Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

NCAA fināliste Morisa: "Cēsīs mani uzņem labi"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

NCAA fināliste Morisa: "Cēsīs mani uzņem labi"
#27 Kristen Morris
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

"Spēlēt basketbolu mazā pilsētā ir atšķirīgi. Eiropā esmu pirmo gadu, eju tam cauri dienu pa dienai. Mani uzņem labi, esmu priecīga," spēlēšanu Latvijā vērtē trīskārtējā NCAA "Četru finālu" dalībniece un sieviešu basketbola komandas SK "Cēsis" centra spēlētāja Kristena Morisa (Kristen Morris).

„Treniņos strādājam tiešām smagi. Tas ir palīdzējis labāk sagatavoties spēlēm,” teica Morisa. „Lai labi spēlētu, treniņos smagi jāstrādā. Arī pašas vēlamies kļūt labākas, tā nav piespiedu lieta, tāpēc jāstrādā ar atdevi. Vienkārši to darām.”

„Bijām ātrākas, tā bija mūsu priekšrocība. Otrs iemesls bija aizsardzība, tāpēc mēs uzvarējām,” divus pamatojumus Cēsu uzvarai uzskaita amerikāņu basketboliste. „Izgājām laukumā, lai nospēlētu labi. Arī Rīgas spēlētājas bija koncentrējušās, bet otrajā ceturtdaļā mēs nospēlējām ar lielāku atdevi.

„Regulāri sazinos ar Silviju Folsu (Sylvia Fowles), manu kolēģi Luiziānas Universitātē. Viņai iet labi, diemžēl šonedēļ tika noslepkavots viņas pārstāvētā kluba prezidents,” Morisa stāsta par Folsas un Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvēto klubu Maskavas apgabala „Spartak” un kontaktiem Eiropā. „Teicu, lai uzmanās. Ceru, ka viņai sezonas turpinājumā ies labi.”

Kristena Morisa kopā ar Silviju Folsu spēlēja vienā no spēcīgākajām ASV koledžu basketbola komandām – Luiziānas pavalsts universitātes vienībā „Lady Tigers”. No 2007. gada 11. aprīļa LSU vada viens no slavenākajiem sieviešu basketbola treneriem valstī Vens Čenselors (Van Chansellor). Vīrs, kura rēķinā ir pirmie četri WNBA tituli, izcīnīti, vadot Hjūstonas „Comets” (1997, 1998, 1999, 2000) un labākā bilance līgas vēsturē 211-111 desmit sezonu laikā. Čenselors kopā ar ASV valstsvienību uzvarēja 28. Olimpiādes spēlēs 2004. gadā Atēnās, sasniedza perfektu bilanci 38-0 un 2007. gadā tika uzņemts Neismita Basketbola Slavas zālē.

LSU komanda piecus gadus pēc kārtas iekļuva NCAA „Četru finālā” (2004, 2005, 2006, 2007, 2008), pirmos četrus no tiem pašreizējās "Spartak" un Slovākijas valstsvienības galvenās treneres Pokijas Četmenas vadībā (bilance 77-11), 2005. un 2006. gadā uzvarot SEC konferencē. Morisa kopā ar „Lady Tigers” trīs reizes spēlēja NCAA „Četru finālā”, bet 2008./2009. gada sezonā bija vienīgā ceturtā gada studente (seniore) komandas sastāvā, tomēr tas nekavēja viņas sasniegt otro vietu spēcīgajā Dienvidaustrumu SEC konferencē.

„Sekoju līdzi LSU komandai „Lady Tigers”, skatīšos rezultātus, bet lielāka interese man ir par „Marta trakumu” (marta beigās un aprīļa sākumā ASV notiek NCAA pirmās divīzijas čempionāts, kur izslēgšanas spēlēs sacenšas 64 valsts labākās komandas).

„Mans spilgtākais brīdis NCAA? Pat nezinu, iespējams, mans pirmais gads LSU, kad iekļuvām „Četru finālā”. Un noteikti pēdējā (ceturtā gada) seniores spēle ar astoņkārtējām NCAA čempionēm „Tennessee” Universitāti.”

Morisa Cēsīs uzmundrina Luiziānu
17. oktobrī Morisa, izmantojot "Skype", sazinājās ar "Lady Tigers" komandu, uzmundrinot spēlētājas veiksmīgam sezonas sākumam, vienības blogā "The Lady Tiger Way" raksta treneris Stārkijs (Starkey).

"Lady Tigers" mājas spēļu zālē "Pete Maravich Assembly Center" ir 13 472 skatītāju vietas.

  +1 [+] [-]

, 2009-11-08 16:02, pirms 14 gadiem
labs raksts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja