Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Raivis Dombrovskis

Bagatska un Strēlnieka ''Budivelnik'' jau trešais zaudējums Ukrainā

Bagatska un Strēlnieka ''Budivelnik'' jau trešais zaudējums Ukrainā
Jānis Strēlnieks
Foto: budivelnyk.ua

Šodien zaudējumu Ukrainas Superlīgas regulārā turnīra spēlē piedzīvoja Ainara Bagatska, Oskara Ernšteina un Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Kijevas ''Budivelnik''. Ukrainas čempioni, spēlējot bez trim vadošajiem basketbolistiem, savā laukumā ar rezultātu piekāpās ''Hoverla'' vienībai. Bagatska komandu no zaudējuma neglāba arī Jāņa Strēlnieka 16 gūtie punkti un sešas rezultatīvas piespēles.

Uz spēli abas komandas ieradās dažādos noskaņojumos. ''Hoverla'' (bilance 3-1) piektdien pārspēja Ivaru Timermani un Čerkasu ''Monkeys'' (84:76), bet ''Budivelnik'' (2-2) Eirolīgas mačā Francijā piekāpās valsts čempioniem ''JSF Nanterre'' (61:80). Ainars Bagatskis pirms šodienas spēles ''Hoverla'' vienību raksturoja kā ļoti neētru pretinieku un, gatavojoties ceturtdienas mačam ar Barselonu, rezervē atstāja lietuviešu centru Lavrinoviču, amerikāņu aizsargu Minārdu un pašmāju uzbrucēju Drozdovu, bet Jāni Strēlnieku laukumā sūtīja ''celtnieku'' pamatsastāvā.

Izmantojot Lavrinoviča prombūtni, ''Hoverla'' jau no spēles sākuma uzbrukumu virzīja caur soda laukumu, un tas atmaksājās - bijušais ''Barons/LMT'' centrs Aņisimovs un viņa kolēģi ''Budivelnik'' garajā galā nespēja ierobežot amerikāņus Pītersonu, Mavungu un Boksliju, kuri pirmajā puslaikā guva 35 no komandas 43 punktiem, vairākas reizes tika pie otrajām iespējām uzbrukumā un kopumā darbojās daudz agresīvāk nekā mājinieku garie. Pēc desmit nospēlētām minūtēm rezultāts uz tablo 20:24 par labu viesiem. Otrajā ceturksnī aktivizējās viesu ārējā līnija, un pēc pāris veiksmīgiem tālmetieniem ''Hoverla'' pārsvars sasniedza jau divciparu skaitli (38:26). Mājiniekus tikmēr uz priekšu vilka Jānis Strēlnieks (10 punkti pirmajā puslaikā), kurš kopā ar Eihārnu, Daunsu un Aņisimovu gan pozicionālā, gan ātrā spēlē centās apspēlēt viesu cilvēks-cilvēku aizsardzību. Līdz lielajam pārtraukumam Bagatska padotajiem no mīnus 12 izdevās pievilkt līdz 36:43.

Pēc lielā pārtraukuma scenāriju laukumā turpināja rakstīt viesi. Pirmā puslaika varoņiem ar precīziem metieniem no distances un agresīviem caurgājieniem piebalsoja viņu tautieši Jangs un Lorenss, bet labu enerģiju no soliņa deva bijušais VEF centrs Gumeņuks. ''Budivelnik'' aizsardzība nebija līmenī, turklāt ''Hoverla'' spēlētāji pāris epizodēs realizēja sarežģītus caurgājienus burzmā un metienus pāri sedzēju rokām. Strēlniekam atrodoties uz soliņa, buksēja arī mājinieku uzbrukums - pirms izšķirošās desmitminūtes uz tablo 55:68, vadībā ''Hoverla''. Ceturtās ceturtdaļas sākumā tālmetienus realizēja Daunss, Strēlnieks un Šalenga, un ''Budivelnik'' beidzot pamodās. Veiksmes uzbrukumā deva emocionālo pacēlumu un ļāva ''celtniekiem'' apņēmīgāk darboties aizsardzībā - divas pārķertas bumbas deva ātros uzbrukumus un kombinācijā ar Daunsa danku Bagatska vīri četru minūšu laikā samazināja rezultāta starpību līdz minimumam (73:74). Izšķirošajos brīžos ''Hoverla'' bija mazu solīti priekšā laukuma saimniekiem, un ''Budivelnik'' visa mača gaitā tā arī neizdevās ne reizi būt vadībā. Skanot spēles beigu sirēnai, rezultāts 82:88, uzvar ''Hoverla''.

Uzvarētāju rindās teicamu spēli aizvadīja ''Hoverla'' kapteinis amerikāņu centrs Treviss Pītersons, kuram 34 punkti un deviņas atlēkušās bumbas. Zaudētājiem 18 punkti, deviņas bumbas zem groziem un piecas rezultatīvas piespēles uzbrucēja Maika Daunsa rēķinā.

