Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

11. februāris NBA skaitļos

11. februāris NBA skaitļos
Kobe Braients
Foto: SCANPIX SWEDEN

Kobe Braients pagājušajā naktī 30 gadu un 171 dienas vecumā otrās ceturtdaļas vidū kļuva par visu laiku jaunāko līgas spēlētāju tās vēsturē, kurš Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) karjerā sasniedzis 23 000 gūto punktu robežu. Iepriekšējo rekordu Braients pārspēja par piecām dienām, jo Vilts Čemberlens to sasniedza 30 gadu un 176 dienu vecumā.

Atlantas Hawks – Vašingtonas Wizards

111:90
- Džavols Makgī iemeta 18 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, kas ir spēlētāja labākais sasniegums NBA karjerā šajā rādītājā.
- Vašingtonas komanda pieļāva 18 kļūdas, kas deva iespēju mājiniekiem gūt 20 punktus, savukārt Atlantas komanda kļūdījās tikai septiņas reizes.
- „Hawks” izcīnījuši 30 uzvaras līdz Visu zvaigžņu spēles pārtraukumam pirmo reizi kopš 1996./1997. gada sezonas, kad komandai bija 31 panākums un 15 zaudējumi līdz šim pārtraukumam.

Indianas Pacers – Klīvlendas Cavaliers

96:95
- Klīvlendas komanda pirmo reizi šajā sezonā piedzīvojusi divus zaudējumus pēc kārtas.
- Lebrons Džeimss viens pats guva 47 punktus, kamēr pārējā komanda pa visiem kopumā 48.
- „Pacers” ir vienīgā komanda, kas šajā sezonā vismaz pa reizei pieveikusi katru „lielo dūzi” – „Lakers”, „Cavaliers”, „Celtics” un „Magic”.

Maiami Heat – Denveras Nuggets

82:99
- Šī bija Denveras komandas devītā uzvara desmit pēdējos savstarpējos mačos ar Maiami vienību.
- Šī bija „Heat” piektā neveiksme pēdējos septiņos aizvadītajos mačos.
- Čonsijs Bilapss, kurš iemeta 23 punktus un bija rezultatīvākais komandas spēlētājs, 13 no tiem guva pēdējā ceturtdaļā.

Ņūdžersijas Nets – Sanantonio Spurs

93:108
- „Spurs” izcīnījuši jau 13 uzvaras pēc kārtas pret Ņūdžersijas komandu, kas ir garākā sērija kādai komandai spēlēs pret vienu un to pašu oponentu.
- Kopš 2009. gada sākuma „Spurs” izcīnījuši 15 uzvaras aizvadītajās 19 spēlēs.
- Mets Boners iemeta 22 punktus. Iepriekšējā spēlē basketbolistam NBA karjeras rekords – 23 punkti. Pirmo reizi karjerā spēlētājam divās spēlēs pēc kārtas vismaz 20 gūti punkti.

Minesotas Timberwolves – Toronto Raptors

102:110
- Rendijs Fojs guva 33 punktus, kas ir spēlētāja NBA karjeras jauns labākais sasniegums. Tāpat basketbolistam astoņas atlēkušās bumbas.
- Iepriekšējos gados abu komandu tikšanās nozīmēja divu vienu talantīgāko jauno garā gala spēlētāju dueli – Kriss Bošs pret Alu Džefersonu. Šoreiz ne viens, ne otrs spēlē nepiedalījās, jo abi guvuši savainojumus.

Čikāgas Bulls – Detroitas Pistons

107:102
- Šī bija Detroitas komandas 11. neveiksme pēdējās 16 aizvadītajās spēlēs.
- Čikāgas sākuma piecinieka aizsargi Bens Gordons un Deriks Rouzs pa abiem sameta 47 punktus, kamēr Detroitas sākuma piecinieka aizsargi Rodnijs Stakijs un Ārons Aflalo iemeta vien 20.
- Spēles izskaņā „Bulls” veica izrāvienu 17:2, izcīnot piekto spēli pēc kārtas pret Detroitas komandu savā laukumā.

