Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

BIMBAMBOLS: LIELAIS GALDS NOSAUC VAINĪGOS NEPELNĪTAJĀ NEVEIKSMĒ

BIMBAMBOLS: LIELAIS GALDS NOSAUC VAINĪGOS NEPELNĪTAJĀ NEVEIKSMĒ
Turpmāk mūsu kalendāros 18.janvāra vārda dienas gaviļnieku sarakstā nebūs vārda "Antons".

B

Labvakar!

Ir grūti jūs uzrunāt pēc vakardienas fatālās neveiksmes. Sāp, kremt, griež, žņaudz, ir rūgts kamols kaklā... nezinu, vai pat tas spēj aprakstīt visu to sāpi, tās pārestības, to netaisnības sajūtu...

Mēs taču bijām pelnījuši, mēs taču bijām labākie...

Lielā Galda brokastis tās biedri šodien sāka ar svinīgu zelta medaļu noņemšanu no kakla, salikšanu lādītē un lēmumu par to glabāšanu līdz nākamajam turnīram. Puiši sola, ka būs. Ar zelta medaļām kaklā Lielā Galda biedri, tāpat kā visa latviešu tauta un tās mīļotie basketbolisti, treneri, un funkcionāri, staigāja jau kopš augusta trešās dekādes.

Apzinātā pretinieku mānīšana Klaipēdas turnīrā vēl vairāk nostiprināja pārliecību par šī čempionāta vienīgo pieņemamo mērķi- kā minimums, zelts! Pārdzinēja (atgādinājums- trenera Bagatska iesauka kopš 1993.gada Eiropas čempionāta, kad viņš turnīra vidū kopā ar Aici Zeidaku pameta komandu, lai pārdzītu mājās lietotu Opelīti par dažiem simtiem vācu marku) koķetēšana ar žurnālistiem, piezemēti runājot tikai par iekļūšanu finālā, neizturēja nekādu kritiku- sak, ja jau būsim finālā, ko tad mēs tur darīsim? Zaudēsim? Kam? Kuri gan būtu tie izredzētie, kuriem mēs vēl varētu zaudēt? Tikai zelts, nekādu diskusiju. Turklāt, šis taču ir tukšais Eurobasket, kurā komandas ieradušās novājinātos sastāvos, daudzas bez līderiem.

Jebkurš fiasko (Latvijas sportā gan tādi gadās ļoti reti, jo esam klasiska sportistu nācija ar izteiktu uzvarētāju mentalitāti) ir paškritiski jāanalizē, jāatrod vainīgie un tie jāsoda pēc nopelniem.

Līdz ar to, Lielā Galda darba kartībā šodien bija nosaukt 5 (piecus) galvenos vainīgos zelta medaļu neizcīnīšanā, kā arī pieņemt lēmumu par taisnu sodu vainīgajiem.

Iepazīstinu ar protokolu un tajā stingri iegrāmatotajiem lēmumiem:

1. Antoška Rendolfs.

Galvenais vaininieks pie izlases fiasko. Tik pretīgu purnu sen nebija nācies redzēt. Turklāt, neaizmirsīsim, ka tieši Rendolfs savulaik darbojās tajā leģendārajā Goldensteitas Warriors kartelī, kas pazudināja Andri, nedodot viņam piespēles un pienācīgu spēles laiku! Slovēnijas izlases vadība labi zināja, ka Antonam ir pieredze latviešu pazemošanā un iznīcināšanā, tāpēc laicīgi naturalizēja šo briljanta gabaliņu, zinot, ka tādējādi izdosies neitralizēt galvenos Eiropas čempionāta zelta medaļu pretendentus.

Lēmums:
No 2018.gada un arī turpmāko gadu kalendāra 18.janvāra vārda dienu saraksta neatgriezeniski svītrot vārdu "Antons". Patiesībā jau to vajadzēja izdarīt pirms vairākiem gadiem, kad Minskas Pasaules ledus hokeja čempionātā tiesnesis Antons Jeržābeks Latvijas izlasei nozaga zelta medaļas, neieskaitot tīri gūtus vārtus pret mājiniekiem.

