Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Renārs Buivids

Pēc diviem mēnešiem tiks atklāta "Ghetto Basket" 11. sezona

Pēc diviem mēnešiem tiks atklāta "Ghetto Basket" 11. sezona
"Ghetto Basket" desmitās sezonas atklāšana Rīgā, Grīziņkalnā
Publicitātes foto

“Ghetto Basket” 11. sezona jau tradicionāli startēs tieši pēc diviem mēnešiem - 13. maijā Rīgā, Grīziņkalnā, trīsarpus mēnešu laikā aizvadot gandrīz 30 turnīrus jaunajā olimpiskajā sporta veidā 3x3 basketbolā. Šovasar Latvijā tiks izspēlētas divas ceļazīmes uz FIBA 3x3 basketbola Pasaules tūres posmiem, kā arī pirmo reizi valstu izlases cīnīsies par vietām Eiropas kausa finālturnīrā. Katrs spēlētājs, piedaloties “Ghetto Basket” turnīros, ar izcīnītajiem ranga punktiem veicinās Latvijas virzību uz 2020. gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

PRO GRUPAS komandu sezonas nozīmīgākais turnīrs būs “Ghetto Basket Riga Challenger”, kas 7. un 8. augustā notiks Rīgā, Grīziņkalnā. Otro gadu pēc kārtas Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) Pasaules tūres kvalifikācijas turnīru uztic rīkot biedrībai “Streetbasket”. Pagājušā gada jūlijā 16 no pasaules labākajām klubu komandām cīnījās Ventspilī, bet šoreiz šis turnīrs notiks Rīgā.

Latvijā būs divas iespējas izcīnīt vietu šajā turnīrā. Tās saņems “Sattelite” uzvarētāji 7. jūlijā Daugavpilī un 28. jūlijā Ventspilī. Organizatori noteiks arī divu īpašo ielūgumu (“Wild Card”) īpašniekus. 3. martā Maskavā pirmo ceļazīmi uz Rīgu izcīnīja “Street Beat Cup - Night League Russia” fināla čempioni “COP-GUTID” no Sanktpēterburgas.

Vēl diviem “Ghetto Basket” turnīriem Rīgā būs “Sattelite” statuss, jo Grīziņkalnā tiks izspēlētas ceļazīmes uz FIBA Pasaules tūres “Challenger” turnīriem. 13. maijā komandas cīnīsies par braucienu uz “Tinkoff Moscow Challenger” Krievijā, bet 23. maijā uzvarētājs saņems vietu “Lipik Challenger” Horvātijā.

Otro gadu pēc kārtas notiks arī “Quest” turnīru sērija, kuras likme ir dalība FIBA Pasaules tūres posmā. Čempions kļūs zināms 15. augustā Rīgā, Grīziņkalnā, bet vietu “Quest” finālā varēs iegūt uzvarot kādā no tā posmiem vai arī kļūstot par vienu no labākajām kopvērtējuma komandām.

“Quest” posmi Grīziņkalnā notiks 16. un 30. maijā, 6., 13., 20. un 27. jūnijā, 4., 11. un 18. jūlijā, 1. un 8. augustā. Ārpus Rīgas “Quest” turnīri notiks “Ghetto Basket” izbraukuma posmos - Ogrē (25. maijs), Valmierā (15. jūnijs), Krāslavā (20. jūlijs), Cēsīs (21. jūlijs), Alūksnē (3. augusts) un Rēzeknē (4. augusts), kā arī 8. jūnijā Saulkrastos.

