Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Tāre noslēdz spēlētājas karjeru

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Tāre noslēdz spēlētājas karjeru
Ieva Tāre
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

"Piektdien, pēc uzvarētās spēles Cēsīs, kluba prezidents pat neienāca ģērbtuvēs un neapsveica mūs. Kad galvenais treneris informēja par vadības paziņojumu, bijām šokā. Ģērbtuvē bija ilga pauze, prieks pārvērtās lielā sasprindzinājumā," septiņkārtējā Latvijas čempione basketbolā, četrkārtējā Eiropas finālturnīru dalībniece un Olimpiete Ieva Tāre atceras devītā aprīļa notikumus, kuru rezultātā SK "Cēsis" vadība divas dienas vēlāk paziņoja par galvenā trenera Ainara Zvirgzdiņa un Māra Bružika atlaišanu. Paužot atbalstu trenerim, Ieva Tāre nolēma atstāt komandu un beigt aktīvās spēlētājas gaitas. "Pateicos visiem līdzjutējiem, kas juta man līdzi!"

„Jūtos slikti. Pusotru, divus mēnešus dzīvoju tikai uz pretsāpju špricēm, lai palīdzētu Cēsu klubam tikt tik tālu, cik viņas tikušas,” telefonsarunā pirmdienas pēcpusdienā teica Tāre. „Ir sarūgtinājums, jo Cēsīm esmu devusi visu. Jūtos piekrāpta. Ticēju (klubam), taču, ja lietas notiek tā... Tas man ir liels šoks.

Skatoties no otras puses... Ārsti man aizliedza spēlēt, varēju to nedarīt pusotru mēnesi pirms sezonas beigām. Elektromagnētiskā rezonanse un ultrasonogrāfija uzrādīja, ka mani Ahili, (ceļgalu) saites ir tiktāl iekaisušas, ka nedrīkstu (spēlēt). Esmu cīnītāja līdz beigām, tāpēc turpināju palīdzēt komandai.

Tagad domāju beigt sezonu un spēlētājas karjeru. Ceru, ka manas zināšanas un pieredze ļaus palikt basketbolā. Es to gribētu, taču vispirms vajadzīga atpūta.

Esmu Zvirgzdiņa audzēkne. Vēlāk treneris ar pārtraukumiem strādājis gan sieviešu, gan vīriešu komandās. Uzskatu, ka Ainars Zvirgzdiņš ir ļoti augstas klases treneris. Protams, spēlēs gadās visādas situācijas un reizēm spēlētājām tiek veltīti nepatīkami vārdi. Tas notiek visā pasaulē. Un tas ir pie lietas.

Nekad neticēšu, ka viņš varētu pārdot vai atdot spēles, kā tiek pausts. Sarūgtināja, ka (Cēsu kluba vadības skatījumā) tas tiek nosaukts par zaudējumu iemeslu (27. marta un 7. aprīļa) spēlēs.

Ja komandas sastāvā veic izmaiņas – kā esmu lasījusi, tādas tikušas plānotas visas sezonas garumā – tās jāveic vai nu Jaunajā gadā, parasti Ziemassvētkos, pussezonā vai pēc sezonas. Runāju ar Kristenu Menu. Viņa teica, ka WNBA nebūtu iedomājams, ja finālsacensību laikā pie (sērijas) rezultāta 1-2 tiek mainīts galvenais treneris. Ja Tevi kas neapmierina, tas tiek darīts pēc zaudētas sērijas.

Nesaprotu, kas ir (Zvirgzdiņa) atlaišanas lēmuma galvenais iemesls un kas nav. Nesaprotu šādu lēmumu, aizbildinoties, ka kāds ar kādu ir saticies. Manuprāt, tā ir pilnīga utopija. Loģiskā domāšana saka, ka tas nevarētu būt stundu pirms spēles, tai pašā vietā kādam tiekot uzpirktam, ka kāds ir gājis un redzējis. Es arī esmu runājusi ar TTT meitenēm. Vai tas nozīmē, ka tāpēc atdodu spēli? Tas ir pārāk muļķīgi un absurdi, tāpēc nezinu, kas ir galvenais iemesls (Zvirgzdiņa atlaišanai).

Piektdienas paziņojums uzvilka komandu. Pēc uzvarētās spēles Cēsīs, kluba prezidents pat neienāca ģērbtuvēs un neapsveica mūs. Kad pie komandas ienāca Ainars Zvirgzdiņš un paziņoja no žurnālistiem dzirdēto informāciju par kluba vadības paziņojumu, bijām šokā.

