Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Ošenieks un SDSU basketbolisti kļūst par "Summit League" čempioniem

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Ošenieks un SDSU basketbolisti kļūst par "Summit League" čempioniem
"South Dakota State University" basketbolisti: "Summit League" čempioni
Foto: SDSU

Oto Ošenieks un "South Dakota State University" basketbolisti otrdien, 7. martā, triumfēja "Summit League" finālturnīrā Dienviddakotā un izcīnīja ceļazīmi uz NCAA čempionātu.

Summit League

“South Dakota State University” (18-16, SLC 8-8) regulārajā sezonā ierindojās sestajā vietā deviņu komandu konkurencē. “Jackrabbits” puišus apsteidza “South Dakota” (12-4), “North Dakota State” (11-5), “Omaha” (9-7), “Fort Wayne” un “Denver” komandas (abām 8-8).

Ceturtdaļfinālā 5. martā SDSU uzvarēja “Denver” ar 83:73. Pusfinālā 6. martā sekoja panākums par regulārās sezonas uzvarētājiem “South Dakota” ar 74:71, bet finālā no “Jackrabbits” rokas krita arī ar trešo numuru izsētā “Omaha” komanda – 79:77.

Maiks Daums izšķirošajā spēlē guva 37 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, kā arī nopelnīja finālturnīra vērtīgākā spēlētāja balvu. Viņa kolēģis Rīds Tellinghuizens guva 11 punktus un tika iekļauts turnīra simboliskajā pieciniekā.

“University of Minnesota” absolvents Oto Ošenieks komandā veica trenera-debitanta (graduate assistant coach) pienākumus. SDSU galvenais treneris ir Tomass Džons Ocelbergers (Wisconsin-Whitewater 2001), savukārt viņa palīgi ir Robs Klinkefuss, Eriks Hendersons un Tailers Glidens.

SDSU basketbolisti otro gadu pēc kārtas kvalificējās NCAA čempionātam, kas notiks no 14. marta līdz 3. aprīlim. Komandu sadale pāros notiks “atlases svētdienā”, 12. martā. Komandas tiks sadalītas četros reģionos pa 19 komandām katrā. Reģionu čempioni kvalificēsies “Četru finālam”.

Ošenieks no 2010. līdz 2014. gadam spēlēja treneru Tabija Smita un Ričarda Pitino vadībā, bet 2015. gada sezonā veica “Minnesota” trenera-debitanta pienākumus. Spēlētāja karjeras laikā viņš 96 spēlēs vidēji guva 3,5 un izcīnīja 2,1 atlēkušo bumbu. Pērn Ošenieks ar sievu pārcēlās uz Dienviddakotu.