Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Artūrs Zanders

Ieskats "Ventspils" pretiniekos

Ieskats "Ventspils" pretiniekos
Pagājušajā sezonā "Besiktas" sastāvā bija Mairs Četmens.

Basketbola klubs "Ventspils" šodien uzzināja savus pretiniekus FIBA EuroChallenge turnīrā, tāpēc laiks jau priekšlaicīgi kas sagaida ventspilniekus spēlēs ar šiem citu valstu klubiem.

Skyliners/Besiktas

Jādomā, ka favorīti B grupā būs viens no ULEB Eiropas kausa kvalifikācijas kārtas pāra neveiksminiekiem. Tas būs vai nu Stambulas "Besiktas" vai arī Frankfurtes "Skyliners". Aizvadītajā sezonā augstāki sasniegumi bija "Skyliners", kas aizkļuva līdz Vācijas līgas finālam. Tikai izšķirošajā piektajā spēlē Frankfurtes klubs piekāpās "Brose Baskets", turklāt tikai ar divu punktu starpību (70:72). Tas nozīmē, ka, ja "Skyliners" būtu uzvarējuši, tieši Frankfurtē gaidāmajā sezonā tiktu spēlēts Eirolīgas basketbolists nevis "Brose Baskets" pārstāvētajā Bambergā.

Tagad pastāv iespēja, ka "Skyliners" nākamajā sezonā varētu viesoties Ventspilī, bet vācieši tā noteikti nedomā. Pagaidām zināms, ka "Skyliners" uz nākamo sezonu panākuši vienošanos ar amerikāņiem Kvantezu Robertsonu un Ajēnu Moju, kā arī pāris pašmāju spēlētājiem. Nesen tika panākta vienošanās ar somu centru Kimo Mūrinenu, kurš aizvadītajā sezonā spēlēja Itālijā. Sezonas pirmajā pusē kādu laiku soms bija arī Armanda Šķēles komandas biedrs Neapolē, bet Mūrinerns sezonu noslēdza Itālijas otrajā līgā. Savas mājas spēles "Skyliners" aizvada 5000 skatītāju ietilpīgā zālē, bet komandas galvenais sponsors ir "Deutsche Bank".

Otrs iespējamais pretinieks ventspilniekiem no šī pāra Stambulas "Besiktas" ir samērā pazīstams. 2006./2007. un 2007./2008. gada sezonās abi klubi tikās ULEB kausā. Pirmajā no minētajām sezonām abas reizes uzvarēja "Ventspils", bet otrajā - "Besiktas". Pagājušajā sezonā "Besiktas" ierindojās 4. vietā Turcijas līgā, kur izslēgšanas spēlēs aizkļuva līdz pusfinālam. Līgumi uz nākamo sezonu ir arī dažiem turku spēlētājiem, kā arī Austrālijas centru A. Dž. Ogilviju, kurš līdz šim bija Vanderblitas universitātes sastāvā NCAA.

Jādomā, ka "Besiktas" klubam patīk Austrālijas spēlētāji - pagājušosezon tur spēlēja cits ķenguru zemes basketbolists Breds Ņūlijs, kurš gaidāmajā sezonā spēlēs "Lietuvos Rytas" rindās. Iepriekšējās divas sezonas "Besiktas" sastāvā bija arī eks-ventspilnieks Mairs Četmens, kurš gan pagājušās sezonas laikā dabūja FIBA diskvalifikāciju par neatļautu vielu lietošanu (marihuāna). 2008./2009. gada sezonā "Besiktas" spēlēja Džimijs Baksters - vēl viens bijušais ventspilnieks. Mājas spēles "Besiktas" aizvada 4500 ietilpīgā zālē.

Khimik/CSU Asesoft

Šis pāris neizskatās tik draudīgs kā iepriekšējais, tāpēc arī cīnīsies tikai par vietu EuroChallenge. Južnijas "Khimik" aizvadītajā sezonā ierindojās tikai 10. vietā Ukrainas Superlīgā, bet nākamsezon mēģinās ielauzties Eirokausu apritē. Pagaidām zināms, ka "Khimik" galvenais treneris būs Zorans Kalpičs - arī pagājušajā sezonā strādāja Ukrainā, kad bija Ramūna Butauta palīgs Doņeckas klubā. Južnijas komandas mājas zālē ietilpst 3500 skatītāju un pēdējo reizi kāds Latvijas klubs tur spēlēja 2007./2008. gada sezonā ("Barons/LMT").

"CSU Asesoft" ir aizvadītās sezonas Rumānijas čempioni, kas pēdējos gados regulāri spēlējuši Eirokausos. Parasti sastāvā ir trīs līdz četri amerikāņu un pa kādam eiropietim, kas tiek sūtīti laukumā. Mājas zālē var sanākt līdz 2500 skatītājiem.

