šogad triumfēja Eiropas 3D čempionātā, sportistiem sacenšoties apvidus loka šaušanā pa 3D dzīvnieku maketiem.

Balsošana par Latvijas labākajiem sportistiem šogad notiek trijās kārtās. Vispirms līdz 31. oktobrim kandidātus izvirzīja Latvijas sporta federācijas, Latvijas Olimpiskā vienība (LOV), sporta apvienības un savienības, nozares eksperti, kā arī citas kompetentas personas. Tālāk no 12. līdz 21. novembrim elektroniskā formātā notiek otrā kārta, kurā piedalās Latvijas Sporta federāciju un savienību vadītāji - prezidenti, ģenerālsekretāri, izpilddirektori (katrai federācijai - 2 balsis), Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomiteja un amatpersonas, Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) valdes locekļi, LOV speciālisti, sporta žurnālisti un mediji, Latvijas Nacionālā sporta padome, kā arī Neatkarīgi sporta eksperti pēc žūrijas prezidija lēmuma. Savukārt trešajā kārtā notiks aizklāts 12 cilvēkus lielas žūrijas balsojums.

Tā kā otrajā kārtā jau ir fiksēts kandidātu saraksts, kas var tikt mainīts vien ar žūrijas prezidija (Igo Japiņš, Aldons Vrubļevskis, Einars Fogelis) lēmumu, Sportacentrs.com iepazīstina ar pretendentu saraksta "spilgtākajiem mirkļiem".

Uz labākā sportista titulu ir 19 pretendenti, no kuriem daudzi pārstāv olimpiskos vai citus prestižus sporta veidus un tajos guvuši lielus sasniegumus. Šeit gan īpaši jāizceļ, ka iespējams atsevišķi balsot gan par kamaniņu braucēju Juri Šicu, gan par viņa brāli un ekipāžas partneri Andri Šicu, bet starp pretendentiem nav Jāņa Strengas, kurš bija Oskara Melbārža bobsleja divnieku ekipāžas stūmējs Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, izcīnot bronzas medaļu.

Tomēr vairāki kandidāti ir vēl plašākas ievērības vērti. Tā starp, piemēram, Oskaru Melbārdi, Mairi Briedi un Paulu Jonasu (motoru sporta veidu pārstāvji iepriekš nevarēja kandidēt uz gada labākā sportista balvu) uz kļūšanu par Latvijas gada sportistu pretendē skeitbordists Jānis Kuzmins (organizatoru norādītie sportista sasniegumi - 1.vieta Pasaules čempionātā skeitbordā slalomā (līnijslaloms, speciālais slaloms – 1.vieta, milzu slaloms – 2.vieta, kopvērtējumā – 1.vieta), 1.vieta Eiropas čempionātā slalomā), lidotājs vēja tunelī Toms Īvāns (1.vieta Pasaules čempionātā "Open freestyle" klasē, 3.vieta Eiropas iekštelpu "skydiving" (lidošana vēja tunelī) čempionātā, 1.vieta Pasaules kausā Bahreinā. Uzstādījis Ginesa rekordu, izpildot visvairāk triku vienas minūtes laikā vēja tunelī) un armvrestlinga cīkstonis Vladislavs Krasovskis (1.vieta Eiropas čempionātā ar labo un kreiso roku, 2.vieta Pasaules čempionātā ar kreiso roku, 6.vieta Pasaules čempionātā ar labo roku, Latvijas absolūtais čempions).

Tāpat jāizceļ, ka starp pretendentiem uz valsts labākā sportista balvu nav iekļauts Kristaps Porziņģis. Kā nosaka, pasākuma nolikums, sportistu vērtēšanas atskaites periods ir no 2017. gada 1. decembra līdz 2018. gada 30. novembrim. Porziņģis februāra sākumā guva smagu traumu, līdz ar to divus mēnešus no atskaites laika viņš bija Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) superzvaigzne, tomēr ar to nav izrādījies pietiekami, lai spēlētājs iekļūtu starp 19 valsts labākajiem sportistiem. Šajā sarakstā no basketbolistiem ir vienīgi Jānis Strēlnieks.