Visas bijām ļoti priecīgas par uzvaru finālspēlē. Zvirgzdiņš atnāca kā apliets ar aukstu ūdeni. Ienāca un teju sāka pateikties par darbu. Ziniet, ir tāda situācija – viens zaudējums un viņš tiks atlaists. Ģērbtuvē bija ilga pauze, prieks pārvērtās lielā sasprindzinājumā. Tas nebūt neveicināja darbu. Nākamajā dienā bija treniņš, gatavojāmies, cīnījāmies, bet... Kāpēc tādi paziņojumi jāizsaka finālsacensību laikā, sagraujot visu komandu, mobilizāciju un koncentrēšanos? Kāpēc tas nenotika pēc pēdējās regulārā čempionāta spēles?

Sarūgtinājums ir tāds, ka Kristena Mena nevar pakustēties, viņai pirms spēles tika ievadīti pretsāpju līdzekļi. Zanei Eglītei ārsts aizliedza (doties laukumā), Menai arī faktiski aizliedza. Saprotu, var teikt, ka tas ir mans darbs, taču jebkurš cilvēks darbā paņems slimības lapu un vairāk neskries.

Priecīgākie brīži Cēsīs? Prieks spēlēt ar spēlētājām, ar kurām biju kopā. Prieks strādāt kopā ar Kristenu Menu un Ainaru Zvirgzdiņu. Prieks par izcīnīto Latvijas čempionāta titulu. Iepriekš nekādas domstarpības ar Kļaviņa kungu nebija bijušas."

Notikumu hronoloģija

2010. gada 8. aprīlis – SK „Cēsis” prezidents Krišjānis Kļaviņš pēc sieviešu basketbola komandas treniņa pauž neapmierinātību ar Ainara Zvirgzdiņa darbu (nākamajā dienā par to atsaucoties Latvijas medijiem).

9. aprīlis – pēc Cēsu komandas uzvaras LSBL finālsērijas otrajā spēlē Krišjānis Kļaviņš žurnālistiem paziņo, ka neuzticas galvenajam trenerim, solot atlaist viņu par katru nākamo zaudējumu.

Krišjānis Kļaviņš par Ainaru Zvirgzdiņu: „Man ir pārliecība, ka ar šo cilvēku jau tagad notiek sarunas par darbu nākamajā sezonā „TTT Rīga” sastāvā. Man vairs nav nekāda ticība viņam. Vienīgais, kas viņu var glābt, ir divas uzvaras. Jebkurš zaudējums beigsies ar atlaišanu. Ja atceraties 27. marta spēli Cēsīs, Zvirgzdiņš izdarīja visu, lai mēs zaudētu ar 25 punktu starpību vajadzīgo astoņpadsmit vietā. Iepriekšējā spēlē, 7. aprīlī, viņš izdarīja visu, lai Tāri un Eglīti nelaistu laukumā, lai zaudētu maču. Ko tur runāt, vakar (8. aprīlī) pēc treniņa teicu, ka šīs lietas ir apnikušas un tam tiks pielikts punkts.”

Zvirgzdiņš, uzzinot par paziņojumu, dodas uz ģērbtuvēm un informē spēlētājas par notikušo. Komanda mēģina mobilizēties un sagatavoties, lai cīnītos par uzvaru nākamajā spēlē.

11. aprīlis – Cēsu komanda zaudē trešajā finālsērijas spēlē izbraukumā Olimpiskajā sporta centrā Rīgā. Pēc sacensības kluba prezidents galveno treneri informē par atlaišanu un pārtrauc sadarbību ar viņu. Darba attiecības tiek uzteiktas fiziskās sagatavotības trenerim Mārim Bružikam. Solidarizējoties ar treneri Zvirgzdiņu, preses konferencē par aiziešanu no komandas paziņo Kristena Mena. Līdzīgu lēmumu pieņem komandas kapteine Ieva Tāre un vēl vairākas spēlētājas. Krišjānis Kļaviņš paziņo, ka ir vīlies spēlētāju rīcībā un pirmdien gatavojas komandu iepazīstināt ar jauno vienības treneru sastāvu.

12. aprīlis - par SK "Cēsis" galveno treneri līdz sezonas beigām tiek apstiprināts BK "Zemgale" galvenais treneris, ilggadējais Latvijas jaunatnes izlašu vadītājs Varis Krūmiņš.

