Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Riga Ghetto Basket" iekļūst Pasaules tūres Naņdzjinas posma ceturtdaļfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Riga Ghetto Basket" iekļūst Pasaules tūres Naņdzjinas posma ceturtdaļfinālā
Nauris Miezis. Foto: FIBA

Ar uzvaru un zaudējumu Pasaules tūres posmu 3x3 basketbolā sākusi "Riga Ghetto Basket" vienība. Latvieši pirmajā spēlē atzina Lietuvas spēcīgākās komandas "Šakiai" pārākumu, bet tad pieveica ASV komandu "New York City". Ar to pietika iekļūšanai ceturtdaļfinālā.

"Riga Ghetto Basket" uz Pasaules tūres pirmspēdējo posmu ieradusies ne savā ierastajā sastāvā, jo potītes savainojumu dziedē Kārlis Lasmanis, kurš paudis cerību maksimāli labi sagatavoties olimpiskajam kvalifikācijas turnīram, kas nākamā gad martā notiks Indijā. Ķīnā Latvijas komandu pārstāvēt bija gatavi Nauris Miezis, Artūrs Strēlnieks, Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars.

Pirmajā spēlē "Riga Ghetto Basket" pretī stājās Lietuvas pašlaik spēcīgākā komanda "Šakiai". Pirmajās minūtēs latviešiem neizdevās trāpīt metienus pat no ļoti labām pozīcijām, kas ļāva lietuviešiem izvirzīties vadībā ar 3:0. Vien pēc teju divām spēlētām minūtēm Miezis atvēra "Riga Ghetto Basket" rēķinu, bet pēc tam Krūmiņš ar tālmetienu panāca izlīdzinājumu. Krūmiņš sāka pārlieku aizrauties ar trakiem metieniem no distances, bet latviešu labā spēle aizsardzībā ļāva saglabāt iegūto minimālu vadību (5:4).

"Riga Ghetto Basket" spēja izvirzīties vadībā ar 7:4, bet lietuvieši līdz spēles vidum atjaunoja līdzsvaru uz tablo. "Šakiai" turpināja savu izrāvienu, iegūstot divu punktu pārsvaru, bet tad traku tālmetienu ar sodu trāpīja Krūmiņš, nespējot realizēt soda metienu (9:9). Turpinājumā "Šakiai" basketbolisti gana ātri ieguva trīs punktu pārsvaru, bet tad to palielināja līdz pieciem. Nekas neliecināja, ka latvieši šajā mačā spētu atspēlēties. Spēles pēdējās divas minūtes vairs bija tikai formalitāte, jo rezultāta starpība turpināja augt. Miezis vēl pamanījās netrāpīt divus soda metienus, bet divreiz bija precīzs no distances. Tas gan neko daudz nedeva, latviešiem zaudējot ar 15:20.

Nākamajā spēlē "Riga Ghetto Basket" mērojās spēkiem ar ASV komandu "New York City". Zaudējums šajā mačā nozīmētu izstāšanos no turnīra, bet arī uzvara negarantēja izkļūšanu no grupas. Spēles ievadā ASV komanda izvirzījās vadībā ar 3:1, bet Krūmiņš groza apakšā nespēja ar vairākiem piegājieniem panākt izlīdzinājumu. Kas neizdevās viņam, izdevās Miezim. "Riga Ghetto Basket" turpināja izrāvienu un izvirzījās vadībā ar 7:4. Salīdzinājumā ar Lietuvas komandu, "New York City" spēlētājiem piekliboja spēle aizsardzībā.

Līdz spēls vidum Miezis trāpīja tālmetienu, bet Krūmiņš panāca 12:6 ar metienu bez pretestības groza apakšā. Pretinieki nepalika atbildi parādā, sadeldējot deficītu uz pusi. Nepilnas trīs minūtes līdz pamatlaika beigām ASV komanda panāca izlīdzinājumu. Sekoja pa precīzam tālmetienam abu komandu izpildījumā, kas garantēja spraigu mača galotni (16:16).

Divas minūtes līdz spēles laika beigām divus soda metienus varēja izpildīt Krūmiņš, trāpot abus. Pēc tam viņš arī piespieda pretiniekus kļūdīties, ko jau nākamajā uzbrukumā izmantoja Miezis (19:16). Krūmiņam bija divas lieliskas iespējas ar tālmetienu noslēgt spēli, bet bumba nekrita grozā. "New York City" basketbolisti nepadevās un spēja tikt pie iespējas panākt izlīdzinājumu ar soda metieniem, bet tikai viens krita grozā. Punktu mačam lika Strēlnieks, "Riga Ghetto Basket" svinot uzvaru ar 21:19.

Līdz ar to Latvijas komandas liktenis izšķirās grupas pēdējā mačā. Tajā "Šiakai" arī pārspēja "New York City", palīdzot "Riga Ghetto Basket" izkļūt no grupas. Ceturtdaļfinālā latviešiem pretī stāsies Serbijas komandas "Novi Sad". Spēle svētdien paredzēta plkst. 11:00. Visas spēles iespējams vērot FIBA 3x3 YouTube kanālā.