Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Talantīgais peldētājs Rudavs nesīs Latvijas karogu jaunatnes olimpiādes atklāšanā

Talantīgais peldētājs Rudavs nesīs Latvijas karogu jaunatnes olimpiādes atklāšanā
Latvijas sportisti Buenosairesā. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Latvijas karogu trešo pasaules jaunatnes olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā Buenosairesā nākammēnes nesīs talantīgais peldētājs Didzis Rudavs, ceturtdien pavēstīja Latvijas Olimpiskā komiteja.

Sacensības notiks no 6. līdz 18. oktobrim, pulcējot jauniešus no visas pasaules. Latvijas komandu pārstāvēs 19 sportisti deviņos sporta veidos. Ceturtdien notika olimpiskās komandas prezentācija, kurā tika paziņots, ka, pretēji šonedēļ izziņotajam sastāvam, 3x3 basketbolā startēs Jānis Kāposts, Reinis Krūmiņš, Niks Salenieks un Aivars Dambis. Iepriekš sastāvā Kāposta, Dambja un Krūmiņa vietā bija Rodrigo Būmeisters, Adrians Šnipke un Edvards Reinis Mežulis, pēdējiem diviem no viņiem šovasar gūstot medaļu Eiropas U18 čempionātā klasiskajā basketbolā.

Tikmēr par Latvijas delegācijas karognesēju nosauca Rudavu, kurš šovasar izcīnīja sudrabu Eiropas jaunatnes čempionāta 50 metru brasa distancē.

"Jūs esat kļuvuši par pilntiesīgiem Latvijas olimpiešu saimes locekļiem. Buenosairesā piedalīsies gandrīz 4000 pasaules labākie jaunie atlēti, kuru vidū jūs būsiet savas valsts pārstāvji. Būt par olimpieti nav tikai prieks par paveikto darbu, tas ir arī gods un pagodinošs pienākums, kas uzliek papildus atbildību," uzrunā sportistiem teica LOK prezidents Aldons Vrubļevskis. "Jūs pārstāvēsiet visu Latviju, tāpēc aicinu būt pietiekami atbildīgiem, gatavoties ļoti atbildīgi saviem līdz šim atbildīgākajiem startiem. Iespējams, kādam šīs sacensības būs izšķirošas, lai izlemtu par dzīves saistīšanu ar profesionālo sportu, bet līdzdalība olimpiādē atstās neizdzēšamas pēdas jūsu biogrāfijā."

"Primārie jums būs starti, tomēr Buenosairesā jums būs iespēja gan izbaudīt citu tautu kultūru gan iepazīt Argentīnu, mājās atgriežoties ne tikai priecīgi par sportiskajiem panākumiem, bet arī gandarīti par Argentīnā iegūto informāciju un jauniem draugiem," teica LOK prezident. "Latvija no iepriekšējām spēlēm atgriezusies ar medaļām, to novēlu arī mūsu komandai."

"Atlase federācijās tika organizēta vairāk nekā gada garumā. Katrs no šiem sportistiem, kurš iekļauts komandā, ir vai nu uzrādījuši atbilstošu rezultātu, vai paši piedalījušies kvalifikācijas sacensībās. Piemēram, jaunā olimpiskā sporta veida "breakdance" pārstāve Anastasija Solovjova brauca uz diviem speciāliem turnīriem, kuros notika kvalifikācija, lai piedalītos olimpiskajās spēlēs," vēlāk sarunā ar medijiem stāstīja Vrubļevskis, nesolot, ka delegācija atgriezīsies ar godalgām. "Lai tiktu pie medaļām, bieži vien ir veiksmes faktors. Īpaši jaunatnes sportā, kur atlētiem nav tik liela pieredze un meistarība. Šie sportisti, kuri atlasījušies spēlēm, ir starp labākajiem savā kontinentā, bet tas nenozīmē, ka viņi ir starp labākajiem pasaulē. Sacensības šādā vecumā pasaules līmenī notiek ļoti maz, tāpēc ir grūti prognozēt, kur kāds var vai nevar gūt panākumus. Ja būs medaļas, būsim visi priecīgi."

Starp sportistiem īpaši jāizceļ, ka 3x3 basketbola izlasē iekļauts arī Adrians Šnipe, kurš augustā piedalījās Eiropas U18 čempionāta klasiskajā basketbolā finālā. BMX riteņbraukšanā viens no lielākajiem favorītiem būs Edvards Glāzers, bet svarcelšanā dāmām - Daniela Ivanova. Peldēšanā par augstām vietām vajadzētu cīnīties Didzim Rudavam un Ievai Maļukai, kamēr tenisā spēlēs viena no šī brīža labākajām junioru sportistēm pasaulē Daniela Vismane.

I Jaunatnes olimpiskās spēles notika pirms astoņiem gadiem, kad Singapūrā, Latvijai 11 sportisti atnesa vienu medaļu – šķēpa mešanā bronzu izcīnīja Intars Išejevs, savukārt pirms četriem gadiem – II jaunatnes olimpiskajās spēlēs Naņdzjinā (Ķīna) Latvija bija pārstāvēta ar 13 jaunajiem atlētiem un mājās tika pārvestas trīs bronzas godalgas. Augstos panākumus sasniedza svarcēlāja Rebeka Koha, šāvēja Agate Rašmane un tenisiste Aļona Ostapenko.

Latvijas olimpiskās komandas "Buenosairesa 2018" sastāvs:

Sporta veidsSportistsTreneris
Basketbols 3X3Jānis KāpostsJānis Āre
Reinis Krūmiņš
Niks Salenieks
Aivars Dambis
BMX frīstailsPatriks VīksnaOlafs Lakučs
BMXAirisa Elizabete GaliņaOlafs Lakučs
Edvards Glāzers
BreakdanceAnastasija SolovjovaJānis Bērziņš
PeldēšanaDidzis RudavsAstra Ozoliņa
Jānis Vitauts SiliņšJūlija Kuzmina
Ieva Maļuka
Arina Baikova
SvarcelšanaDaniela IvanovaUlvis Bērzons
ŠaušanaRihards ZorgeVilnis Celmiņš
TenissDaniela VismaneDaiga Juška
VieglatlētikaPatrīcija CīruleLeonīds Strekalovskis
Eliza Marija Kraule
Nora Ķigure
VingrošanaOļegs IvanovsIgors Vihrovs

Francis Lācis un Zigmārs Raimo (no kreisās). Foto: Rīgas Zeļļi
10

3x3 izlasē spēlējošie Lācis un Raimo šajā sezonā ''Zeļļos'' neatgriezīsies

Portālam ''Sportacentrs.com'' zināms, ka Rīgas ''Zeļļi'' atlikušo sezonu aizvadīs tādā sastāvā, kādā iesākuši Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas mačus. Lai arī 3x3 basketbola izlase jau ir nodrošinājusi vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs, nedz Franča Lāča, nedz Zigmāra Raimo atgriešanās komandā šajā sezonā netiek sagaidīta.
Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.
Reinis Avotiņš. Foto: Ģirts Gertsons
4

"Liepājai" jāpanāk izlīdzinājums vai jāsāk kalt atvaļinājuma plāni

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfināla stadijā šovakar pulksten 19:00 tiks aizvadīta sērijas ceturtā spēle starp "Liepāju" un "Ogri". Liepājnieki centīsies pagarināt savu sezonu un panākt piekto spēli, kamēr ogrēnieši lūkos tikt pie pusfinālu atvedošā panākuma sērijā, kurā šobrīd ar 2-1 priekšā ir Ulda Švēdes komanda.