Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Krievijas Superlīgas-2 vicelīdere izmesta no līgas par spēles rezultāta sarunāšanu

Rolands Eliņš

Krievijas Superlīgas-2 vicelīdere izmesta no līgas par spēles rezultāta sarunāšanu
Viktors Uskovs. Foto: BK Arsenal

Krievijas Basketbola federācija par sportisko principu pārkāpšanu no vietējās Superlīgas otrās divīzijas (pēc spēka trešā līga) izslēgusi Tulsas "Arsenal" vienību, kā arī diskvalificējusi vairākus tās spēlētājus un treneri.

Krievijas Basketbola federācija oficiāli paziņojusi, ka Tulas "Arsenal" ir izslēgta no Krievijas čempionāta. Šāds sods piespriests par nesportisko rīcību (lasīt - spēles rezultāta sarunāšanu), kas tika konstatēta septītā decembra spēlē starp "Arsenal" un Stavropoles "Dinamo" vienībām.

Šī spēle noslēdzās ar "Arsenal" uzvaru 82:65, taču mača pēdējās septiņās minūtēs "Arsenal" spēlētāji neguva nevienu punktu un arī "Dinamo" basketbolisti pēdējās piecās minūtēs sāka spēlēt negaidīti neveiksmīgi, gūstot tikai trīs punktus. Kā konstatēja federācija, mača izskaņā "Arsenal" spēlētāji pēkšņi sāka pieļaut daudz kļūdu un izdarīt ļoti neprecīzus metienus, kamēr "Dinamo" vienīgo precīzo metienu mača pēdējās minūtēs trāpīja ar metienu uzbrukuma pēdējās sekundēs. Tāpat abu komandu spēlētāji netrāpīja vairākus soda metienus pēc kārtas, kas radīja aizdomas par centieniem nesportiski ietekmēt spēles rezultātu.

Krievijas Basketbola federācija nolēmusi, ka šajā spēlē novērota nesportiska rīcība, un par centieniem izvairīties no punktu gūšanas tikuši piespriesti bargi sodi.

Spēles rezultāts ticis anulēts, un abām komandām ieskaitīti tehniskie zaudējumi. "Arsenal" tikusi izslēgta no līgas, kurā atradās pirmajā pozīcijā savā apakšgrupā un otrajā vietā visā līgā (12 uzvaras 16 spēlēs). "Arsenal" komanda tik bargu sodu saņēmusi tādēļ, ka pirms diviem gadiem jau saņēmusi brīdinājumi par sportisko principu neievērošanu.

Līdz sezonas beigām diskvalificēti trīs "Arsenal" spēlētāji, kamēr galvenajam trenerim Viktoram Uskovam piespriesta diskvalifikācija uz diviem gadiem. Savukārt līdz sezonas beigām diskvalificēts "Dinamo" treneris Aleksandrs Sosnins. Visiem pārējiem abu komandu spēlētājiem izteikti brīdinājumi, tāpat brīdinājums izteikts "Dinamo" vienībai, norādot, ka līdzīgas rīcības atkārtošanās gadījumā sekos izslēgšana no līgas.

Jānorāda, ka "Arsenal" komandas treneris Uskovs pirms Krievijas federācijas lēmuma noraidīja savā virzienā veltītos pārmetumus, atzīstot, ka viņa komanda mača beigās pieļāvusi daudz kļūdu, taču noturējusi uzvaru, kas ir galvenais, kamēr pretinieki gan esot sākuši pēc viena minūtes pārtraukuma atklāti spēlēt bez cenšanās gūt punktus.

Izmantotie resursi:
Тульский «Арсенал» исключен из числа...

  +1 [+] [-]

, 2019-12-09 22:35, pirms 4 gadiem
Krievijā sodi ir smagi!

     [+] [-]

, 2019-12-09 23:05, pirms 4 gadiem
Es skatījos u16 spēli EČ Latvijā...
Kad LV spēlēja pret Franciju...
Spēles uzvarētājs 1/4 finālā pretī dabūtu Lietuvu...
Nevuens to negribēja...

LV spēles sākuma izvirzījās vadībā ar 3 - 5 punktiem...
Tad sāka interesanti spēlēt... sodinus meta ar acīm ciet, piespēlēs lidoja kaut kur, metieni pa grozu pec caurgājiena bija tādi, ja likās tiko bija skatijušies Džordana labākos gājienus... franči atbildēja ar to pašu...

Līdz tiesnesis pasauca trenerus un pateica, ka, ja šie turpinās ākstīties, spēle tiks pārtraukta un lai FIBA lemj ko darīt ar šo spēli...

LV galu galā vinnēja... franči tuvāk par -3 negāja...

  +2 [+] [-]

, 2019-12-09 23:16, pirms 4 gadiem
"Krievijas Basketbola federācija par sportisko principu pārkāpšanu no vietējās Superlīgas otrās divīzijas (pēc spēka trešā līga) izslēgusi Tulsas "Arsenal" vienību," Vai patiesi Tulsas, Eliņ? Gan jau OKC Thunder fārmklubs.

  +1 [+] [-]

, 2019-12-09 23:42, pirms 4 gadiem
Aha, atceros Gulbja trenēto Baronu, kad spēles beigās meta garām sodiņus, lai palīstu zem handikapa.

  +2 [+] [-]

, 2019-12-10 00:18, pirms 4 gadiem
Ārkārtīgi neprofesionāli - nebija iepriekš vienojušies un abas komandas pret sevi uzlika. Tur pat diskabeli nebija jādod kādam treneris būtu nost vai turpmākos gadus par velti atstrādātu.
Es biju cerējis, ka LV futenē kādreiz šādi abas komandas varētu iekrist, bet pie mums lielāki profesionāļi, tomēr, nolasījušies

  +1 [+] [-]

, 2019-12-10 06:47, pirms 4 gadiem
Tiešām kluba nosaukums ir Tulsas Arsenal?

Tulsa šķiet ir Amerikā.

Tulas Arsenal gan varētu būt.

     [+] [-]

, 2019-12-10 06:49, pirms 4 gadiem
Gulbja Jelgava šķiet varētu būt visepiskākā šajā ziņā

  +1 [+] [-]

, 2019-12-10 09:13, pirms 4 gadiem
oxa rakstīja: Krievijā sodi ir smagi!
īpaši dopinga pārkāpumos valsts pasākums kā cīnās