Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

"Ghetto Kings of Air" sākas ar incidentu, noslēdzas ar Dārgā un Dipuī dalītu uzvaru

"Ghetto Kings of Air" sākas ar incidentu, noslēdzas ar Dārgā un Dipuī dalītu uzvaru
Kristaps Dārgais (no labās), Gijs Dipuī un Džonatans Klārks
Foto: Renārs Koris

"Slam dunk" konkurss "Ghetto Kings of Air" otrdien Grīziņkalnā sākās ar nepatīkamu incidentu, kurš varēja izvērsties traģiski, bet noslēdzās ar lieliskiem bumbas triecieniem grozā un dalītu uzvaru, jo arī pēc papildkārtas Kristaps Dārgais un Gijs Dipuī savāca maksimālo punktu skaitu.

Sacensības notika jau septīto reizi un, kā allaž, iesākumā organizatori centās izcelties ar iespaidīgu šovu, tomēr šoreiz tas gandrīz noslēdzās traģiski. Uz Grīziņkalna "kolizeja" konstrukcijas visapkārt bija saliktas kastes, kurām vajadzēja pūst sarkanbaltsarkanus dūmus. Tomēr viena no tām jau ļoti ātri balto dūmu vietā sāka laist piķa melnus, vēl pēc brīža no tās parādījās atklāta uguns un pāris sekunžu vēlāk tā iegāzās skatītāju tribīnē (ziņas apakšā pievienots incidenta video).

Kamēr tika pārbaudīta drošība, pats pasākums aizkavējās, tomēr vēlāk ritēja bez problēmām. Šovā piedalījās astoņu valstu deviņi sportisti, pirmo kārtu nepārvarot ukrainim Vadimam Podubčenko jeb Milleram un lietuvietim Gediminam Žitlinskam, kamēr pusfinālā apstājās latvietis Renārs Bulduris, polis Pjotrs Grabovskis, krievs Jurijs Smeļcovs un Latvijā sevi iepriekš pierādījušais Džastins Dārlingtons, kuram šoreiz viens no mēģinājumiem neizdevās. Līdz ar to finālu sasniedza Latvijas labākais "dankeris" Dārgais, kā arī Dipuī, kurš vēl tikai pagājušajā nedēļas nogalē Francijas galvaspilsētā Parīzē triumfēja "Quai54" sacensībās, kā arī amerikānis Džonatans Klārks.

Fināls, kurā katram no dalībniekiem bija jāveic pa diviem dankiem, skaitot labāko rezultātu, sākās ar Dipuī lēcienu pāri cilvēkam uz braucoša velosipēda, kas viņam no pieciem tiesnešiem (Aigara Zeidaka, Aigara Šķēles, Jāņa Blūma, Daira Bertāna un Igora Miglinieka) deva 50 punktus, kamēr Klārks atbildēja ar no vietas apgriezienā veiktu bumbas triecienu grozā, tiekot pie 53 punktiem. Tikmēr Dārgais, kurš bija uzvarējis pirmajās divās kārtās, izpildīja bumbas triecienu, turot vienu roku priekšā galvai, un saņēma maksimālos 65 punktus.

Otrajā piegājienā Dipuī lēca pāri motociklam, aiz muguras pārliekot bumbu no vienas rokas otrā, un arī viņš tika pie maksimālā punktu skaita, savukārt Klārka pēdējais mēģinājums, kurā viņš centās divreiz izlaist bumbu caur kājām, neizdevās. Līdz ar to kļuva skaidrs, ka Dārgais un Dipuī piedalīsies papildkārtā.

Tajā pirmais uz starta stājās Dārgais, kurš pēc vairākiem mēģinājumiem beigās tomēr realizēja ideju, ka bumba tiek pamesta pret vairogu un viņš tālā lēcienā to noķer, izlaiž cauri kājām, kā arī ietriec grozā. Savukārt Dipuī realizēja mēģinājumu, kas nodrošināja uzvaru arī "Quai54" sacensībās - vispirms iemet tālmetienu, pēc tam noķer uz zemes krītošo bumbu un atkārtoti ietriec grozā. Līdz ar to arī papildus sērijā abi sportisti saņēma maksimālo punktu skaitu un pirmoreiz turnīra vēsturē bija dalīta uzvara.

Zīmīgi, ka mājinieku favorīts Dārgais pēdējos gados allaž bija apstājies sacensību pusfinālā, šoreiz pirmoreiz tiekot pie uzvaras.