AMATIERU GRUPAS komandu dalībnieku ierobežojošie nosacījumi paliek nemainīgi – nav atļauts piedalīties Latvijas Basketbola līgas (LBL1 un Latvijas-Igaunijas līgas) pēdējās desmit sezonās spēlējušajiem (kaut vai viena spēle), kā arī Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas (LBL2) pēdējo trīs sezonu dalībniekiem. Amatieru grupas spēles notiks visos “Ghetto Basket” turnīros Rīgā un ārpus tās. Komandas krās kopvērtējuma punktus, pretendējot uz 22 no 24 vietām 29. augusta superfinālā. Divas vietas finālturnīrā saņems “A7 tūres” kopvērtējuma divas labākās Vīriešu grupas vienības, kuru spēlētāji atbildīs Amatieru grupas noteikumiem.

SIEVIEŠU GRUPAS komandas spēles aizvadīs Rīgā un visos izbraukuma posmos, krājot “Ghetto Basket” kopvērtējuma punktus. Plānots, ka 29. augusta superfinālā piedalīsies 12 labākās komandas.

U16 MEITENES (2003. g. dz. un jaunākas) sacentīsies visos “Ghetto Basket” posmos Rīgā un izbraukuma turnīros. Plānots, ka 29. augusta superfinālā startēs 12 labākās vienības. Divas no šīm vietām saņems “A7 tūres” U15 meiteņu grupas labākās komandas.

U16 ZĒNI (2003. g. dz. un jaunāki) šādā formātā Rīgā, Grīziņkalnā sacentīsies reizi divās nedēļās, kā arī visos izbraukuma posmos. Savukārt pārējos turnīros Rīgā šīm komandām būs iespēja izmēģināt spēkus Amatieru grupas spēlēs. Ja vecuma ierobežojumi visiem spēlētājiem atbildīs arī U15 grupas (2004. g. dz. un jaunāki) nosacījumiem, tad viņiem būs iespēja katru otro nedēļu spēlēt šajā turnīrā. U16 zēnu grupas sezonas kopvērtējumā tiks ņemti vērā tikai rezultāti, kuri sasniegti tieši šajā vecuma grupā. Plānots, ka 29. augusta superfinālā piedalīsies kopvērtējuma 14 labākās komandas, kā arī “A7 tūres” sezonas divas labākās vienības U16 grupā.

JAUNIEŠU GRUPĀS šovasar vecuma grupu skaits dubultosies. Katru otro nedēļu “Ghetto Basket” turnīros Grīziņkalnā notiks spēles U15, U13 un U11 grupā, bet citās nedēļās – U16, U14 un U12 grupā. Katrā no šīm vecuma grupām būs atsevišķs sezonas kopvērtējums, tādēļ būs iespēja komandām startēt atšķirīgos sastāvos, lai spēlētāju atbilstu vecuma grupu nosacījumiem. 22. augustā Grīziņkalnā notiks U15, U13 un U11 grupu finālturnīrs, bet 29. augustā – U16, U14 un U12 grupu čempionu noteikšana.

Plānots, ka katrā vecuma grupa finālturnīrā startēs pa 16 labākajām komandām. U16, U14 un U12 grupā pa divām ceļazīmēm uz finālturnīru iegūs “A7 tūres” attiecīgo vecuma grupu labākās divas vienības, bet U11 grupas finālā “A7 tūri” pārstāvēs divas labākās U10 grupas komandas.

DALĪBAS MAKSA. Pro grupas komandām dalība “Ghetto Basket” turnīros ar “Sattelite” statusu (13. maijs un 23. maijs Rīgā, 7. jūlijs Daugavpiī, 28. jūlijs Ventspilī) izmaksās 50 eiro, bet “Ghetto Basket” “Quest” sērijas turnīros – 20 eiro no vienības. Amatieru grupas komandām dalības maksa visos turnīros noteikta 15 eiro, Sieviešu grupas un jauniešu grupas vienībām – 10 eiro par posmu.

FIBA PROFILS. No 2019. gada “Ghetto Basket” sezonas noteikts, ka visiem (!) spēlētājiem, kuri sasnieguši 13 gadu vecumu, atļauts turnīrā piedalīties tikai ar pašu izveidotajiem FIBA 3x3 basketbolista profiliem.