2. Slovēnijas basketbolistu aktieru trupa.

Tik lielisku tēlošanu pieredzējušais Pārdzinējs (saukts arī par Zelta roku) neesot savā basketbola spēlētāja un trenera karjerā piedzīvojis. Kopš kura laika basketbola turnīros piedalās aktieri, teātra trupas? Jā, savulaik mākslinieks Jānis Anmanis rīkoja Mākslas dienu basketbola turnīru, kurā bieži ļoti veiksmīgi startēja arī Dailes teātra aktieru komanda (Paukštello, Varis Vētra un citi). Bet tā taču ir pagātne. Pārdzinējs tik dziļi bija iekritis izrādes baudīšanā, slovēņu aktieru klases vērtēšanā, ka mazliet piemirsās paša komandas darbība basketbola laukumā. Bet vai par to var pārmest īstenam mākslas baudītājam? Kur skatās FIBA?

Lēmums:
LBS izveidot kvalitatīvu petīciju un sūtīt FIBA, stingri pieprasot aizliegt Eiropas kontinenta basketbola čempionātā valstu izlasēm startēt ar aktieru komandām, tādējādi degradējot basketbola garu un turnīra patieso misiju- noskaidrot labāko basketbola, nevis teātra komandu.

3. Latvijas-Slovēnijas spēles tiesneši.

Secīgi iepriekšējiem diviem punktiem, par teātra uzveduma pieļaušanu basketbola laukumā un Antona Rendolfa klajo ņirgāšanos par latviešu tautu, līdzatbildība ir jāuzņemas arī spēles tiesnešu korpusam. Kāpēc neieskaitīja latviešu precīzo tālmetienu pirmās ceturtdaļas noslēgumā? Visa Latvija uzskatīja, ka bija jāskaita.
Sportacentrs basketbola aprakstnieks Andrejs Siliņš savā tvitera kontā ļoti precīzi rakstīja- zālē prasās pēc "F..k jū referī!". ( https://twitter.com/AndrejsSilins/s... ).
Un tieši to pašu norāda viens no vislabāk apmaksātajiem basketbola aģentiem un menedžeriem Jānis Porziņģis ( https://twitter.com/JPorzee/status/... )

Lēmums:
Turpmāk Latvijas izlases basketbola spēles visos turnīros ir jātiesā Latvijas basketbola tiesnešiem, kā to novērojām Latvijas-Lietuvas un citos mačos Arēnā pirms Eiropas čempionāta. Tas garantēs mūsu basketbolistu pasargāšanu no klajas ņirgāšanās gan par mūsu puišiem un treneriem, gan basketbolu kopumā.

4. Edgars Jaunups.

Šis Polam Makartnijam līdzīgais bijušais basketbolists, tagad basketbola funkcionārs un eksperts nodrošina to, ka Latvijas basketbolam nav veiksmes un nebūs. To atzina Latvijas basketbola Ģenerālis, skaidri savā Twitter kontā norādot viņa seksuālo piederību. Lielais Galds par šo jautājumu ir ieinteresējies, jo homoseksuālisma skandāli Latvijas basketbolā nav novērojami pirmo reizi.

Lēmums:
Tuvākajā laikā Lielā Galda atbildīgajiem pārstāvjiem sazināties ar Lindu Leen un Katrīnu Leiškalni (tagad Jaunupu), noskaidrojot, vai burzīšanās kopā ar šīm daiļavām Edgaram ir bijis tikai acu aizmālēšanas projekts, vai patiešām viņš ir bijis arī lielisks mīlnieks gultā, apliecinot savu piederību heteroseksuālo vīriešu kopienai.

5. Veiksme.

Veiksme kārtējo reizi mums uzgrieza muguru. Latvijas izlase ļoti paļāvās uz Veiksmi tālmetienos un citās darbībās, taču pati Veiksme šoreiz izrādījās nodevēja. Izrādās, viņa sevi jau bija apsolījusi Dončičam.
Bledas (Slovēnijā) pilsētiņā ir skaists ezers, zem kura, kā vēsta leģendas, mitinoties viņas augstība Veiksme. Jūlija pašā viducī turp bija devies jaunais, skaistais, pievilcīgais Luka Dončičs. Atjājis baltā zirgā viņš nolaidās ezera dzelmē un tur satika savu izredzēto. Viņš bildināja skaisto jaunavu, metoties uz labā ceļa un prasot:"Vai Tu būsi mana?". Veiksme pagriezās un kaut kur aizgāja. Dončičs jau grasījās ienirt ezera ūdeņos, kad Veiksme atgriezās ar basketbola bumbu rokās. Un viņa teica:"Luka, aizver acis, ņem to bumbu un met!". Un Luka paņēma bumbu abās rokās un no kājstarpes atmuguriski pāri galvai svieda bumbu sev nezināmā virzienā. Kad viņš atvēra acis, viņš ieraudzīja kā bumba, apmetusi slaidu, milzīgu loku, iekrīt pazemes pils vienīgajā basketbola grozā, nemaz neskarot stīpu. Viņš pasmaidīja un arī Veiksme pasmaidīja viņam. Abi metās apskāvienos, pilī atskanēja mūzika un saderinājušies jaunieši ļāvās kaislīgam skūpstam un turpmākajai kopdzīvei līdz "nāve viņus šķirs".

