Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Ghetto Basket" kvartetam otrā vieta Eiropas līgas otrajā posmā

Ints Megnis
Ints Megnis

"Ghetto Basket" kvartetam otrā vieta Eiropas līgas otrajā posmā
Agnis Čavars (no kreisās), Artūrs Strēlnieks, Nauris Mizis, Mārtiņš Šteinbergs Sanktpēterburgā. Foto: ghetto.lv

"Ghetto Basket” komandas spēlētāji Nauris Miezis, Agnis Čavars, Mārtiņš Šteinbergs un Artūrs Strēlnieks piektdien izcīnīja otro vietu tirdzniecības centrā “Raduga” Sanktpēterburgā notikušajā Eiropas līgas otrajā posmā. Izšķirošajā mača papildlaikā latvieši ar 14:16 zaudēja Krievijas vienībai "Gagarin".

Latvijas kvartets pārliecinoši aizvadīja grupu turnīru, kurā ar 21:16 pārspēja Čehijas “Humpolec Bernard”, ar 21:13 uzveica “Gagarin” un ar 21:7 uzvarēja Lietuvas “Apes & Humans”, izcīnot pirmo vietu apakšgrupā.

Pusfinālā “Ghetto Basket” pretī stājās laukuma saimnieki – Sanktpēterburgas “COP Rosenergoatom”. Maču ar pieciem punktiem pēc kārtas iesāka Latvijas 3x3 basketbolisti, bet tad iniciatīvu un vadību pārtvēra sāncenši. Pēc desmit minūšu cīņas tika fiksēts neizšķirts – 19:19. Papildlaikā pirmo punktu guva Krievijas komanda, bet turpinājumā pēc vairākām neveiksmēm Miezis tomēr trāpīja tālmetienu, izraujot uzvaru ar 21:20.

Finālu pret "Gagarin" Latvijas basketbolisti iesāka nedaudz rezultatīvāk, bet Aleksandrs Zujevs atbildēja ar septiņu punktu sēriju, ieskaitot arī trīs tālmetienus - Krievijas komanda izvirzījās vadībā ar 12:7. Desmitminūtē atlikušajā laikā latvieši atspēlējās un panāca 14:14, uzvarētāju noteikšanu atliekot uz papildlaiku. Abas komandas izpildīja vairākus nesekmīgus tālmetienus, bet punktu šim mačam un turnīram pielika Šalva Šatašvili - 16:14.

Spēlē par trešo vietu "COP Rosenergoatom" ar 21:16 pārspēja "Inanomo".

Pirmajā Eiropas līgas posmā "Gagarin" bija otrie, zaudējot vienīgi Nīderlandes vienībai "Team NL", bet Latvijas komanda toreiz guva trešo vietu.

Eiropas līgai ir "Quest" statuss. Tajā plānoti seši turnīri, kuru kopvērtējuma uzvarētāji saņems ceļazīmi uz FIBA 3x3 basketbola Pasaules tūres posmu, bet otrās un trešās vietas īpašnieki – vietu kādā no “Challenger” kategorijas turnīriem. Nākamie turnīri notiks 14. martā, 15. martā, 4. aprīlī un 5. aprīlī. "Ghetto Basket" izlase piedalīsies visos posmos, pretendējot uz ceļazīmēm Pasaules tūres sacensībām.

No "Ghetto Basket" klasiskā sastāva Sanktpēterburgā startēja vienīgi Miezis un Čavars, jo Kārlis Pauls Lasmanis ziemā spēlē klasiskā klubā "Jūrmala"/"Betsafe", bet Edgars Krūmiņš turpina rehabilitācijas procesu.

Izmantotie resursi:
https://www.ghetto.lv/lv/jaunumi/gh...