Dalasas Mavericks – Sakramento Kings

118:100
- Sakramento komanda ar zaudējumu „Mavs” kļuva par pirmo līgas komandu, kas šajā sezonā vairs pat teorētiski nevar izcīnīt uzvaras vismaz 50 procentos no kopumā 82 spēlēm.
- Kopš pēdējās abu komandu tikšanās 11. janvārī, kad „Kings” izcīnīja uzvaru, Sakramento komanda piedzīvojusi zaudējumus 13 spēlēs no 15 aizvadītajām.
- Neskatoties uz skaidri redzamām brīvām vietām arēnā, Dalasas klubs pavēstīja, ka jau 300. spēli pēc kārtas arēna tikusi izpārdota, kas arī līgas rekords.

Goldensteitas Warriors – Ņujorkas Knicks

144:127
- Abas komandas pa abām kopumā iemeta 271 punktu, un tā ir rezultatīvākā spēle bez pagarinājuma šajā sezonā visā līgā.
- Pēdējo reizi, kad kāda līgas komanda iemeta vismaz 140 punktus vienas spēles laikā bez pagarinājuma, bija 2008. gada 14. aprīlī, kad „Bulls” iemeta „Bucks” grozā 151 punktu.
- Astoņi „Warriors” spēlētāji iemeta vismaz desmit punktus, komanda otrajā puslaikā iemeta 20 no 21 izmestā soda metiena, kļūdījās tikai astoņas reizes, bet pretiniekiem piespieda kļūdīties 17 reizes.

Losandželosas Lakers – Oklahomsitijas Thunder

105:98
- Kobe Braients 30 gadu un 171 dienas vecumā otrās ceturtdaļas vidū kļuva par visu laiku jaunāko līgas spēlētāju tās vēsturē, kurš NBA karjerā sasniedzis 23 000 gūto punktu robežu. Iepriekšējo rekordu Braients pārspēja par piecām dienām, jo Vilts Čemberlens to sasniedza 30 gadu un 176 dienu vecumā. Tiesa, Čemberlens savu rekordu sasniedza 606 aizvadītās spēlēs, kamēr Braientam šī bija 917. spēle karjerā.
- Lamārs Odoms ne tikai guva 12 punktus, bet arī izcīnīja 18 atlēkušās bumbas, kas atkal ir jauns spēlētāja šīs sezonas labākais rādītājs.
- Kevins Durants iemeta 31 punktu, piekto spēli pēc kārtas gūstot vismaz 30 punktus.

Izmantotie resursi:
ESPN research
The Associated Press


, 2009-02-11 15:19, pirms 15 gadiem
Šie ir forši rakstīši.
, 2009-02-11 15:54, pirms 15 gadiem
he he, lielais četrinieks negrib vēl pret pacers kādu maču uzspēlēt
, 2009-02-11 17:09, pirms 15 gadiem
Cavaliers speles beigas bij patiesam interesantas
Francis Lācis un Zigmārs Raimo (no kreisās). Foto: Rīgas Zeļļi
7

3x3 izlasē spēlējošie Lācis un Raimo šajā sezonā ''Zeļļos'' neatgriezīsies

Portālam ''Sportacentrs.com'' zināms, ka Rīgas ''Zeļļi'' atlikušo sezonu aizvadīs tādā sastāvā, kādā iesākuši Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas mačus. Lai arī 3x3 basketbola izlase jau ir nodrošinājusi vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs, nedz Franča Lāča, nedz Zigmāra Raimo atgriešanās komandā šajā sezonā netiek sagaidīta.
Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.
Reinis Avotiņš. Foto: Ģirts Gertsons
4

"Liepājai" jāpanāk izlīdzinājums vai jāsāk kalt atvaļinājuma plāni

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfināla stadijā šovakar pulksten 19:00 tiks aizvadīta sērijas ceturtā spēle starp "Liepāju" un "Ogri". Liepājnieki centīsies pagarināt savu sezonu un panākt piekto spēli, kamēr ogrēnieši lūkos tikt pie pusfinālu atvedošā panākuma sērijā, kurā šobrīd ar 2-1 priekšā ir Ulda Švēdes komanda.