Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

LBL 2. divīzija: Kurzemes derbijā ventspilnieki zaudē Liepājā

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

LBL 2. divīzija: Kurzemes derbijā ventspilnieki zaudē Liepājā
Artūrs Bricis
Foto: Mārtiņš Sīlis

Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas pirmajā šodienas spēlē "Liepājas lauvu" otrā komanda savā laukumā pārliecinoši tika galā ar "Ventspils Augstskolas" komandu, svinot uzvaru 93:73. Uzvarētājiem 24 punkti Artūram Bricim, bet "VeA" rindās ar 20 atzīmējās Klāvs Šilbergs.

Ventspils studentiem nācās iztikt ne tikai bez viena no līderiem Andreja Gražuļa, bet arī trenera Ginta Fogeļa, jo abi iepriekšējā diena kopā ar BK "Ventspils" bija Ungārijā FIBA Izaicinājuma kausa mačā.

Jau pirmajā minūtē komandas kopējiem spēkiem guva astoņus punktus (4:4), bet ceturtdaļas turpinājumā šādu rezultativitāti saglabāja tikai mājinieki. Kamēr ventspilniekiem bija krietni vien jāpacīnās, lai tiktu labā metiena pozīcijā, liepājnieki, darbojoties krietni ātrāk, "VeA" aizsardzībai slīdēja cauri, kā nazis sviestam. Pirmajā ceturtdaļā "Lauvas 2" grozā raidīja 11 no 12 divpunktu metieniem, turklāt lielākā daļa metienu bija bez nopietnas pretestības. Pēc desmit minūtēm liepājnieki bija vadībā 28:16, bet otrā ceturtdaļā tuvāk viesus nelaida.

Ventspilnieki laiku pa laikam atzīmējās ar veiksmīgām epizodēm aizsardzībā, taču tam nesekoja arī veiksmīgas epizodes aizsardzībā, tāpēc pievilkt rezultātā nekā neizdevās. Galu galā arī šo ceturtdaļu labāk nospēlēja mājinieki, atpūtā dodoties jau ar 15 punktu pārsvaru – 42:27.

Pēc lielā pārtraukumā situācija laukumā pārāk nemainījās – liepājnieku rindās plosījās Artūrs Bricis un Ingus Jakovičs, kamēr ventspilnieki līderus sameklēt īsti nespēja. Ceturtdaļa noslēdzās tieši ar Jakovča precīzu metienu (65:47), un bija skaidrs, ka "VeA" diez vai izdosies lauzt šo spēli. Brīnumi tiešām nenotika – "Liepājas lauvas 2" svinēja uzvaru 93:73, tiekot pie 11 uzvaras 12 spēlēs, bet ventspilnieki piedzīvoja ceturto zaudējumu desmit mačos.

Kāds savdabīgs fakts - liepājnieki pirmo reizi uz soda metiena līnijas stājās tikai mača 34. minūtē, bet visā spēlē izpildīja sešus soda metienus, kamēr "VeA" atbildēja ar 32.

Latvijas Basketbola līgas 2. divīzija, 7.decembris

Liepājas lauvas 2 – Ventspils Augstskola 93:73 (28:16, 14:11, 23:20, 27:25)
Lauvas 2 : Bricis 24 (8ab), Freimanis 15 (8ab), Stumbris 15, Jakovičs 12 (7rp), Fricbergs 9 (6ab), Helmanis 8, Lagzdiņš 5, Krastiņš 3, Paipa 2, Bitenieks, Ozolnieks
VeA: Šilbergs 20, Leimanis 15, Blumbergs 11, Pinete 8, Apsītsi 7, Gromovs 7 (6ab), Pāže 3, Čavars 2, Pēterhofs, Malta

Izmantotie resursi
Latvijas Basketbola savienība