Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

“Ghetto Basket” Amatieru grupa 13. maijā uzsāks cīņu par Biedriņa balvu

Renārs Buivids
Renārs Buivids

“Ghetto Basket” Amatieru grupa 13. maijā uzsāks cīņu par Biedriņa balvu
"Sapiens" 3x3 basketbolisti 2017. gada "Ghetto Basket".
Publicitātes foto

“Ghetto Basket” desmitajā sezonā par vērtīgāko balvu – Nacionālās Basketbola asociācijas bijušā spēlētāja Andra Biedriņa dāvāto braucienu uz Ņujorku – no 13. maija līdz pat 30. augustam pirmo reizi cīnīsies Amatieru grupas 3x3 basketbolisti. Pirmajam turnīram pieteikšanās turpināsies līdz pat 12. maija plkst. 23:00.

Amatieru grupā šovasar noteikti stingri ierobežojumi, jo komandu sastāvos nedrīkst iekļaut spēlētājus, kuri pēdējās desmit sezonās (2008./2009. – 2017./2018.) izgājuši laukumā Latvijas Basketbola līgas pirmās divīzijas spēlēs vai arī pēdējās trijās sezonās (2015./2016. – 2017./2018.) piedalījušies kādā no LBL2 mačiem. Šādi paši ierobežojumi attiecināmi arī uz basketbolistiem, kuri profesionāli spēlējuši ārzemēs. Amatieru grupā pie spēlēšanas liegts tikt arī citu valstu izbijušajiem vai esošajiem augstāko divu līgu pārstāvjiem.

“Ghetto Basket” kopumā 25 turnīros gan Rīgā, gan Ogrē, Saldū, Kuldīgā, Jelgavā, Liepājā, Krāslavā, Cēsīs, Ventspilī un Alūksnē sezonas laikā Amatieru grupas komandas krās kopvērtējuma punktus, lai būtu starp 24 labākajām vienībām, kas 30. augustā Rīgā, Grīziņkalnā finālturnīrā pretendētu uz Biedriņa dāvāto balvu.

Kā pirmā Amatieru grupas sezonai pieteicās komanda “Kobe” – Kristaps Plotnieks, Rihards Kondruss un Māris Penders, taču viņiem pirmais turnīrs būs nevis 13. maijā, bet gan “Ghetto Basket” tradicionālā ceturtdiena, 17. maijs. “Kobes” pārstāvis atklāja, ka “satikāmies un iepazināmies treniņā, kādā brīdī nonākot līdz blatošanai – kurš tad labāk spēlē basketbolu? Tā kā citu draugu nav, ar kuriem spēlēt basketbolu, tad nolēmām izveidot komandu, lai startētu “Ghetto Basket”.” Nosaukums “Kobe” esot izvēlēts par godu “lielākajam baltotājam Kristapam”. “Kobes” trio esot apņēmības pilns startēt ceturtdienas turnīros Grīziņkalnā, bet lietainā laikā varot palikt arī mājās.

Komandu “Sapiens”, kas iepriekšējā sezonā startēja ar uzņēmuma iepriekšējo nosaukumu “Galeo Consulting”, debitēs jau svētdien, 13. maijā.

“Sapiens” kapteinis Valdis Vizulis pastāstīja, ka kopā ar brāli Edvīnu un Ēriku Timrotu strādā šajā uzņēmumā. Komandas sastāvā būs arī vēl divi draugi. “Plānojam startēt katru ceturtdienu Grīziņkalnā, kā arī doties kādā no izbraukumiem,” informēja Valdis Vizulis. “Protams, mērķis ir izcīnīt braucienu uz Ņujorku. Ja nav mērķa, tad nav arī motivācijas!”

Citā Amatieru grupas komandā “ASK Patria” pulcēti “Ghetto Basket” un citos 3x3 basketbola turnīros vismaz pagājušā sezonā neredzēti spēlētāji – Arvils Jurevics, Edgars Riekstiņš, Elvijs Šabatura un Matīss Simsons. Šī kvarteta rēķinā nav Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) 3x3 basketbola pasaules ranga punktu, tādēļ vismaz sezonas sākumā grupu turnīrā pretī stāsies spēcīgākie pretinieki.

“Viens otru atradām uz ielu laukumiem, pamazām nonākot līdz tam, ka vēlamies ne tikai spēlēt kopā, bet arī ilgtermiņā sasniegt kopīgus mērķus,” uzsvēra “ASK Patria” kvarteta kapteinis Arvils Jurevics. “Iepriekš “ASK Patria” bija pazīstama kā izturības sporta veidu komanda, kura piedalās Stipro skrējienā, “Stirnu bukā”, vieglatlētikas maratonos un MTB riteņbraukšanas sacensībās. Pienācis laiks attīstīt arī citus sporta veidus.”

Pirms sezonas sākuma Jurevics pauž apņēmību par dalību visos “Ghetto Basket” turnīros, kā arī atklāj, ka mērķis ir iekļūšana Superfinālu dalībnieku pulkā.

12. maija plkst. 13:00 “Ghetto Basket” sezonas pirmajam turnīram 13. maijā Amatieru grupā bija reģistrējušās 18 komandas. Pieteikšanās turpināsies līdz plkst. 23:00.

Info un pieteikšanās.

Izmantotie resursi:
https://www.ghetto.lv/

     [+] [-]

, 2018-05-12 13:43, pirms 6 gadiem
Mēs zinām, kas ir MAXIMA un kādu ļaunumu tā ir nodarījusi, pazudinot dzīvības un sagraujot likteņus. Bet - Ghetto basket laureātiem iegrūž MAXIMA kasti rokās ar viņu tirgotajiem sūdīgajiem produktiem. Reklāma. Nauda jau nesmird, vai ne?

Bet - kā ir ar sirdsapziņu?

Paldies visiem, kuri joprojām turas pie dotā solījuma ignorēt un boikotēt MAXIMA!