Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Artūrs Zanders

"Ventspils" pretinieki uzvar, VEF sāncenši - zaudē

"Ventspils" pretinieki uzvar, VEF sāncenši - zaudē
"Angelico Biella" komanda sestdien varēja priecāties par uzvaru pār "Benetton"
Foto: Digitale

Otrdien savas Eirokausu spēles aizvadīs divi vadošie Latvijas klubi - basketbola klubs "Ventspils" un "VEF Rīga". Aizvadītajā nedēļas nogalē šo klubu gaidāmie pretinieki aizvadīja spēles ar mainīgām sekmēm vietējos čempionātos.

Sestdien spēli aizvadīja BK "Ventspils" pretinieki ULEB Eiropas kausā Itālijas augstākās līgas klubs "Angelico Biella", kas savā laukumā uzņēma Trevīzo "Benetton" - komandu, ar kuru sezonas sākumā arī tikās ventspilnieki. Šajā spēlē pārāki ar 89:83 bija laukuma saimnieki "Angelico Biella" basketbolisti. Uzvarētāju sastāvā lielisks bija 21 gadus vecais itāļu aizsargs Pjetro Aradori, kura kontā 26 punkti, bet 20 punktus pievienoja amerikāņu aizsargs Džo Smits.

Interesanti, ka Smits savas profesionālā basketbolista karjeras sākumā 2001. gadā uz pārbaudes laiku bija ieradies "Ventspils" sastāvā, taču pēc "Ventspils Naftas kausa" spēlēm viņš netika paturēts sastāvā. Jāpiebilst, ka "Angelico Biella" sastāvā rītdienas spēlē nebūs amerikāņu aizsarga Freda Džounsa, kurš guvis savainojuma. Viņa vietā paņemts cits amerikānis Dominiks Kolmens, kurš pret "Benetton" guva desmit punktus."Ventspils" spēles sākums rītdien Itālijā pulksten 19:15 pēc Latvijas laika.

Savukārt "VEF Rīga" pretinieki FIBA Izaicinājuma kausā Serbijas klubs Belgradas "FMP" piektdien Adrijas līgas spēlē tikās ar "Bosna", piedzīvojot zaudējumu līdzīgā cīņā ar 66:68. "FMP" sastāvā rezultatīvākais ar 21 punktu bija Mladens Jeremičs, kurš spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa un aizvadīja produktīvāko maču šosezon Adrijas līgā. Starp citu, Jeremičam Rīga nav sveša, jo viņš ar Serbijas izlasi kļuva par Eiropas U-20 čempioniem turnīrā, kas 2008. gadā notika Latvijas galvaspilsētā. No tā gadagājuma Serbijas U-20 izlases "FMP" sastāvā ir vēl viens spēlētājs. "FMP" šīs sezonas rezultatīvākais spēlētājs Nemnja Protičs piektdien atzīmējās ar 15 punktiem.

"Rīgai ir ātra komanda, kuras sastāvā ir četri viesspēlētāji. Uzvara mums praktiski nodrošinātu vietu nākamajā kārtā, taču šī spēle mums nav tik svarīga kā sestdien gaidāmā spēlē Adrijas līgā pret "Široki". Belgradā palicis Bojans Radetičs, kā arī Dragans Labovičs, lai labāk sagatavotos nākamajai spēlei," atklājis "FMP" galvenais treneris Vlado Djurovičs.

Belgradas klubs uz Rīgu devās pirmdien no rīta. Kā vēstīts kluba mājaslapā, tad Belgradas lidostā atradusies arī bijusī Dienvidslāvijas basketbola zvaigzne Dežans Bodiroga, kurš devies uz ASV. Bodiroga "FMP" klubam vēlējis veiksmi, kā arī pārtraukt neveiksmes Adrijas līgā, kur "FMP" atrodas 13. vietā 14 komandu konkurencē. Rītdienas spēle starp VEF un "FMP" klubiem Olimpiskajā Sporta centrā sāksies pulksten 19:30. Tiešraidē to translēs arī LTV7 kanāls.

Izmantotie resursi:
legabasket.it
pallacanestrobiella.it
adriaticbasket.com
kk-fmp.net


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Kristaps Porziņģis cenšas apturēt Keilebu Martinu. Foto. USA Sports Today. Scanpix
8

Porziņģim vāja metienu precizitāte, "Heat" ar trejaču rekordu nokārto līdzsvaru sērijā

Otro spēli Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā aizvadījusi Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics". Tā ar 101:111 piekāpās Maiami "Heat", ļaujot tai panākt izlīdzinājumu pirmās kārtas sērijā (1-1). Porziņģis spēli noslēdza ar sešiem gūtajiem punktiem.
Šejs Gildžess-Aleksandrs. Foto: USA Sports Today/Scanpix

Gildžess-Aleksandrs un Holmgrens nokārto graujošu "Thunder" uzvaru pār "Pelicans"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadīta otrā play-off sērijas spēle starp Rietumu konferences regulārā turnīra čempioni Oklahomsitijas "Thunder" un Jona Valančūna pārstāvēto Ņūorleānas "Pelicans". Mājinieki svinēja vieglu uzvaru ar 124:92.
2024. gada labākais sestais spēlētājs Nezs Rīds. Foto: AP/Scanpix

Par NBA labāko sesto spēlētāju tiek atzīts "Timberwolves" spēlētājs Rīds

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi spēlētāju, kurš ir 2023./24. gada sezonas labākais sestais spēlētājs jeb rezervists. Par to kļuvis Minesotas "Timberwolves" centra pozīcijas spēlētājs Nezs Rīds.