Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

3x3 basketbolisti ar divām uzvarām sāk "Challenger" turnīru Filipīnās

3x3 basketbolisti ar divām uzvarām sāk "Challenger" turnīru Filipīnās
Nauris Miezis (no kreisās), Kārlis Pauls Lasmanis, Artūrs Strēlnieks un Edgars Krūmiņš pirms došanās uz Filipīnām. Foto: Ghetto Basket

Latvijas 3x3 basketbola izlases bāzes komanda "Riga Ghetto", ko šoreiz pārstāv Kārlis Pauls Lasmanis, Edgars Krūmiņš, Nauris Miezis un Artūrs Strēlnieks, sestdien ar divām uzvarām iesāka Filipīnu galvaspilsētā Manilā notiekošo "Challenger" sērijas turnīru.

Latviešiem galvenais bija jau pamatturnīra pirmais mačs, kurā ar 17:13 tika pieveikta Čehijas komanda "Humpolec". Spēles ievadā Latvijas sportisti nokļuva iedzinējos ar 0:4, bet drīz pēc tam panāca 6:4 un turpinājumā vadību vairs neizlaida. Spēli gan nācās pabeigt ar vien trim laukumā spējīgiem doties spēlētājiem, jo Miezis saņēma spēcīgu sitienu ar elkoni pa zobiem.

Otrajā mačā bija jātiekas ar vietējo komandu "Balanga", ko Latvijas sportisti pieveica ar 22:15, kaut arī mājinieki izrādīja nopietnu pretestību.

"Riga Ghetto" sasniegusi ceturtdaļfinālu, kurā tiksies ar Austrālijas vienību "Melbourne", turklāt šī spēle sāksies jau septiņos no rīta pēc Latvijas laika. Sacensību pirmo divu vietu ieguvējas kvalificēsies oktobra otrajā pusē Saūda Arābijā paredzētajam Džidas "Masters" turnīram.

Šajā posmā ierastajā "Riga Ghetto" sastāvā Agni Čavaru aizstājis Strēlnieks. Par to gan nebija informēti sacensību komentētāji, kuri regulāri Strēlnieku sauca par Čavaru.

Šīs komandai ir pirmās sacensības kopš neveiksmes pagājušajā nedēļas nogalē Ungārijā notikušā Eiropas kausa, kurā iepriekšējo divu gadu fināliste negaidīti neizkļuva no apakšgrupas.


Anete Šteinberga 2024. gada 15. martā. Foto: Bourges Basket

Anetei Šteinbergai +10, "Bourges" skarbs zaudējums 1/4 fināla pirmajā spēlē

Ceturtdien, 18. aprīlī, sākās Francijas čempionāta izslēgšanas spēles basketbolā sievietēm. Anete Šteinberga un "Bourges" viesos piedzīvoja sakāvi pret "Tarbes Gespe Bigorre" ar 69:87. Ceturtdaļfinālā uzvarētājas noskaidro divu spēļu summā.
Sandis Bēts. Foto: Aleksander Lustix

"Gulbenes Buki" vēlreiz pasniedz savai pilsētai bronzas godalgas

"Ramirent" Nacionālajā basketbola līgā pie bronzas godalgām ceturtdienas vakarā tika "Gulbenes Buku" basketbolisti, kuri trešajā sērijas spēlē ar 84:75 pārspēja "Rīgas Stradiņa Universitāti".
Grieta Taranda 2024. gada 18. aprīlī. Foto: Ritvars Stankevičs

RSU pirmajā finālspēlē 30 minūtes cienījami noturas pret TTT

TTT basketbolistes ceturtdien, 18. aprīlī, viesos uzvarēja Rīgas Stradiņa Universitāti ar 73:46, Latvijas finālsērijā līdz divām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0. Ieva Pulvere uzvarētāju labā guva 20 punktus. Nākamā spēle 20. aprīlī Daugavas sporta namā.