Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Riga Ghetto" basketbolisti grūtā cīņā uzvar "Challenger" turnīrā Filipīnās

Ints Megnis
Ints Megnis

"Riga Ghetto" basketbolisti grūtā cīņā uzvar "Challenger" turnīrā Filipīnās
Artūrs Strēlnieks uzbrūk grozam. Foto: FIBA

Latvijas izlases bāzes komanda 3x3 basketbolā "Riga Ghetto" svētdien Filipīnu galvaspilsētā Manilā triumfēja "Challenger" sērijas turnīrā un kvalificējās Saūda Arābijā paredzētajam Džidas "Masters" turnīram. Visi svētdienas mači Latvijas komandai izvērtās ļoti grūti.

Latvijas komanda, ko šoreiz kopā ar Kārli Paulu Lasmani, Edgaru Krūmiņu un Nauri Miezi pārstāv arī Artūrs Strēlnieks, sestdien izcīnīja divas uzvaras apakšgrupā un kvalificējās "play-off" turnīram.

Svētdienas agrā rītā viņiem ceturtdaļfinālā bija jātiekas ar Austrālijas vienību "Melbourne", kas izvērtās ļoti grūta. Latvijas komanda bija iedzinējos ar 6:10 un vēl neilgi pirms spēles beigām arī ar 13:16. Tomēr latvieši panāca izlīdzinājumu 18:18, pēc tam uzreiz pārtvēra bumbu un pārņēma vadību, bet tam sekoja vēl vairākas veiksmīgas darbības un, iemetot vairākus grozus no apakšas pēc kārtas, tika uzvarēts ar 21:19.

Pusfinālā pretim stājās Mongolijas komanda "Ulaanbaatar" un arī šis duelis notika punkts punktā, tomēr šeit pēdējos uzbrukumus jau vadībā sagaidīja latvieši. Minūti pirms beigām "Riga Ghetto" bija priekšā ar 16:14, bet uzreiz pretinieki samazināja deficītu līdz minimumam. Pie viena punkta pārsvara Miezis aizmeta garām divus soda metienus, tomēr pēdējās 50 sekundēs latvieši ļoti veiksmīgi darbojās zem groza, gandrīz nedodot pretiniekiem iespējas uzbrukt, un tika noturēta grūta uzvara ar 16:15, kaut pēdējās sekundēs pretiniekiem bija iespēja izraut neizšķirtu.

Finālā Latvijas izlases bāzes komandai pretim stājās šī turnīra pārsteiguma autori "Lyon" no Francijas. Spēles sākumā "Riga Ghetto" ātri izvirzījās priekšā ar 5:1, tomēr pēc tam pārsvaru vairs neizdevās palielināt. Spēles vidū francūži pēc ļoti grūta tālmetiena panāca 12:12, tomēr pēc šāda notikumu pavērsiena Latvijas komanda guva četrus punktus pēc kārtas. Rīdzinieki panāca 19:13, tomēr pretinieki ātri pietuvojās līdz vienam punktam, liekot "Riga Ghetto" līdzjutējiem satraukties. Kaut pēc Lasmaņa piespēles Miezis panāca 20:18, uzreiz pēc tam francūži ar tālmetienu izlīdzināja rezultātu, bet nākamajā uzbrukumā Miezis veica lielisku caurgājienu un izrāva uzvaru ar 21:20.

Šajā posmā ierastajā "Riga Ghetto" sastāvā Agni Čavaru aizstāja Strēlnieks. Šīs komandai bija pirmās sacensības kopš neveiksmes pagājušajā nedēļas nogalē Ungārijā notikušā Eiropas kausa, kurā iepriekšējo divu gadu fināliste negaidīti neizkļuva no apakšgrupas.

Sacensību pirmo divu vietu ieguvējas kvalificējās oktobra otrajā pusē Saūda Arābijā paredzētajam Džidas "Masters" turnīram.

     [+] [-]

, 2019-09-08 11:04, pirms 5 gadiem
pēdējās 50 minūtēs latvieši ļoti veiksmīgi darbojās zem groza

Autor izlabo, droši vien domāts pēdējas 50 sekundēs

  +1 [+] [-]

, 2019-09-08 13:22, pirms 5 gadiem
Lasmanis MVP dabūja!