Lēmums.
Jau oktobrī uz Bledas ezera pazemes pili sūtīt siržu lauzēju kolektīvu sekojošā sastāvā: Dinārs Kvedovs (pieredzējis mīlnieks ar simpātisku vaigu), Žanis Peiners (kopts matu sakārtojums, daiļš augums), Edgars Buļs (neatvairāms smaids un humora izjūta), Valdis Valters (kā labi noturēts vīns) un Edgars Šneps (intelektuāls maigā tipa vīrietis ar patīkamu balsi). Šim pieciniekam dot uzdevumu atvilt Veiksmi Dončičam un piedāvāt daiļavai Kristapa (KP6) roku. Bagātīgais pūrs, kurā līdzi nāk arī divi brāļi, varētu būt gana spēcīgs arguments panākumam.

Sēdi protokolēja un mazo lietotāju iepazīstināja

Bimbambols

1 2 44 komentāri
Slēpts komentārs: Mīlas Bimbambols
Slēpts komentārs: Mīlas Bimbambols
Slēpts komentārs: Mīlas Bimbambols

  +1 [+] [-]

, 2017-09-13 15:41, pirms 7 gadiem
Ai, nu ko tu te gurķojies.

Spēle varēja aiziet uz abām pusēm. Aizgāja uz nepareizo (Latvijai).
Turnīrs kopumā ok, laikam. Lieku 6,9 balles par vietu (gan jau 5.) , 8,1 par sniegumu turnīrā kopumā.

Izlasei ar šādu potenciālu apstāšanās 1/4 finālā bija vairāks neveiksme, nekā labs sasniegums.
Slēpts komentārs: Mīlas Bimbambols

  +4 [+] [-]

, 2017-09-13 15:47, pirms 7 gadiem
Mīlas Bimbambols rakstīja: Lasīt 5.punktu!
Tak nelasīšu.

  +4 [+] [-]

, 2017-09-13 15:48, pirms 7 gadiem
Girvičs?
Slēpts komentārs: Mīlas Bimbambols

  +3 [+] [-]

, 2017-09-13 15:58, pirms 7 gadiem
Kādēļ šāda raksta nav par bezjēdzīgāko sporta veidu Latvijā - futbolu?

  -3 [+] [-]

, 2017-09-13 16:01, pirms 7 gadiem
host22 rakstīja: Girvičs?
Kurš?
Slēpts komentārs: Mīlas Bimbambols

  -2 [+] [-]

, 2017-09-13 16:12, pirms 7 gadiem
Mīlas Bimbambols rakstīja: Lasīt manu 3.komentāru.
Labi izspēlēts.

  -1 [+] [-]

, 2017-09-13 16:20, pirms 7 gadiem
Šī bija ļoti spilgta Latvijas basketbola epizode. Un tādu mēs to atcerēsimies vienmēr!

  +2 [+] [-]

, 2017-09-13 16:38, pirms 7 gadiem
Ņirgāšanās un troļļošana pilnīgi nevietā

     [+] [-]

, 2017-09-13 16:41, pirms 7 gadiem
Labais! Vēl pie vainas bija arī tas rakstāmais Latvijas minūtes pārtraukumā, kas Pārdzinējam, kamēr viņš pats ļāvās psihošanai un histēriskai ķērkšanai uz pieaugušiem spēlētājiem, izlēca viņam no rokas, tā arī neuzzīmējis nevienu risinājumu. Turpmāk vajag normālus, konstruktīvus rakstāmos!

  -2 [+] [-]

, 2017-09-13 17:19, pirms 7 gadiem
Tieši nesen pārskatīju Liela Galda arhīvus un vismaz kādos četros rakstos redzēju pieminētu Pārdzinēja1993. gada nedarbu Bimbis to neļaus aizmirst.

Nekur citur gan to nebiju dzirdējis pieminam. Viņš cik spēles tāpēc nobastoja? A nevarēja to opeli marinēt turpat Vācijā un pārdzīt pēc čempja beigām?