Starp dāmām uz gada labākās sportistes balvu izvirzītas tikai deviņas sportistes, no kurām atsevišķi var balsot gan par Tīnu Graudiņu, gan Anastasiju Kravčenoku. Tomēr šeit īpaši izceļama kandidāte ir loka šāvēja Ketija Nēringa-Martinsone, kuras panākums aprakstā minēts "1.vieta Eiropas 3D čempionātā WAE (World Archery Europe)". Kā šovasar rakstīja Sportacentrs.com, šajās sacensībās sportisti sacentās apvidus loka šaušanā pa 3D dzīvnieku maketiem.

Neskatoties uz to pārstāvju iekļaušanu arī galvenajos balsojumos, šogad saglabātas nominācijas "Labākais/-ā tehnisko sporta veidu sportists/-e" un "Labākā Latvijas komanda individuālajos sporta veidos". Starp individuālajām komandām īpaši izceļama taku orientēšanās komanda Ilze Lapiņa/Laura Elīza Lapiņa/Kristaps Mierlauks, kas šogad Daugavpilī izcīnīja otro vietu pasaules čempionātā stafetē atklātajā grupā. Daugavpils pasaules čempionātā sacensības notika uz precizitāti un liela daļa sportistu, kuri tur piedalījās, bija invalīdi. Arī Latvijas Paralimpiskā komiteja, piesakot pasaules čempionātu, rakstīja: "Daugavpilī norisināsies Pasaules taku čempionāts cilvēkiem ar kustību traucējumiem." Taku orientēšanās kopumā tiek raksturots kā demokrātisks sporta veids, kurā vienlīdzīgi var sacensties gan veseli cilvēki, gan cilvēki ar kustību traucējumiem.

Uz Latvijas labākā trenera balvu nominēts armvrestlinga treneris Raimonds Liepiņš, kamēr Latvijas labākās sporta spēļu komandas titulam ir tikai trīs pretendentes - "TTT Rīga" basketbola komanda, Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība un Latvijas vīriešu hokeja izlase. Tas nozīmē, ka pēc žūrijas ieskatiem nav bijusi neviena cita cienījama komanda, lai iekļūtu pat starp kandidātēm, un otrās kārtas balsojums ir vien simbolisks, jo tālāk tiks visas trīs šīs komandas. Eiropas čempionāta finālu sasniegusī Latvijas U18 basketbola izlase šajā kategorijā nav iekļauta, jo reglamentā noteikts, ka U18 un jaunākas vecuma grupas nevar pretendēt.

Gada uzlecošās zvaigznes balvai ir 16 pretendenti, starp Ievu Maļuku, Mārtiņu Sesku, Sindiju Bukšu un Artūru Žagaru, esot arī, piemēram, skeitbordistei Marei Ērikai Beltai (2.vieta Pasaules čempionātā skeitborda slalomā (līnijslalomā – 1.vieta, speciālajā slalomā – 2.vieta), 1.vieta Eiropas čempionātā skeitborda slalomā), kā arī ušu sportistēm Janai Kosenko (1.vieta Eiropas Taijiquan un Neijiaquan čempionātā) un Marijetai Tarabrinai (2.vieta Eiropas U-šu čempionātā junioriem).

"Latvijas Gada balva sportā 2018" noslēguma ceremonija norisināsies 21. decembrī kinoteātrī “Splendid Palace”. Tajā tiks pasniegtas balvas kopā 17 nominācijās.




, 2018-11-13 17:32, pirms 5 gadiem
Tas vēja tunelists tagad tiek grūsts gan priekšā, gan pakaļā.
, 2018-11-13 18:20, pirms 5 gadiem
No raksta:

"... kā arī Neatkarīgi sporta eksperti pēc žūrijas prezidija lēmuma."

Kāds no SC komentētājiem ir uzaicināts?
, 2018-11-13 18:25, pirms 5 gadiem
Šie Taku-O komandas dalībnieki taču nav ar veselības traucējumiem! Pirms taisīt PR, vajag taču tik daudz noskaidrot.
, 2018-11-13 18:45, pirms 5 gadiem
Tas pasākums pēdējos gados ir sevi izsmēli, vai nu organizatoriem viss ir tā piegriezies ka neko jaunu un interesantu nevar izdomāt vai arī mēs vienkārši nemākam uzturēt ilgstošu uzmanību pat uz tik nozīmīgu pasākumu!

Katrā ziņā ja arī šogad būs vakara vadītāji no LTV tad tas jau būs beigu sākums šim pasākumam.