1 2 3 4 108 komentāri

 +16 [+] [-]

, 2010-04-12 16:54, pirms 14 gadiem
Paldies Tev!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +29 [+] [-]

, 2010-04-12 16:57, pirms 14 gadiem
Bardaks un ņirgāšanās!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2010-04-12 16:57, pirms 14 gadiem
KK varētu apsvert domu uzsākt profesionāla scenārista darbu.Ziepju operām būtu jauna sižeta līnija!

 +13 [+] [-]

, 2010-04-12 16:57, pirms 14 gadiem
nu viens liels meksikāņu seriāls. varēja jau ļaut noslēgt sezonu..

     [+] [-]

, 2010-04-12 16:58, pirms 14 gadiem
Varēja jau līdz čempja beigām nospēlēt. ;/

  -1 [+] [-]

, 2010-04-12 16:59, pirms 14 gadiem
Paldies par visu! Uz redzēšanos!

  +8 [+] [-]

, 2010-04-12 17:00, pirms 14 gadiem
Kuhnja po nashenskiii Bik sakāpis čalim galvā, laikam jaunības debīlisms

  +3 [+] [-]

, 2010-04-12 17:01, pirms 14 gadiem
Īstenībā ļoti pietrūks izlasei kvalifikācijā...

It kā jau labi kadri izlasei - Baško, Kubliņa, Tamane, Babkina,

bet tieši tādu "vecāko māsu" vēl vajadzēja klāt, kas savāc visas dūrē.

Es teiktu, ka otrais tieciens izlasei pēc Jēkabsones aiziešanas malā.

  +7 [+] [-]

, 2010-04-12 17:03, pirms 14 gadiem
Man liekas,ka shaada bezpraatiiga KK riiciiba liecina, ka vinam deg paka.a un pieljauju ari ka tas ir saistits ar neveiksmiigaam totalizatora likmeem

  -1 [+] [-]

, 2010-04-12 17:03, pirms 14 gadiem
Skatos, ka šī "vētra pīļu dīķī" nemaz netaisās norimties, tieši otrādi- laikam izdevīgi ir uzpūst papildus vējiņu. Pagaidām pastiprināti tiek darbinātas vienas - Pretkļaviņa dzirnas. Ar nepacietību gaidīsim KK atbildes soļus publiskajā telpā.
Te prasās ta kā "pamazgāt veļu", gribētos apstiprinājumu vispār zināmajām baumām par neformālajām attiecībām komandā, uz kurām viss turējās un kāpēc šobrīd tas viss tik ātri brūk nost.

  +9 [+] [-]

, 2010-04-12 17:04, pirms 14 gadiem
Paldies Tarei par siem gadiem basketbola.

  +8 [+] [-]

, 2010-04-12 17:06, pirms 14 gadiem
ja tikai treneris tiktu atlaists,tad es ticētu,bet ir pārāk daudz pierādījumu,kas ir pret KK,tāpēc stipri šaubos vai kādreiz redzēsim KK "pierādījumus"

Paldies Tārei par ieguldījumu,vēl tgd atceros cīņu Madridē par iekļūšanu OS,bez viņas mēs diez vai tur spēlētu!

 +13 [+] [-]

, 2010-04-12 17:06, pirms 14 gadiem
Tas ka Kļaviņš ir p.i.m.p.i.s. - pierādās ne jau pirmo reizi vien.!!!!
Slēpts komentārs: girto

     [+] [-]

, 2010-04-12 17:06, pirms 14 gadiem
goga papukašvili rakstīja: ....
Te prasās ta kā "pamazgāt veļu", gribētos apstiprinājumu vispār zināmajām baumām par neformālajām attiecībām komandā, uz kurām viss turējās un kāpēc šobrīd tas viss tik ātri brūk nost.
kas tās par vispār zināmajām baumām? man par tādām pirmā dzirdēšana - varbūt padalīsies?

  +2 [+] [-]

, 2010-04-12 17:07, pirms 14 gadiem
var redzeēt ka nedomā uz priekšu. tas , ka vairākas spēlētājas pametīs komandu līdz ar trenera ataišanu jau bija jāsaprot un nav ko meitenēm pārmest par šo rīcibu. pats vien vainigs..