Jānis Strēlnieks spēli sāka ''Budivelnik'' sākumsastāvā un nepilnās 34 minūtēs (33:23) guva 16 punktus (2p. - 4/7, 3p. - 2/4, 1p. - 2/4), kļūstot par savas komandas otro rezultatīvāko basketbolistu. Tāpat Latvijas izlases saspēles vadītāja rēķinā sešas atlēkušās bumbas (četras no tām izcīnītas pie pretinieku groza), sešas rezultatīvas piespēles (labākais rādītājs savā komandā), divas personīgās piezīmes, trīs izprovocēti pārkāpumi un viena kļūda. Spēli Jānis noslēdza ar 21 efektivitātes koeficienta punktu (otrs labākais komandā) un pozitīvu +/- koeficientu (+3).

Piecās nospēlētajās spēlēs Bagatska komanda piedzīvojusi trīs neveiksmes, kas Ukrainas Superlīgas kopvērtējumā patlaban dod devīto vietu 14 komandu konkurencē. Nākamo spēli ''Budivelnik'' aizvadīs ceturtdien, kad Kijevā ULEB Eirolīgas apakšgrupu turnīrā sacentīsies ar Spānijas superklubu ''Barcelona''.

Tikmēr citā spēlē pie uzvaras tika Andreja Šeļakova pārstāvētā ''Odessa'', kas savā laukumā izrēķinājās ar ''Galichina'' basketbolistiem (69:54). Latvijas izlases centrs spēli sāka uzvarētāju pamatpieciniekā un 17 minūtēs atzīmējās ar trim punktiem (2p. - 1/4, 1p. - 1/2), sešām atlēkušajām bumbām (divas no tām uzbrukumā), vienu rezultatīvu piespēli, četrām piezīmēm, sešiem efektivitātes punktiem un pozitīvu +/- koeficientu (+5).

Ukrainas Superlīga. 11. novembris

Budivelnik - Hoverla 82:88 (20:24, 16:19, 19:25, 27:20).

Odessa - Galichina 69:54 (24:6, 16:7, 14:23, 15:18).

Izmantotie resursi:
Суперліга. Асоціація баскетбольних клубів...


, 2013-11-11 19:50, pirms 10 gadiem
Kas nevelk? Melnie turpina slinkot ukrainas līgā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-11-11 20:03, pirms 10 gadiem
Noskatījos šo izrādi pa TV. Strēlnieks malacis, spēlēja un centās. Bagijs tāds vienaldzīgs malā, arī tad, kad rāva mīnusos. Nekādu dižo taktisko izmaiņu, vispār sajūta tāda, ka komanda grib tikt no viņa vaļā un laiž muļķi. Izskatās bēdīgi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-11-11 20:25, pirms 10 gadiem
Un tagad Bagijs tiešām var nolidot...Hoholu oligarhi ne ar ko neatšķiras no Krievijas. Vēl jo vairāk, ka piķis iztērēts ne mazais un par komplektāciju Bagijs ir tā kā arī atbildīgs.
, 2013-11-11 21:21, pirms 10 gadiem
par to budžetu un komplektācijas iespējām grūti spriest, jo komandā ir tikai viens spēlētājs, kas tiktu kādas EL top16 komandas sastāvā - Lavrinovičs. Varbūt downs vēl, jo daudzpusīgs, fizisks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-11-11 22:13, pirms 10 gadiem
Stulbs lēmums, ko pūsties, ja Barselonu vienalga nepaņems??? Tagad iedzīts stūrī, jāņem Barselona, kas 3x grūtāk.
, 2013-11-11 22:19, pirms 10 gadiem
Bagatski uz VEF!
, 2013-11-11 22:41, pirms 10 gadiem
Es domaju, ka pirmais bus Anisimovs. Pilnigi noteikti!
Otrs varbut Sammers?
, 2013-11-11 22:43, pirms 10 gadiem
Heilijs rakstīja: Es domaju, ka pirmais bus Anisimovs. Pilnigi noteikti!
Otrs varbut Sammers?
Pirmais izskatās, ka būs Bagijs...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Kitija Laksa 2024. gada 14. aprīlī ar Eirolīgas čempiones medaļu. Foto: EuroLeague Women

Četri tituli vienā sezonā: Kitija Laksa kļūst par Turcijas čempioni

Stambulas "Fenerbahce" basketbolistes (35-0, izslēgšanas spēlēs 7-0) trešdien, 17. aprīlī, izbraukumā Vidusjūras piekrastē uzvarēja "Mersin" ar 80:56. Kitijas Laksas pārstāvētā komanda Turcijas finālsērijā līdz trīs uzvarām svinēja panākumu ar 3-0.
"Liepāja/LSSS" galvenais treneris Rūdolfs Rozītis. Foto: Ģirts Gertsons
3

Deviņas liepājnieces iemet un sagādā trenerim dāvanu vārda dienā

Liepājas basketbolistes trešdien, 17. aprīlī, savā laukumā uzvarēja Daugavpils Universitāti ar 82:60, nacionālā čempionāta bronzas sērijā līdz divām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0. Enija Ķīvīte uzvarētāju labā guva 18 punktus. Daugavpilietei Annai Liepiņai 23 punkti un 18 atlēkušās bumbas.
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
12

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.