Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Pirmajā FIBA e-basketbola turnīrā Latvijai 16 konkurenti

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Pirmajā FIBA e-basketbola turnīrā Latvijai 16 konkurenti
Foto: Juris Ģigulis, Ventas Balss

No 19. līdz 21. jūnijam risināsies pirmais FIBA organizētais e-basketbola turnīrs, kurā piedalīsies 17 nacionālās komandas, tajā skaitā arī Latvija.

Bez Latvijas pirmajā šāda veida turnīrā startēs arī Argentīna, Austrālija, Austrija, Brazīlija, Kipra, Indonēzija, Itālija, Libāna, Lietuva, Jaunzēlande, Filipīnas , Krievija, Saūda Arābija, Spānija, Šveice un Ukraina.Interesanti, ka starp dalībniecēm nav Igaunijas, lai gan arī šajā valstī tika aizvadīts e-basketbola turnīrs un noskaidrotie pirmie čempioni. Katrā komandā būs septiņi spēlētāji – pieci dosies laukumā, divi paliks rezervē. Pēc uzvaras pirmajā Latvijas e-Basketbola līgas čempionātā tiesības veidot valsts izlases sastāvu ieguva BK “Ventspils” komandas spēlētāji, kas tad acīmredzot arī veidos tās kodolu.

Sākotnēji tika ziņots, ka turnīrā piedalīsies vien astoņas komandas, tomēr galu galā interese par jauno FIBA turnīru izrādījusies krietni vien lielāka. “Esam lepni un reizē arī patīkami satraukti par iespēju sarīkot pirmo esporta pārbaudes turnīru nacionālajām komandām. Šāds turnīrs pilnībā atbilst stratēģiskajam mērķim par FIBA saimes paplašināšanu. Šajā visiem sarežģītajā laikā mūs noteikti iedrošināja dažu nacionālo federāciju entuziasms, ar kādu tās jau darbojas esporta lauciņā,” sacīja FIBA Mārketinga un mediju jautājumu ģenerālmenedžeris Frenks Lēnders.

Viena no FIBA iedvesmotājiem varētu būt arī Latvijas Basketbola federācija, par ko liecina arī tāds fakts, ka visu maču tiešraides tiks producētas no jaunas FIBA esporta studijas Rīgā. Katru dienu aptuveni četru stundu laikā tiks parādītas sešas spēles, bet maču tiešraides ar komentāriem angļu valodā būs skatāmas FIBA Youtube kanālā.

Izmantotie resursi
International Basketball Federation (FIBA) -...