  +2 [+] [-]

, 2010-04-12 17:07, pirms 14 gadiem
Taare jau buutu pastaastiijusi,kaa tu visaam paareejaam speeleetaajaam Ceesiis biji noriebusies ar savu nemitiigo Zvirgzdinja aizstaveeshanu reizeees,kad vinjam nu noteikti nebija taisniiba

     [+] [-]

, 2010-04-12 17:08, pirms 14 gadiem
kas tur ko nasaprast. KK bija uzlicis lielu summu toķikā un pakāsa. Ar sievietēm , kā ar bitēm. Tagad lai norakstītu zaudējumus, lej virsū visiem . Losis tas Kk jau no tā laika, kad bija futbolā.
Slēpts komentārs: girto

 +21 [+] [-]

, 2010-04-12 17:09, pirms 14 gadiem
girto rakstīja: Jā, ok - sievietes, bet nu tad ir jāada zeķes nevis jāņaud, lai kāds pažēlo.......
Tu, zabak, vispar saproti, ko nozime puotru menesi spelet uz spricem? Nav nekads ibumetins... Kur sitadi rodas...
Slēpts komentārs: girto

  +1 [+] [-]

, 2010-04-12 17:15, pirms 14 gadiem
persik rakstīja: ja tikai treneris tiktu atlaists,tad es ticētu,bet ir pārāk daudz pierādījumu,kas ir pret KK,tāpēc stipri šaubos vai kādreiz redzēsim KK "pierādījumus"

Paldies Tārei par ieguldījumu,vēl tgd atceros cīņu Madridē par iekļūšanu OS,bez viņas mēs diez vai tur spēlētu!

Ja ta tik bija spēle kad viņa meta tos fanatstiksos 3p tiešam liels Paldies par šim jaukajām emocijam!

 +13 [+] [-]

, 2010-04-12 17:15, pirms 14 gadiem
izklausās, ka Kļaviņš būtu uzlicis uz TTT uzvaru sērijā, tagad cenšas to arī veiksmīgi nodrošināt.

  +2 [+] [-]

, 2010-04-12 17:15, pirms 14 gadiem
Novēlu sakārtot veselību, atpūsties un pēc kāda laika atgiriezties basketbola saimē!

  +8 [+] [-]

, 2010-04-12 17:18, pirms 14 gadiem
girto rakstīja: Tāpēc saku - pašai nav galva uz pleciem?????? Respekt, bet nu tad parādi raksturu un paliec ar komandu grūtā brīdi....nevis izvēlies vienkāršāko ceļu!
Kļaviņ, tas tu?

  -2 [+] [-]

, 2010-04-12 17:20, pirms 14 gadiem
Paldies Ievai par sasniegto un it ipasi par vinas cinassparu. Zhel, ka uz tadas nots japabeidz karjera, bet nu ko padarisi, labo brizu gan jau ir bijis vairak pa siem gadiem un atmina jau parsvara labais paliek.

P.S. Novika k-gs, vareja jau rakstu ielikt 10 minutes velak parlasot to kartigak. Kaut kads vins dotaja bridi nesakarigs un saraustits (teikumi atkartojas utt.)

  +8 [+] [-]

, 2010-04-12 17:21, pirms 14 gadiem
girto rakstīja: Tāpēc saku - pašai nav galva uz pleciem?????? Respekt, bet nu tad parādi raksturu un paliec ar komandu grūtā brīdi....nevis izvēlies vienkāršāko ceļu!
Kapec vinai butu japaliek ar komandu, ja teiksim sirdzapzina liek to nedarit? Un parmest Tarei rakstura un cinasspara trukumu ir diezgan divaini...

  +3 [+] [-]

, 2010-04-12 17:22, pirms 14 gadiem
girto rakstīja: nu tad parādi raksturu un paliec ar komandu grūtā brīdi....nevis izvēlies vienkāršāko ceļu!
un tolks ? Atlaist treneri play-offos ir viena no stulbākajām lietām ko var izdarīt. Sačakarē komandai noskaņojumu un pēc tam varēs bīdīt atmazkas .
Slēpts komentārs: fake/ironija
Slēpts komentārs: girto

  +6 [+] [-]

, 2010-04-12 17:31, pirms 14 gadiem
KK jātur no sporta pa gabalu.

  +4 [+] [-]

, 2010-04-12 17:32, pirms 14 gadiem
girto rakstīja: Tāpēc saku - pašai nav galva uz pleciem?????? Respekt, bet nu tad parādi raksturu un paliec ar komandu grūtā brīdi....nevis izvēlies vienkāršāko ceļu!
Pats paspēlē ar sāpošiem kauliem un locekļiem

  +1 [+] [-]

, 2010-04-12 17:40, pirms 14 gadiem
Tā notiek kad iedod nelīdzsvarotiem cilvēkiem ar mazvērtības kompleksiem rokās varu
1 2 3 4 108 komentāri