  -4 [+] [-]

, 2017-09-13 17:31, pirms 7 gadiem
Swordsman rakstīja: Tieši nesen pārskatīju Liela Galda arhīvus un vismaz kādos četros rakstos redzēju pieminētu Pārdzinēja1993. gada nedarbu Bimbis to neļaus aizmirst.

Nekur citur gan to nebiju dzirdējis pieminam. Viņš cik spēles tāpēc nobastoja? A nevarēja to opeli marinēt turpat Vācijā un pārdzīt pēc čempja beigām?
Skaidrs, ka neļaus. Toreiz tas tika arī presē pieminēts, tomēr šobrīd kaut kā no sabiedrības acīm ir pagaisis fakts. Par to, vai varēja vai nevarēja vēlāk pārdzīt, nespēšu atbildēt.

  -1 [+] [-]

, 2017-09-13 17:36, pirms 7 gadiem
Mīlas Bimbambols rakstīja: Toreiz tas tika arī presē pieminēts, tomēr šobrīd kaut kā no sabiedrības acīm ir pagaisis fakts.
Sportiņā? Būs kādreiz jāaiziet uz bibliotēku palasīt arhīvus.

  -3 [+] [-]

, 2017-09-13 17:45, pirms 7 gadiem
Swordsman rakstīja: Sportiņā? Būs kādreiz jāaiziet uz bibliotēku palasīt arhīvus.
To gan neatceros. Bet es neesmu vienīgais, kurš lieliski atceras šo faktu.

  -2 [+] [-]

, 2017-09-13 17:58, pirms 7 gadiem
Izcila analīze, ar turpmākajām rīcībām.

  +2 [+] [-]

, 2017-09-13 18:18, pirms 7 gadiem
Pārdzīts tika nevis kautkāds opelis, bet Opel Ascona... Un gadījums aprakstīts žurnāla Sporta pasaule, šķiet. 1993.gada jūlija numurā...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-09-13 19:05, pirms 7 gadiem
Redaktora sleja ir, bet kur pats žurnāls?

  +1 [+] [-]

, 2017-09-13 21:51, pirms 7 gadiem
Nav pamata nolikt LV izlasi. Tiešām labi spēlēja, top3 līmenī. Turnīri nav playoff, viena neveiksmīga spēle un go home...

Rēcīgākais ir LV futbols, bet Bimbis tak futbola fanelis.
Slēpts komentārs: Mīlas Bimbambols

  +2 [+] [-]

, 2017-09-13 22:40, pirms 7 gadiem
Topik gavno, avtor gondon, DELETE

  -2 [+] [-]

, 2017-09-13 22:49, pirms 7 gadiem
A-Burts no Krievijas rakstīja: Topik gavno, avtor gondon, DELETE
Principā es Tev piekrītu.
Tomēr kā Tu domā, vai mūsu izlasē nebūtu vērts piesaistīt kādu melnādaino basketbolistu? Slovēnijas gadījumā tas nostrādāja. Kāds ir Tavs viedoklis?

     [+] [-]

, 2017-09-13 22:49, pirms 7 gadiem
Mīlas Bimbambols rakstīja: Aizsardzība noteikti bija top-3 līmenī. Jāpieliek tikai uzbrukumā. Treneris vispār ir varbūt pat labākais turnīrā. Plus Latvija vienmēr bijusi īpaši spēcīga svarīgajās, izšķirošajās spēlēs, kas ļāvusi sasniegt panākumu plejādi pasaules basketbolā. Ko vērts ir 1935.gada zelts vien.
hahahahaha lābs!

     [+] [-]

, 2017-09-13 23:10, pirms 7 gadiem
HMB-BASKETS PAARI VISAM!!! #Baltaa cilveka nakotne rakstīja: pietika ar paaris rindinam lai saprastu ka nava veerts.
...teica arī palīgskolu beidzis bomzis par raķešzinātni Īstais sapratējs atradies.

  +2 [+] [-]

, 2017-09-14 01:05, pirms 7 gadiem
Mīlas Bimbambols rakstīja: Principā es Tev piekrītu.
Tomēr kā Tu domā, vai mūsu izlasē nebūtu vērts piesaistīt kādu melnādaino basketbolistu? Slovēnijas gadījumā tas nostrādāja. Kāds ir Tavs viedoklis?
A-burts ar sirdi tak aizies. Topiks gavno, bet reizēm labs humoriņš tev ir.

Galvenais, ka futbolā viss kārtībā ar savu 130-to vietu, pa lielam tas pats, kas Eiropā basī 5.vietu noraut - tik jāierodas uz spēlēm. Trenerus ar var mainīt kā reizinātājus, mainot secību Starkovs-Andrejevs-Starkovs-Pahars-Starkovs, bet rezultāts viens - vieta pie futbola pundurvalstīm.