Bet gan jau Jokstam ar Vaikuli vajag "haltūru" piespēlēt un viss atkal notiks!
, 2018-11-13 18:46, pirms 5 gadiem
Dukuri paliks tukšā. Priekā!
, 2018-11-13 18:56, pirms 5 gadiem
neredzu problēmu - ja cilvēks kādā sports veidā ir labākais pasaulē, tad ir pelnījis nelielu atzinību - iekļaušanu kaut kādā milzīgā kandidātu pulkā, lai eksperti novērtē. neviens jau nesaka, ka viņi nopietni kandidāti uz pašu labāko - Gada sportista balvu.

jāsaprot arī kādā ir tā pasākuma jēga - ja būs tikai basketbolisti un hokejisti, tad visas mazās daudzās federācijas zaudēs interesi ..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-11-14 01:22, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Šie Taku-O komandas dalībnieki taču nav ar veselības traucējumiem! Pirms taisīt PR, vajag taču tik daudz noskaidrot.
Organizatori gan saka šādi ->
Daugavpilī norisinās Pasaules taku čempionāts...
, 2018-11-14 10:00, pirms 5 gadiem
Nu, vēja tunelis prasa labu fizisko sagatavotību....man šķiet, ka vajag kaut kā nodalīt sporta veidus pēc principa - vai ar to var nodarboties visu mūžu?....piemēram, ar slēpēm un riteni cilvēks draudzējas līdz sirmam vecumam, kamēr neesmu dzirdējis, ka Ekmanis šodien brauktu ar bobu veterānu mačos
, 2018-11-14 11:07, pirms 5 gadiem
Daniel rakstīja: neredzu problēmu - ja cilvēks kādā sports veidā ir labākais pasaulē, tad ir pelnījis nelielu atzinību - iekļaušanu kaut kādā milzīgā kandidātu pulkā, lai eksperti novērtē. neviens jau nesaka, ka viņi nopietni kandidāti uz pašu labāko - Gada sportista balvu.

jāsaprot arī kādā ir tā pasākuma jēga - ja būs tikai basketbolisti un hokejisti, tad visas mazās daudzās federācijas zaudēs interesi ..
No vienas puses nav žēl, bet tomēr ir komiski, ja pretendē kaut kādi frīki no sporta veidiem, par kuriem vairums nav dzirdējuši vai ja ir dzirdējuši tāpat īsti nesaprot kas tas ir.
, 2018-11-14 11:51, pirms 5 gadiem
Zigainis rakstīja: Organizatori gan saka šādi ->
http://www.visitdaugavpils.lv/daugavpili-norisinasies-pasaules-taku-cempionats-cilvekiem-ar-kustibu-traucejumiem/
Un? Kas tur tāds? Tajos mačos piedalās gan veselie, gan ar kustību traucējumiem. Izlabojiet to PR murgu, lai paši orientieristi nesajūtas neērti!
Anete Šteinberga 2024. gada 15. martā. Foto: Bourges Basket

Anetei Šteinbergai +10, "Bourges" skarbs zaudējums 1/4 fināla pirmajā spēlē

Ceturtdien, 18. aprīlī, sākās Francijas čempionāta izslēgšanas spēles basketbolā sievietēm. Anete Šteinberga un "Bourges" viesos piedzīvoja sakāvi pret "Tarbes Gespe Bigorre" ar 69:87. Ceturtdaļfinālā uzvarētājas noskaidro divu spēļu summā.
Sandis Bēts. Foto: Aleksander Lustix

"Gulbenes Buki" vēlreiz pasniedz savai pilsētai bronzas godalgas

"Ramirent" Nacionālajā basketbola līgā pie bronzas godalgām ceturtdienas vakarā tika "Gulbenes Buku" basketbolisti, kuri trešajā sērijas spēlē ar 84:75 pārspēja "Rīgas Stradiņa Universitāti".
Grieta Taranda 2024. gada 18. aprīlī. Foto: Ritvars Stankevičs

RSU pirmajā finālspēlē 30 minūtes cienījami noturas pret TTT

TTT basketbolistes ceturtdien, 18. aprīlī, viesos uzvarēja Rīgas Stradiņa Universitāti ar 73:46, Latvijas finālsērijā līdz divām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0. Ieva Pulvere uzvarētāju labā guva 20 punktus. Nākamā spēle 20. aprīlī Daugavas sporta namā.