Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Artūrs Portnovs

Pasaules kausa kvalifikācija: līdz ceturtdienai biļetes uz spēli Latvija – Zviedrija par īpašu cenu

Pasaules kausa kvalifikācija: līdz ceturtdienai biļetes uz spēli Latvija – Zviedrija par īpašu cenu
Rolands Šmits
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Portālā basket.lv sākusies biļešu tirdzniecība uz FIBA Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas spēli stqarp Latvijas un Zviedrijas vīriešu basketbnola valstsvienībām, kas svētdien, 26. novembrī, plkst.17 notiks “Arēnā Rīga”. Pirmās trīs dienas – līdz ceturtdienas, 9. novembra, vakaram – biļetes pieejamas par īpašu cenu (3-10 EUR). No piektdienas, 10. novembra, cena 5-20 EUR.

Biļetes var iegādāties šeit: Iegādāties biļetes uz pasaules kausa...

24. novembrī 32 Eiropas komandas sāks cīņu par 12 ceļazīmēm uz 2019. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīru. B apakšgrupā pirmajā kārtā 24. novembrī Latvijas valstsvienība izbraukumā tiekas ar Turcijas izlasi, bet Zviedrijas izlase savā laukumā uzņem Ukrainas vienību. Otrajā kārtā 26. novembrī spēlēs Latvija – Zviedrija un Ukraina – Turcija.

Paredzams, ka Latvijas valstsvienības sastāvā Rīgā redzēsim visus valsts labākos basketbolistus, izņemot NBA spēlējošos Kristapu Porziņģi un Dāvi Bertānu.

Vīriešu valstsvienības galvenais treneris Arnis Vecvagars:

“Patīkami, ka aboslūti lielākajai spēlētāju daļai sezona sākusies veiksmīgi – ir nozīmīga loma un liels spēles laiks klubu sastāvos. Tas attiecas gan uz EuroBasketb2017 dalībniekiem, gan, piemēram, Mareku Mejeri un Anžeju Pasečņiku, kuri vasarā nepiedalījās kopīgajā darbā.

Uzaicinātos kandidātus gaidīsim Rīgā tūlīt pēc nacionālo čempionātu spēlēm, kuras notiks 18. un 19. novembrī. Pirmais koptreniņš paredzēts pirmdien, 20. novembra vakarā. 21. novembrī divreiz trenēsimies Rīgā, bet jau 22. novembrī dosimies uz Turciju, lai bez lieka stresa varētu aizvadīt divus treniņus spēles vietā Bursā. 25. novembrī atgriežamies Rīgā, bet 26. novembrī plkst.17 gaidām visus līdzjutējus “Arēnā Rīga” uz spēli ar Zviedriju. “6. spēlētāja” atbalsts ļoti noderēs, lai spertu soli tuvāk Pasaules kausa finālturnīram, kurā, sapulcējot vislabāko sastāvu, būs iespēja sagādāt tādus pašus svētkus, kā septembrī EuroBasket2017 laikā.”

Zviedrijas komandas pieteikumā iekļauti 24 spēlētāji, tai skaitā pirms divām sezonām “VEF Rīga” spēlējušais saspēles vadītājs Lude Hakansons.

Latvijas un Zviedrijas basketbola valstsvienības kopš 1992. gada spēlējušas 21 reizi un līdz šim rezultāts bijis 15:6 Latvijas labā (Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīros 2-2). Mūsu komanda uzvarējusi pēdējās sešās spēlēs, tai skaitā EuroBasket2015 kvalifikācijas turnīra cīņās 2014. gada vasarā – Lueleo ar 62:50 un Rīgā pagarinājumā ar 79:76.

Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra B apakšgrupas turnīra turpinājumā Latvijas valstsvienība Rīgā 23. februārī tiksies ar Ukrainas izlasi, bet 26. februārī – ar Turcijas vienību. Pēdējās kārtās būs divas spēles izbraukumā: 28. jūnijā Zviedrijā, 1. jūlijā Ukrainā.

B grupas trīs labākās vienības otrajā posmā ar A grupas (Spānija, Slovēnija, Melnkalne un Baltkrievija) labāko trijotni no 2018. gada septembra līdz 2019. gada februārim cīnīsies par trim ceļazīmēm uz Pasaules kausa izcīņas finālturnīru, kas 2019. gada rudenī notiks Ķīnā.

2019. gada Pasaules kausa izcīņas turnīrā 32 komandas cīnīsies ne tikai par uzvarētāju kausu un medaļām, bet arī ceļazīmēm uz 2020. gada olimpiskajām spēlēm Tokijā, kā arī olimpiskajiem kvalifikācijas turnīriem.


, 2017-11-07 16:41, pirms 6 gadiem
Diez Vecais Freimi ņems komanda?
, 2017-11-07 16:48, pirms 6 gadiem
Riitards88 rakstīja: Diez Vecais Freimi ņems komanda?
Vecvagara sarakstā četri Eirolīgas spēlētāji:...
, 2017-11-07 18:08, pirms 6 gadiem
Visiem patīk tās komisijas, apkalpošanas un sazin vēl kādas maksas? Bizness rullē!
Edmons Samners pret Nikolo Melli. Foto: Žalgiris Kaunas BC
2

''Žalgiris'' svarīga uzvara pret Milānu ļauj turpināt sapni par pārspēlēm

ULEB Eirolīgas 32. kārtā svarīgu uzvaru savā laukumā izcīnīja Kauņas ''Žalgiris'', kas ar 87:73 pieveica Milānas ''Olimpia''.
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix
21

Porziņģa ''Celtics'' vēlreiz viesosies Atlantā, ''Canucks'' Austrumu līderu cīņa

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz piektdienu mačs paredzēts Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai Bostonas ''Celtics''. Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēle Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'', kā arī Elvja Merzļikina ''Blue Jackets''.
Lamelo Bols. Foto. AFP.Scanpix
1

Bertāna ''Hornets'' traumētais līderis Lamelo Bols šajā sezonā laukumā neatgriezīsies

Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Šarlotas ''Hornets'' līderis Lamelo Bols šajā sezonā potītes savainojuma dēļ laukumā vairs neatgriezīsies, ziņo ''The Athletic'' apskatnieks Šems Šaranija.