Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Aigars Nerips: "Atdeve aizsardzībā bija nepietiekama"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Aigars Nerips: "Atdeve aizsardzībā bija nepietiekama"
Aija Brumermane un Aigars Nerips
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com Stambulā

"Zaudētās bumbas laukuma vidusdaļā bija iemesls, kāpēc radās stress un neveiksmes uzbrukumā. Tik daudz pazaudētu bumbu, tas bija pārāk traki un kļuva par vienu no zaudējuma cēloņiem," komandas sniegumu spēlē ar „Galatasaray” vērtē sieviešu basketbola kluba „TTT Rīga” galvenais treneris Aigars Nerips.

"Šī bija izšķirīga spēle, lai varētu turpināt cīņu par iekļūšanu „play-off”, bet komandai kopumā tā neizvērtās veiksmīga," teica galvenais treneris. "Trīs cilvēki strādāja un meklēja. Eksperimentēju, laižot laukumā Vīveri. Tajos brīžos, kad viņa bija laukumā, nācās pamainīt aizsardzību, lai spēlētāja varētu tai izsekot, samazināt agresivitāti aizsardzībā, lai vēlreiz nesavainotos. Daļēji tas mūs izsita no sliedēm, taču jāsaka, ka šonedēļ gatavojamies divām spēlēm, arī ar domu par svētdienu. Domāju, tas nesīs plusus nākamajā sacensībā."

"Lielākais spēles smagums šodien bija ārējās līnijas spēlētājām," turpina Nerips. "Centri nebija aktīvi ne cīņā par bumbām, ne postojot, sniedza mazāku pienesumu un perimetra spēlētājām nācas izmest daudz grūtu metienu uzbrukuma laika pēdējās sekundēs."

"Sākumā izdevās noturēt līdzsvaru aizsardzībā, bet, nesekmīgi un maz uzbrūkot, netika izmantotas izdevības. Vismaz trīs četri metieni no apakšas bija jārealizē simtprocentīgi. Tad arī notika pirmais „Galatasaray” rāviens, iegūstot vienpadsmit punktu pārsvaru, kas ļāva viņām justies komfortablāk."

"Ja komanda astoņu minūšu laikā izprovocē vienu piezīmi, kamēr pretspēlētājas rada problēmas un gūst grozus, atdeve ir nepietiekama. Uzbrukumā vēl viss bija kārtībā, bet aizsardzībā netika sapelnītas taktiskās piezīmes un spēles gaita netika bremzēta."

Par spēli laukuma centrā
Lielākās problēmas radīja kļūdas laukuma vidusdaļā, kur pretinieces nāca vienkārši 1 pret 1, reizēm izņēma bumbas no rokām. Daudzas reizes bumba atsitās pret kājām, citreiz bumba tiek izcīnīta un nosargāta, bet pretinieka spēlētāja piezogas no aizmugures un izrauj to ārā. Tādas lietas ir katras spēlētājas individuālās koncentrācijas jautājums un atbildība par katru bumbu.

Par komandas komplektāciju 2010. gadā
Par sastāvu 2010. gadā vēl neesam runājuši. To noteiks ne tikai situācija Eirolīgā kopvērtējumā, vērā tiks ņemta komandas dalība Baltijas līgā un tie būs galvenie nosacījumi, lai komanda būtu tāda pati vai mainītos. Par to tiks izlemts decembra otrajā pusē.

  +1 [+] [-]

, 2009-12-11 01:49, pirms 14 gadiem
Visu cieņu, reti no treneriem ir tik sakarīgs neveiksmes izvērtējums. Parasti saka, ka bija "laba spēle, taču nedaudz nepaveicās", te vismaz analīze izskan publiski.

     [+] [-]

, 2009-12-11 09:56, pirms 14 gadiem
1. "Šī bija izšķirīga spēle, lai varētu turpināt cīņu par iekļūšanu „play-off”".
Nu kam šīs pasakas ir vajadzīgas?? Pirms pirmās spēles pret Ros Casares jau bija zināms, ka ideāls turnīrs būs tad, ja tiks izcīnīta kaut viena uzvara. Kāds tur play-off? Sponsoriem atrakstamies??

2. "Jāsaka, ka šonedēļ gatavojamies divām spēlēm, arī ar domu par svētdienu." Kādi tur play-off`i? Acu aizmālēšana. Te jau tāpat viss ir skaidrs - galvenais ir iešķiebt SK Cēsis pašmāju dīķī.

     [+] [-]

, 2009-12-11 17:27, pirms 14 gadiem
ir skaidrs ka sk cesis vinnes tikai ar kadu rezultatu