Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Riga Ghetto Basket" neizdodas iekļūt Pasaules tūres posma finālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Riga Ghetto Basket" neizdodas iekļūt Pasaules tūres posma finālā
Nauris Miezis. Foto: FIBA

Pasaules tūres posma 3x3 basketbolā, kas risinās Ķīnas pilsētā Naņdzjinā, finālā nav izdevies iekļūt "Riga Ghetto Basket" spēlētājiem. Latvieši principiālā ceturtdaļfināla duelī sakāva spēcīgo Serbijas komandu "Novi Sad", bet pusfinālā piekāpās "Edmonton" basketbolistiem.

"Riga Ghetto Basket" uz Pasaules tūres pirmspēdējo posmu ieradusies ne savā ierastajā sastāvā, jo potītes savainojumu dziedē Kārlis Lasmanis, kurš paudis cerību maksimāli labi sagatavoties olimpiskajam kvalifikācijas turnīram, kas nākamā gad martā notiks Indijā. Ķīnā Latvijas komandu pārstāvēt bija gatavi Nauris Miezis, Artūrs Strēlnieks, Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars. Latvieši vakar izcīnīja vienu uzvaru divās spēlēs, ar ko pietika iekļūšanai ceturtdaļfinālā.

Tajā pretī stājās, iespējams, principiālākie pretinieki no Serbijas, "Novi Sad" basketbolisti, kuri pārliecinoši uzvarēja savā grupā. Serbi spēli sāka ar ciešu aizsardzību, bet tas neliedza Strēlniekam atklāt mača rezultātu. Pēc tam Krūmiņam bija iespēja izpildīt divus soda metienus, bet precīzs bija tikai viens. Ko neizdevās paveikt ar soda metieniem, to izdevās ar traku tālmetienu (4:1). Neilgi pēc tam arī Miezis trāpīja no distances, palielinot latviešu pārsvaru līdz četriem punktiem.

Ja vakar "Riga Ghetto Basket" basketbolistiem spēle nevedās, tad šodien gan viss gāja no rokas. Pēc trīs nospēlētām minūtēm Miezis trāpīja vēl vienu tālmetienu, panākot 10:3. Serbi sāka vairāk paļauties uz tālmetieniem, kas nekrita grozā. Ieilgušo sauso periodu pārtrauca Dušans Buluts, kurš trāpīja no distances. Pēc tam Čavaram neizturēja nervi, par ko saņēma tehnisko piezīmi. Tādējādi Buluts spēles vidū sadeldēja deficītu līdz trīs punktiem (9:12). Pasaules ranga galvgalī esošais Buluts turpināja vilkt savu komandu, bet latviešiem izdevās saglabāt vadību. Pēc Krūmiņa diviem precīzajiem soda metieniem "Riga Ghetto Basket" bija vadībā ar 16:11.

Atslābt nedrīkstēja ne uz brīdi, ko latvieši arī darīja. Divas minūtes līdz spēles laika beigām Latvijas komandai vēl joprojām bija sešu punktu pārsvars un trīs punkti līdz uzvarai spēlē. Pēdējā minūtē "Novi Sad" basketbolistiem jau nolaidās rokas. Latvieši nospēlēja sekmīgi līdz galam un izcīnīja uzvaru ar rezultātu 21:15.

Tādējādi "Riga Ghetto Basket" cīnījās turnīra pusfinālā. Viņiem pretiniekos bija Kanādas komanda "Edmonton", kas ceturtdaļfinālā ar 21:15 pārspēja "NY Harlem". Spēles sākums komandām nebija rezultatīvs. Strēlnieks ar tālmetienu atklāja rezultātu, bet tad turpinājās neprecīzo mietienu lietus no visām pozīcijām. Pēc divām spēlētām minūtēm "Edmonton" basketbolisti spēja pārņemt vadības grožus savās rokās, bet situāciju ar otro precīzo tālmetienu mainīja Strēlnieks. Čavaram ar caurgājienu izdevās atjaunot divu punktu pārsvaru, bet pretinieki atbildēja ar precīzu tālmetienu - 6:6.

Spēles otrā daļa labāka padevās "Edmonton" basketbolistiem, kuri izvirzījās vadībā ar 14:10. Latviešiem traucēja arī sakrātās piezīmes, kas neļāva gana agresīvi spēlēt aizsardzībā, neriskējot zaudēt punktus. Trīs minūtes līdz spēles laika beigām "Edmonton" palielināja pārsvaru līdz pieciem punktiem, bet Miezis atbildēja ar precīzu tālmetienu. Sekoja pārkāpums un divi soda metieni pretiniekiem, kas atmeta latviešus atpakaļ (12:17). Latvijas kvartets vēl centās kaut ko saglābt, bet noturēt aizsardzību neizdevās. Čavara brīvais tālmetiens varēja sadeldēt deficītu līdz minimumam, bet tas nebija sekmīgs. Miezis sadeldēja deficītu līdz diviem punktiem, bet tad noteikumus pārkāpumu fiksēja Strēlniekam. Sekoja divi soda metieni un spēle galā.

Līdz ar to "Riga Ghetto Basket" zaudēja pusfinālā ar 17:21 un noslēdza šo Pasaules tūres posmu. Šis latviešiem bija pirmais zaudējums pusfinālā šajā sezonā kādā no Pasaules tūres posmiem, jo allaž pārsvarā izdevies sasniegt finālu, bet Meksikā sanāca izstāties jau ceturtdaļfinālā. "Riga Ghetto Basket" tika klasificēta ceturtajā vietā, saņemot par to arī 8000 ASV dolāru lielu naudas balvu.

     [+] [-]

, 2019-10-13 11:37, pirms 4 gadiem
Laba ziņa! Malači - tā turpināt!

  -3 [+] [-]

, 2019-10-13 12:22, pirms 4 gadiem
Nedēļas notikums.

     [+] [-]

, 2019-10-13 12:37, pirms 4 gadiem
Es nesaprotu. Pirms tam bija info ka ar PČ medaļu jau pietiek olimpiskajām spēlēm, vai tad nē? Kāpēc jāsagatavojās olimpiskajam kvalifikācijas turnīram tādā gadījumā? Kāds var lūdzu ieviest skaidrību?
Paldies

  -1 [+] [-]

, 2019-10-13 12:52, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Nedēļas notikums.
pakakāt vari arī uz sava dīvāna, nav ko te smirdēt

  -2 [+] [-]

, 2019-10-13 13:01, pirms 4 gadiem
adidzis rakstīja: pakakāt vari arī uz sava dīvāna, nav ko te smirdēt
Žēl, ka nav basketbola 2x2, 4x4 utt, ne?

     [+] [-]

, 2019-10-13 13:08, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Žēl, ka nav basketbola 2x2, 4x4 utt, ne?
Toties ir orientēšanās skrējiens un soļošana. Uz priekšu, izbaudi!

  +1 [+] [-]

, 2019-10-13 13:58, pirms 4 gadiem
Malači vienalga!

     [+] [-]

, 2019-10-13 14:16, pirms 4 gadiem
adidzis rakstīja: Toties ir orientēšanās skrējiens un soļošana. Uz priekšu, izbaudi!
Un ko Tu ar šito gribēji pateikt?

  -1 [+] [-]

, 2019-10-13 18:53, pirms 4 gadiem
adidzis rakstīja: Toties ir orientēšanās skrējiens un soļošana. Uz priekšu, izbaudi!
Ko kungs pīpē?