, 2018-07-11 04:21, pirms 6 gadiem
Mudaki tie Ghetto organizatori, visi kā viens Saskaņas roklaižas.
, 2018-07-11 08:07, pirms 6 gadiem
Latvijas karogs ar melnu strīpu. Mhm - utainais Elbakjans teiks, ka "netīšām sanāca". To geto midzeni vajadzētu iztīrīt visiem pieejamiem līdzekļiem.
, 2018-07-11 08:57, pirms 6 gadiem
Uz vietas izskatījās briesmīgāk - kapa klusums bija pēc tā incidenta. Džekam galvu pušu pārsita. Cerams, ka viss kārtībā cilvēkam un nav nekas smags!
, 2018-07-11 09:18, pirms 6 gadiem
Es domāju, ka daļa no šiem dankeriem, kuri vakar dankoja, nākamreiz uz šejieni nebrauks, izņemot jauno poli un kādus krievus(jo tas ir saskaņas pasākums).. Iemesls vienkāršs - danku līmenis aug, bet organizēšanas līmenis krīt. Atminos, ka pagājšgad solīja, ka nākamais kings of air būs arēnā.. + Finālā Dipuī bija pārliecinoši labāks danks, taču iedeva dalītu uzvaru. Nevajadzēja tik uzkrītoši pavilkt Dārgo aiz ausīm, neskatoties uz to, ka bija, protams, arī jaudīgi danki
, 2018-07-11 10:05, pirms 6 gadiem
Divi klauni Ibjakins,jeb ka vinu tur sauc un otr blondais meerglis!!!
, 2018-07-11 10:22, pirms 6 gadiem
Neadekvāta žūrija - savējos velk aiz ausīm. Lai paceltos "jaunā līmenī", vajag pieaicināt starptautiskus tiesnešus, kas ir pazīstami danku aprindās, savādāk nav objektivitātes.
, 2018-07-11 10:27, pirms 6 gadiem
Number 0 rakstīja: Es domāju, ka daļa no šiem dankeriem, kuri vakar dankoja, nākamreiz uz šejieni nebrauks, izņemot jauno poli un kādus krievus(jo tas ir saskaņas pasākums).. Iemesls vienkāršs - danku līmenis aug, bet organizēšanas līmenis krīt. Atminos, ka pagājšgad solīja, ka nākamais kings of air būs arēnā.. + Finālā Dipuī bija pārliecinoši labāks danks, taču iedeva dalītu uzvaru. Nevajadzēja tik uzkrītoši pavilkt Dārgo aiz ausīm, neskatoties uz to, ka bija, protams, arī jaudīgi danki
Solīts makā nekrīt. Vienīgi to par to Arēnu solīja latviski. Ārzemju dankeri varēja nesaprast ko Zeltiņš ar Elbakjanu burkšķēja
, 2018-07-11 10:46, pirms 6 gadiem
Limpompo rakstīja: Latvijas karogs ar melnu strīpu. Mhm - utainais Elbakjans teiks, ka "netīšām sanāca". To geto midzeni vajadzētu iztīrīt visiem pieejamiem līdzekļiem.
Mums tās sēru dienas tik daudz ka varbūt tā bija domāts bet nafig tādā pasākumā sēras?
, 2018-07-11 17:02, pirms 6 gadiem
Skatijos, šovs līmenī kā parasti, bet uztrauct žūrijas neadekvātās atzīmes. Dārgajam pietika nobezdēties un viņam liek 10niekus. Domāju, ka diez vai grandi gribēs braukt, ja par vienādu danku Dārgajaiem ieliek 10, bet ārzemniekam 8
, 2018-07-11 17:03, pirms 6 gadiem
Ieteikums, novāciet normalu žūriju vai izskaidrojiet, ka atzīmes jāliek par dankiem nevis par izcelsmi
Kristaps Porziņģis cenšas apturēt Keilebu Martinu. Foto. USA Sports Today. Scanpix
60

Porziņģim vāja metienu precizitāte, "Heat" ar trejaču rekordu nokārto līdzsvaru sērijā

Otro spēli Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā aizvadījusi Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics". Tā ar 101:111 piekāpās Maiami "Heat", ļaujot tai panākt izlīdzinājumu pirmās kārtas sērijā (1-1). Porziņģis spēli noslēdza ar sešiem gūtajiem punktiem.
Gregs Vitingtons. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga

Duelēšanos LBL pusfināla stadijā uzsāks čempione VEF un pārsteidzošā "Liepāja"

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas pusfināla kārta šovakar iesāksies ar spēli "Rimi" Olimpiskajā centrā, kur pulksten 19:00 sāksies sērija līdz tīrs uzvarām starp aktuālo valsts čempionvienību "VEF Rīga" un nedaudz pārsteidzoši pusfinālu sasniegušo "Liepāju". Spēles tiešraidi demonstrēs kanāls TV4.
Šejs Gildžess-Aleksandrs. Foto: USA Sports Today/Scanpix
1

Gildžess-Aleksandrs un Holmgrens nokārto graujošu "Thunder" uzvaru pār "Pelicans"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadīta otrā play-off sērijas spēle starp Rietumu konferences regulārā turnīra čempioni Oklahomsitijas "Thunder" un Jona Valančūna pārstāvēto Ņūorleānas "Pelicans". Mājinieki svinēja vieglu uzvaru ar 124:92.