Katram potenciālajam turnīra dalībniekam jau laicīgi pirms sezonas nepieciešams vietnē https://play.fiba3x3.com/ pārliecināties par sava profila sekmīgu darbību, maksimāli atjaunot, pārbaudīt un papildināt sava profila sadaļas, kā arī pārliecināties par vārda (vārdu) un uzvārda pareizu rakstību latviešu valodā (!) atbilstoši pases datiem.

Ja jums nav bijis paša izveidots spēlētāja profils vai arī nevarat izmantot esošo profilu, tad jums nepieciešams izveidot jaunu profilu https://play.fiba3x3.com/. Pēc tā izveides obligāti (!) nepieciešams veikt reģistrācijas apstiprinājumu e-pastā atsūtītajā vēstulē.

FIBA lapas sadaļā https://play.fiba3x3.com/players , meklētājā ievadot savu vārdu un uzvārdu, varat pārliecināties vai nepastāv sacensību organizatoru iepriekš izveidoti jūsu pagaidu profili, kuros uzvārda vietā redzams tikai pirmais burts, bet pārējo vietā ir zvaigznītes. Ja ir pamanīti šādi profili, vai arī ir citi jautājumi par FIBA profiliem, lūgums sūtīt e-pasta vēstuli uz renars32@gmail.com.

INFORMĀCIJA. Aktuālā informācija par kalendāru, pieteikšanos un sezonas kopvērtējumu atrodama “Ghetto Basket” mājas lapā (https://www.ghetto.lv/lv/turniri/basket/jaunumi/), kā arī sociālajos tīklos. Savukārt FIBA mājas lapas sadaļā (https://play.fiba3x3.com/events) atrodams ne tikai Latvijas, bet arī visas pasaules 3x3 basketbola turnīru kalendārs. Tikai tur reģistrētos turnīros iespējams krāt pasaules ranga punktus sev individuāli un Latvijai!

Izmantotie resursi:
https://www.ghetto.lv/lv/jaunumi/ce...

Vai šogad esat iecerējis piedalīties Ghetto Basket turnīros?

  • 8

  • 11

  • 8

  • 23



Džaizeks Lotijs. Foto: Mikus Kļaviņš
4

Kauja par Rīgu un ''Ventspils'' pret Tartu - sāksies apvienotās līgas ''play-off''

Šodien plkst. 14:00 ar spēli starp ''VEF Rīga'' un Rīgas ''Zeļļiem'' un 17:00 ar maču starp ''Ventspili'' un ''Tartu Ulikool'' startēs apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas ceturtdaļfināla sērijas. Abas minētās spēles translēs portāls ''Sportacentrs.com'', VEF un ''Zeļļu'' mačam tiekot pārraidītam pilnībā arī kanālā TV4.
Vanesa Jasa 2023. gada 22. novembrī. Foto: EuroCup Women

Lielā piektdiena: TTT un "Kibirkštis" cīnīsies Baltijas līgas pusfinālā

TTT basketbolistes piektdien, 29. martā, "BioSil" Sieviešu Baltijas basketbola līgas pusfinālā Palangā sacentīsies pret Lietuvas čempioni Viļņas "Kibirkštis". Spēles sākums plkst. 16:20. Tiešraide Sportacentrs.com .
TTT basketbolistes 2024. gada 18. janvārī. Foto: EuroCup Women
1

Gulbja lidojums un lietuviešu ambīcijas: četras intrigas Baltijas līgas "Final 4"

Piektdien, 29. martā, Lietuvas kūrortpilsētā Palangā sāksies "BioSil" Sieviešu Baltijas basketbola līgas piektais finālturnīrs. Latviešu spēlētājas pulcētas trijās no četrām komandām, savukārt ceturto vienību pārstāv divas bijušās TTT basketbolistes. Sportacentrs.com iepazīstina ar "Final Four" galvenajām sižeta līnijām.