Maccabi Haifa/Paris Levallois

Haifas "Maccabi" Izraēlas līgā pēc regulārās sezonas ierindojās ceturtajā vietā, bet izslēgšanas spēlēs izkrita ceturtdaļfinālā. Kā jau Izraēlā pierasts, rezultātu veido viesspēlētāji no ASV, kas gaidāmas arī turpmāk šajā komandā. Īpaši jo šī kluba īpašnieks Džefs Rouzens nāk no ASV. Pirmais jauninājums Haifas kluba sastāvā ir amerikāņu saspēles vadītājs Dereks Glāsers, kurš iepriekšējos gadus bija Riharda Kuksika komandas biedrs Arizonas Štata universitātē. Starp citu, pirms nākamās sezonas "Maccabi Haifa" arī viesosies ASV, kur plānots aizvadīt pārbaudes spēli pret Ņūdžersijas "Nets" klubu... Haifas kluba mājas zāles ietilpība - 2900 skatītāji.

Otrs potenciālais ventspilnieku pretinieks Francijas klubs "Paris Levallois" regulārajā sezonā ierindojās 7. vietā, bet izslēgšanas spēlēs izstājās pēc ceturtdaļfināla. Parīzes klubam ir jau līgumi ar pāris spēlētājiem uz nākamo sezonu - kopā ar dažiem vietējiem spēlētājiem tur spēlēs amerikāņi Lemonts Hemiltons, Naidžels Vaiets, kā arī Devids Noels, kurš pirms dažiem gadiem vēl spēlēja NBA. Mājas arēnas ietilpība - 3900 skatītāji. Klubs dibināts 2007. gadā, kad notika apvienošanās ar "Paris Basket Racing".

Izmantotie resursi:
eurobasket.com
sportando.net


, 2010-07-08 17:37, pirms 14 gadiem
kipa visiem jazin cik cilveku var ietilpt zale.
, 2010-07-08 17:38, pirms 14 gadiem
haifas maccabi venspilij pārbrauks pāri..
, 2010-07-08 17:44, pirms 14 gadiem
Jetrus rakstīja: haifas maccabi venspilij pārbrauks pāri..
Vispirms jāuzvar ''Paris Levallois''.
, 2010-07-08 18:32, pirms 14 gadiem
Nu, izņemot pirmo pāri, nekādi sevišķi spēcīgi klubi pretī nestāsies, tāpēc Ventspilij būtu jāparāda diezgan labs sniegums, ja vēl ir tāds treneris kā Brazis. Par sastāvu, kā vienmēr, gan pilnīgi nekas nav zināms.
, 2010-07-08 18:34, pirms 14 gadiem
jadabū labi spēlētāji tad būs ok
, 2010-07-09 14:23, pirms 14 gadiem
Četmens un Baxters vieni no labākajiem leģionāriem,kas jebkad ir spēlējuši Latvijā !
, 2010-07-15 01:43, pirms 14 gadiem
Domāju, ja Ventspilniekiem izdosies uzvarēt kaut vienu spēli ar šīm komandām, viņi būs baigie malači! Jātur īkšķi!
Tām komandām noteikti ir lielāki budžeti un ļoti labi spēlētāji. Biju pie Džimija Bakstera Turcijā, kad viņš spēlēja Besiktas (mums ir kopīga meitiņa), redzēju, ka spēlētājiem ir nenormāli forši dzīvokļi mašīnas utt. Bet izraēlā spēlē ļoti daudz amerikāņu un basketbols viņiem ir nenormāli poulārs...fani traki... BKV salīdzinot ir maziņa komanda, bet mazs cinīts gāž lielu vezumu, lai sanāk!!! 8)
Kitija Laksa 2024. gada 14. aprīlī ar Eirolīgas čempiones medaļu. Foto: EuroLeague Women

Četri tituli vienā sezonā: Kitija Laksa kļūst par Turcijas čempioni

Stambulas "Fenerbahce" basketbolistes (35-0, izslēgšanas spēlēs 7-0) trešdien, 17. aprīlī, izbraukumā Vidusjūras piekrastē uzvarēja "Mersin" ar 80:56. Kitijas Laksas pārstāvētā komanda Turcijas finālsērijā līdz trīs uzvarām svinēja panākumu ar 3-0.
"Liepāja/LSSS" galvenais treneris Rūdolfs Rozītis. Foto: Ģirts Gertsons
2

Deviņas liepājnieces iemet un sagādā trenerim dāvanu vārda dienā

Liepājas basketbolistes trešdien, 17. aprīlī, savā laukumā uzvarēja Daugavpils Universitāti ar 82:60, nacionālā čempionāta bronzas sērijā līdz divām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0. Enija Ķīvīte uzvarētāju labā guva 18 punktus. Daugavpilietei Annai Liepiņai 23 punkti un 18 atlēkušās bumbas.
Džontejs Porters (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
11

Spēlmanis Porters saņem mūža diskvalifikāciju no NBA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūža diskvalifikācijas piespriešanu Toronto "Raptors" uzbrucējam Džontejam Porteram, kurš izdarījis likmes totalizatoros un nelegāli ietekmējis spēļu gaitu.