Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Liepājas ielu basketbols: jauni uzvarētāji, jauni rekordi

Andrejs Siliņš

Liepājas ielu basketbols: jauni uzvarētāji, jauni rekordi
Foto: Mārtiņš Sīlis

Trešdien, 6. jūnijā, stāvlaukumā pie Liepājas Olimpiskā centra norisinājās otrais Vasaras ielu basketbola čempionāta posms, kas kopumā pulcēja 54 komandas (jauns čempionāta rekords) ne tikai no Liepājas, bet arī tuvākās apkārtnes.

Otrais posms kopumā pulcēja 180 dalībniekus un līdzīgi kā pirmajā posmā vislielākā apmeklētība bija tieši U18 jauniešu un U99 vīriešu grupā. Tikai vienā no piecām grupām uzvarētāju godā tika tā pati komanda, kura izcīnīja uzvaru arī 1. posmā Grobiņā. To paveica U99 sieviešu komanda „TEV”, kura iepriekšējā gadā zem nosaukuma „Piektais Elements” kļuva arī par kopvērtējuma uzvarētājām.

Par 2. posma uzvarētājiem U-14 vecuma grupā zēniem kļuva komanda debitanti „Minkāns Skapī”, tādējādi no troņa gāžot „Extra Šķiņķi”, kuri nebija zaudējuši nevienu cīņu jau kopš iepriekšējā gada. Arī U-18 vecuma grupā jauniešiem uzvarētāju gods tika citai komandai un šoreiz spēcīgākie izrādījās „Tukšie”. Bet U99 grupā vīriešiem par uzvarētājiem kļuva „Valters”, kuri pirmajā posmā nestartēja. Interesants fināls izvērtās arī MIX grupā starp pieredzējušajiem strītbola karaļiem „Kraukļiem” un „Koks” komandām. Spēcīgāki tomēr izrādījās „Koks” jaunieši, tādējādi papildinot debitantu-uzvarētāju skaitu 2. posma sacensībās.

Pasākuma laikā tika noskaidrots arī otrs finālists tālmetiena konkursam un par šī posma trāpīgāko snaiperi kļuva Kaspars Kristvalds, kurš minūtes laikā realizēja 8 tālmetienus, tādējādi papildinot finālistu pulku. Atgādinām, ka pirmajā posmā par uzvarētāju kļuva Rihards Spinga, kuram pietika ar sešiem precīziem metieniem. Galvenajā balvā, kas tiks pasniegta pēdējā posmā, 1. augustā, uzvarētājs saņems televizoru no „Electrons & K”.
Līdz ar to, pirmie divi posmi jau ir noslēgušies un nākošais posms norisināsies pēc divām nedēļām, 20. jūnijā. Atgādinām, ka pieteikšanās vasaras ielu basketbola čempionāta 3. posmam ir iespējama jau šobrīd LOC info centrā. Norises vieta - stāvlaukums pie Liepājas Olimpiskā centra.

2.posma rezultāti:

U-14 zēni

1.vieta „Minkāns Skapī” (Kārlis Grigaļūns, Kārlis Mickāns, Renārs Spinga, Roberts Dembskis)
2.vieta „Extra šķiņķis” (Dāvis Silenieks, Nauris Freimanis, Jānis Hanka)
3.vieta „Monstri” (Ģirts Splīte, Edgars Lakševics, Ričards Krauklis, Mārtiņš Francis)

U-18 jaunieši

1.vieta „Tukšie” (Artūrs Lasmanis, Jēkabs Paipa, Jēkabs Bitenieks)
2.vieta „Puse no Andžeja” (Miks Roga, Toms Biters, Roberts Kogajs, Emīls Glazūns)
3.vieta „Tagil” (Arnis Ate, Roberts Krastiņš, Sandis Cērps, Dāvis Fricbergs)

U-99 vīrieši

1.vieta „Valters” (Valters Košeļevs, Roberts Stumbris, Artis Ate)
2.vieta „Norķis” (Normunds Līcītis, Vladimirs Fedatovs, Einārs Vierpe, Kārlis Osis)
3.vieta „Hektors” (Artūrs Freimanis, Gatis Jagmins, Kaspars Iesalnieks)

U-99 sievietes

1.vieta „Tev” (Agija Kruga, Linda Vaļģe, Rendija Misus, Laura Šēna)
2.vieta „92.meitenes” (Zane Lībeka, Megija Turka, Ilze Ozoliņa)
3.vieta „Margrietiņas” (Linda Otrupe, Beatrise Grīnberga, Beāte Jagmina)

MIX grupa

1.vieta „Koks” (Artūrs Bricis, Ingus Jakovičs, Rendija Misus, Agija Kruga)
2.vieta „Kraukļi” (Māris Šliseris, Jānis Strungs, Arturs Preis, Māra Džeriņa)
3.vieta „Marekam Patiks” (Emīls Sveile, Mareks Malakausks, Artūrs Malakausks, Kristīne Āboliņa).

Liepājas vasaras ielu basketbola čempionāts 2012’:

3. posms 20. jūnijs (LOC)
4. posms 4.jūlijs (LOC)
5. posms 21.jūlijs (Grobiņas sporta centrs)
6. posms 1.augusts (LOC)

Pasākumu atbalsta: Liepājas pilsētas Dome, Liepājas Olimpiskais centrs, Grobiņas Sporta centrs, Sportland, Trodeks, SIA "Ansmann”, ADS Pagrabs, SIA "Amserv Motors", pludmales festivāls "Summer Sound", SIA "EQ Love", U18 Eiropas čempionāts basketbolā vīriešiem, fitnesa centrs „Olymp Sport”, Rīgas piena kombināts, Narvesen, Lays čipsi, Pepsi, veikals "TOP", Liepājas Papīrs, Čili Pica, "Sofijas Laivas", SK Liepājas Metalurgs, Ledus Halle, Kino Balle, viesnīca „Līva”, Triobet, Dzintara Boulings, SIA „Kvadro”, SIA "Zepter", grāmatu apgāds "Jumava", kokteiļbārs "Red Sun Buffet”, Venden, juridiskais birojs "Biznesa konsultants LC", Ramirent, „Jelgavas tipogrāfija” un Rietumu Radio.