  -4 [+] [-]

, 2017-09-14 08:32, pirms 7 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Galvenais, ka futbolā viss kārtībā ar savu 130-to vietu, pa lielam tas pats, kas Eiropā basī 5.vietu noraut - tik jāierodas uz spēlēm. Trenerus ar var mainīt kā reizinātājus, mainot secību Starkovs-Andrejevs-Starkovs-Pahars-Starkovs, bet rezultāts viens - vieta pie futbola pundurvalstīm.
Jaunais cilvēk, raksts ir pie basketbola sadaļas! Visiem futbola faniem ir futbola sadaļa, kur apspriest futbola panākumus. Tev jādodas tur. Šeit notiek analīze par basketbolu. Nelien te, dodies uz futbola sadaļu un diskutē tur par starkoviem, andrejeviem utt.

  +6 [+] [-]

, 2017-09-14 08:36, pirms 7 gadiem
Futbola izlasi un līdzjutējus nedrīkst kritizēt, jo tas taču ir futbols, nevis kaut kādi amatieru sporti, ko spēlē tikai Latvijā un vēl divās valstīs. Futbols taču ir pasaules procesu virzītājs! Visi, kas uzdrošinās kādu amatieru sportu likt augstāk par mūsu lielisko futbolu, ir diletanti, nejēgas un vienkārši neredz "lielo bildi"!

Latvijā ir labs Eiropas līmeņa futbols, tikai mums dažreiz nepaveicas pret vājākiem pretiniekiem. Vienmēr esam nopietni pretinieki arī grandiem (spēles sākumā vienmēr ir neizšķirts!), tāpēc nav pamata kritizēt mūsu futbolistus, ja beigās dažreiz kaut kas nesanāk.

Ā, un FIFA rangs ir ļoti neobjektīvs, mums ir jābūt daudz augstāk. Spēļu rezultātiem nevajadzētu veidot rangu, jo tie nav atbilstošākais rādītājs mūsu spējām. Daudz svarīgāks ir potenciāls un mūsu iedomas, ka uz vienas kājas pārspējam Fēru salas.

  -3 [+] [-]

, 2017-09-14 08:43, pirms 7 gadiem
apeirons rakstīja: Futbola izlasi un līdzjutējus nedrīkst kritizēt, jo tas taču ir futbols, nevis kaut kādi amatieru sporti, ko spēlē tikai Latvijā un vēl divās valstīs. Futbols taču ir pasaules procesu virzītājs! Visi, kas uzdrošinās kādu amatieru sportu likt augstāk par mūsu lielisko futbolu, ir diletanti, nejēgas un vienkārši neredz "lielo bildi"!

Latvijā ir labs Eiropas līmeņa futbols, tikai mums dažreiz nepaveicas pret vājākiem pretiniekiem. Vienmēr esam nopietni pretinieki arī grandiem (spēles sākumā vienmēr ir neizšķirts!), tāpēc nav pamata kritizēt mūsu futbolistus, ja beigās dažreiz kaut kas nesanāk.

Ā, un FIFA rangs ir ļoti neobjektīvs, mums ir jābūt daudz augstāk. Spēļu rezultātiem nevajadzētu veidot rangu, jo tie nav atbilstošākais rādītājs mūsu spējām. Daudz svarīgāks ir potenciāls un mūsu iedomas, ka uz vienas kājas pārspējam Fēru salas.
Jaunais cilvēk, raksts ir pie basketbola sadaļas! Visiem futbola faniem ir futbola sadaļa, kur apspriest futbola panākumus. Tev jādodas tur. Šeit notiek analīze par basketbolu. Nelien te, dodies uz futbola sadaļu un diskutē tur.

  +6 [+] [-]

, 2017-09-14 08:47, pirms 7 gadiem
Mīlas Bimbambols rakstīja: Jaunais cilvēk, raksts ir pie basketbola sadaļas! Visiem futbola faniem ir futbola sadaļa, kur apspriest futbola panākumus. Tev jādodas tur. Šeit notiek analīze par basketbolu. Nelien te, dodies uz futbola sadaļu un diskutē tur.
Mans pienākums bija tiem dažiem nejēgām, kas uzdrošinājās ieminēties par futbolu, aizrādīt, ka futbols ir jāciena, nevis jāizrāda sava muļķība, nepamatoti aizrādot uz mūsu izlases neveiksmēm.
1 2 44 komentāri